Ученички от Попово намериха плик с пари и го предадоха

Полицията издирила собственичката на сумата
13
Ученички от Попово намериха плик с пари и го предадоха
Снимка: Dnes.bg

Ученички от Попово са намерили плик с пари, който предали в полицията.

Двете момичета са получили благодарствени грамоти от ръководството на Районното управление, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 18 май следобед седмокласничката в ОУ "Л. Каравелов" Татяна Стоянова и осмокласничката в Профилираната гимназия "Хр. Ботев" Виктория Борисова забелязали на градския площад паднал найлонов плик с 290 лв.

Не се поколебали нито за миг в решението си веднага да тръгнат за полицията. По-късно е установен и собственикът на изгубения плик.

Момичетата са били приети от началника на управлението гл. инсп. Ивелин Христов и от началника на група "Охранителна полиция" ст. инсп. Стефан Стефанов. Връчени са им благодарствени грамоти от името на ръководството на ОД на МВР.

"Първо си помислихме, че това може да е пенсията на някой възрастен човек. И че е много вероятно това да са последните пари на някого, с които е разчитал да изкара месеца в настоящото трудно време на епидемия", са споделили девойките.

На срещата, за да благодари лично, е присъствала и жената, изпуснала плика. Тя работи в потребителска кооперация, а парите били служебни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Служебни пари в плик. Хора плащайте с карти и електронно, по-сигурно, чисто и е доказано, че на всяка банкнота има следи от дрога, да не говорим за енергията на парите.
9
2
 
2
 
! Отговори
До Веска преди 3 години
Правилно, Веске. Научи си детето да не връща "непотени" пари, че след време като ти намери пенсийката, да стоиш гладна и да ти спре "жобните".
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не бих го направил намереното не крадено.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с тези честни деца. Кой ще работи държавна работа след време. Да не говорим че за трети път, виждам катаджия да тегли пари от банкомат. Съсипаха я тая държава.
6
4
 
6
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Аз бих помислил преди да ги върна. Лошото е, че вече има много камери по обществени места и може да те хванат случайно, а може и да не те хванат?А девойките са млади, добре са направили!
5
3
 
13
 
! Отговори
Дида преди 3 години
Дано да има повече такива деца като тези момичета
4
3
 
9
 
! Отговори
Дида преди 3 години
Браво
3
7
 
13
 
! Отговори
ПорЦелан преди 3 години
Сега майките им реват, бащите пият ракия след ракия ... от щастие.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веске,Вескеее...Немотията не е виновна за простотията ти.Човек става такъв,какъвто го възпитат в семейството му. Дано повечето родители са като на тези деца, а не като "Веска"!
1
5
 
19
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Да бъдат благословени тези деца. Хвала на техните родители.