Шивачки от Дупница отказват да работят заради орязани заплати

За месец февруари те са получили само по 200 лева
8 апр 2020 22:00, Ния Христова
14
 Шивачки от Дупница отказват да работят заради орязани заплати
Снимка: Pixabay
Около 100 шивачки от цех в Дупница, чийто собственик е италианец, отказват да работят заради орязаната им заплата, съобщава БНР. За месец февруари те получили само по 200 лева. Това става ясно от сигнал на работниците до инспекцията по труда в Кюстендил. Жените са на работните си места, но отказват да работят, докато не се намери решение на проблема. 
 
Италианският собственик вече повече от 10 дни обещавал да доизплати заплатите им за февруари, но това така и не се случва. 
 
Той обещал да им изплати дължимите пари и да ги пусне в отпуск поради липса на работа.
 
Причина за спирането на работата за неопределен перод е, че цехът се зарежда с кожи от Италия, а камионите трудно се предвижват до България. 
 
Днес екип на инспекцията по труда в Кюстендил ще отиде в завода за саи, за да направи проверка по ситуацията, каза директорът инж. Валентин Златински. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Татул преди 4 години
До ПиснаПредполагам си чувал за Алцек, който отвежда част от прабългарите и се заселва там :)
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италианец с руски паспорт както са 90 процента от западните фирми в Каскетистан. И същите каскетковци вият на умряло че демокрацията е лоша и тиквите от ракия и чалга с едното ухо чули се съгласяват на всичко от червените изчадия.
9
1
 
20
 
! Отговори
123 преди 4 години
ТоА 100% го броят за "инвеститор" у БГ... Като останалите шушумиги....200 лева/100 Евро... за ден ли, или да не питам...
8
0
 
23
 
! Отговори
Хипократ преди 4 години
Нищо Бойко вече е уговорил да продаде продукцията, от която се нуждаят отчаяно наши лекари. На шивачките заплати не им трябват. Да им наложат по една глоба 5к, че организирано са смятали да нарушат карантината и тази година ще работят гратис. За догодина ще измислим друга глоба!
7
2
 
15
 
! Отговори
aaaaa преди 4 години
Държавицата ни и тук е без сили- както за българските обирджий така и за чуждите.Колко хора не са си получили изработените пари-закриване и пак откриване на кухи фирми.Закона не се пипа. Работи ,пък после я камилата, я ..........
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той да не е си е направил предприятието в държава от 3-тия свят, за да им плаща заплати.... иначе щеше да го направи в Италия.
5
1
 
16
 
! Отговори
Мутаф---иев преди 4 години
Не работете.
4
3
 
21
 
! Отговори
Писна преди 4 години
ми да слушам за тия италианци. Оказа се че са гола вода във всяко отношение.О и да не забравя в проучване между 2012-2015 проведено от английски и американски учени доказват, че италианските и българските гени са най сходни по-между си. Повече няма какво да кажа
3
1
 
16
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
не са глупави искат хората достойно заплащане
2
3
 
13
 
! Отговори
Бубето преди 4 години
Грешна работа...
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така трябва, гладна мечка хоро не играе.