Слънчево и топло, температурите стигат до 25 градуса

В събота и неделя ще прониква по-хладен въздух
10 апр 2020 07:34, Елка Василева
5
Слънчево и топло, температурите стигат до 25 градуса
Снимка: архив, БГНЕС

Днес ще бъде слънчево, по-късно през деня над Северна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Дневните температури още малко ще се повишат и максималните ще бъдат между 20° и 25°, в София 20°-21°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за април, това сочи прогнозата за времето на НИМХ, цитирана от „Фокус“.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 17°-20°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 5°.

В събота и неделя със слаб вятър от североизток ще прониква по-хладен въздух. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса. Ще има по-значителни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд - през първия ден главно в Централна, а през втория в Югозападна България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предвиждам че до дни народа ще е навън
3
2
 
3
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
до долния хапчета не пия не съм психо боленДОВИЖДАНЕ
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако и днес народа щъка като вчера, до довечера на годжи ще му поникне коса от това да се ядосва. Да не говорим че вчера в квартал Христо Ботев, беше като на слънчака, в разгара на сезона и все едно има happy hour. Няма коронавирус, няма карантини, няма марантини, няма дявол. Кючек, чалгии и гюбеци.
1
4
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
схубавото време корона вирус върви подяволите