Границата ни със Сърбия вече е отворена

Вече свободно може да се преминава в двете посоки
23 май 2020 08:51, Ния Христова
13
Границата ни със Сърбия вече е отворена
Снимка: БГНЕС
На 23 май от 8.30 часа на ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци  се възстановиха граничните проверки на пътуващите в двете посоки, съобщават от ГД "Гранична полиция". 
 
На 22 май от сръбска страна на ГКПП Калотина, ГКПП Връшка чука и ГКПП Брегово бяха отменени наложените ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на Република Сърбия с леки автомобили, микробуси и автобуси.
 
На трите пункта трафикът на товарни автомобили е нормален. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Dost преди 3 години
Декларации за карантина изискват ! Защо ? Или отварят или не пускат никого !
9
1
 
6
 
! Отговори
Минаващ преди 3 години
Границата трябва да е северно от Ниш.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде на прекрасната сръбска плескавица ,дюлова ракия и лепа сръбска музика !!! Живела е Сръбия !!!
7
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 8Русофилите не слушат чалга, а частушки и руски военни маршове. Муслим Магомаев и Любе също.Чалга слушат *** - те си седят в България.А в Сърбия чалга няма. В Югославия имаше поп фолк, но той замира вече.В Сърбия провеждат рок и джаз фестивали и Нова Година посрещат вече с Йохан Щраус, а не с Лепа Брена.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми никой не те кара да ходиш в Сърбия като не искаш бе!В Гърция - от 15 юни. Свети Бойко го каза!Тъкмо да се позатопли още малко, да не настинеш и да не те хване някой вирус!
5
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
"Завръщащите се в Република България, независимо от тяхното гражданство и престой в чужбина, се поставят под задължителна 14-дневна карантина. Изключение от мярката се допуска за погранични работници и други категории лица, определени със заповед РД-01-274/21.05.2020 г. на министъра на здравеопазването на Република България."Горната информация се намира на сайта на Министерството на Външните Работи.Според мен има реален риск български граждани да бъдат подведени от недостатъчна информация.
4
0
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
В момента гледам всички камери по граничните входове на Сърбия, пълно мъртвило е.Как на това могат да му кажат, че е "нормално"?Има нова заповед на министър Кирил Ананиев, според която, въпреки че българите могат свободно да излизат от България, на връщане все още рискуват да им бъде наложена 14-дневна карантина.Изключение правят медицински и хуманитарни работници, дипломати, държавни глави и тираджии. Доколкото разбрах, от 1-ви юни трябва да отпадне карантината напълно за Сърбия.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 2 (Момо)Е как тъжно? Та ти не помниш ли как беше при комунизма, при бай Тошо?Нали тогава беше същото?Как ще е тъжно бе? Нали всички въздишат по бай Тошо, нали всички в хор реват колко хубаво беше тогава? Защо да ти е тъжно, трябва да се веселиш!Виждал съм сърби да идват на гости на българи тогава, но нас не ни пускаха до Югославия (щото се водеше капиталистическа държава - можеше само в Румъния за 14 дни)!Сега още важи карантината от 14 дни за българи, надявам се да е до 1 юни.
2
2
 
17
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Очаквам премахване на дискриминационното отношение към пристигащите в България български граждани от ЕС!!!ДНЕС ДА СИ ЧУЖДЕНЕЦ ПРИСТИГАЩ В БЪЛГАРИЯ Е ПО-ДОБРЕ ОТКОЛКОТО ДА СИ БЪЛГАРИН! ТЪЖНО!...
1
11
 
2
 
! Отговори
g преди 3 години
Кажете за Гърция? У Сърбия на море нема да одим.