Няма да освободят Любомир, който лежи за трима убити на пътя

Предсрочното му излизане е отменено от Апелативния съд в Пловдив
16
Няма да освободят Любомир, който лежи за трима убити на пътя
Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд отмени определение на Окръжен съд - Пловдив за условно предсрочно освобождаване на Любомир Трайков, съден за катастрофа с трима загинали на бул. "Руски" в Пловдив.

Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура - Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Още по темата
Трайков излежава петгодишна присъда за тежката катастрофа, станала на 18.11.2016 г. Тогава осъденият е управлявал лекия си автомобил "Ауди" след употреба на алкохол и със скорост близо 100 км в час.

Той се блъска в друга кола, в която пътуват четирима души. На място загиват двама от тях, а третата пострадала почива от нараняванията си в болница, седмица след катастрофата.

В мотивите си Пловдивският апелативен съд е посочил, че в случая е налице една от предпоставките за условно предсрочно освобождаване, а именно Л. Т. е изтърпял повече от половината от наложеното му наказание. Апелативните съдии обаче са приели, че липсват данни за изпълнение на второто изискване на закона - осъденият да е дал доказателства за своето поправяне.

От данните в досието му се установява, че при него се отчита дефицит в една и съща проблемна зона -  отношение към правонарушението. За полагането на общественополезен труд, спазването на правилника и проявено добро поведение, Трайков е стимулиран, и то впечатляващо често, с домашен отпуск, почти всеки месец, за некратки периоди от време. Именно затова режимът за изтърпяване на наказанието му е изменен в по-лек.

Тези данни обаче не са достатъчни, че Любомир Трайков е дал доказателства за своето поправяне, според магистратите. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимГешев е един турбомишок,нищо повече!
13
1
 
5
 
! Отговори
чакайте го преди 3 години
Да го пускат и роднините на убитите да го накарат да съжалява,че е излязъл.Бих го убил ,,в момент когато съм афектиран,или ,,по невнимание'',после ще го излежа.Когато убиеш качил се пиян в автомобила е УМИШЛЕНО убийство.
12
1
 
5
 
! Отговори
От Троян преди 3 години
Това е правосъдието в България. Нямам думи!
11
2
 
7
 
! Отговори
Странно... преди 3 години
...цели пет години и то само за трима убити....Според мен, най-много по 6 месеца на размазан, т.е. - година-година и половина / отдавна излежани!/. Нечовешки висока присъда! Да го освобождават веднага, че колко неизтрепани нагли пешеходци щъкат из Пловдив....
10
1
 
8
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Тези в Парламента,които гласуват тези нечовешки закони ,ако нямат срам и съвест,поне нямат ли страх и грях пред Бог???А и съдиите са без капчица чувство за морал и справедливост!!!Това е гавра с паметта на загиналите хора и с народа на БЪЛГАРИЯ!!!
9
2
 
4
 
! Отговори
аноним преди 3 години
Синчето на Трайков! Да го пуснат - то няма да миряса! До 1 година пак ще я свърши такава! Защо не кажат и имената на съдиите дето са вдигнали ръка да го пуснат! Гешев щял да бори корупцията в съдебната система! Що стои, що гледа?!Да се самосезира и да ги подкарва! Ама смее ли?
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еее, кво го мъчат момчето, да го пускат, на всеки се случва да убие 3ма човека....
7
5
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Преди много,ама много години по време на "тъмният и човеконенавистен" социализъм имаше един случай,когато край едно училище двама пияни като "талпи" ,налитат на автобусна спирка и убиват 2 или 3 деца,които чакат автобуса.Е,те не са могли да искат предсрочно освобождаване защото ги разсреляха,но дали бяха и двамата или само единият не си спомням.Една справедлива присъда.
6
1
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Те под домашен са го пускали по-често, отколкото тебе шефът ти в годишен отпуск.Наглярът иска предсрочно освобождаване от панделата, щото му е омръзнало да снове от там до вкъщи и обратно.Пиян и за трима убити 5 г.???А трябваше за всеки един по петица, та равно на 15 и първите 5 при строг тъмничен.
5
1
 
19
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
пускан е всеки месец ли?мен в казармата ме пускаха веднъж на всеки 3 месеца а този се е разхождал 3 пъти по честопоредната смешна присъда на бъдещ рецидивист няма да мине дълго преди този да дрифти и застрашава нечий друг живот за пореден път
4
1
 
5
 
! Отговори
do 1 преди 3 години
Явно на маме детето са се опитали да го направят булка и то е плакало пред мама и понеже жената знае какво е, е взела мерки
3
1
 
14
 
! Отговори
Либерал преди 3 години
Да го пуснат бе! Ама да го запознаят с братята и братовчедитена загиналите преди това...
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още 5 години, в панделата е станал по-голям тарикат отколкото е бил, въобще не му влиее
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пиян със 100кмч убива 3-*** и присъдата е 5г, мила родна картинка.И сега даже се опитват да го пуснат под домашен, цирковеееееее