Лудост: Шофьорка "хвърчи" със 142 км/ч в Пловдив

Местната полиция с 20 бързи производства под надзора на прокуратурата само за 24 ч.
25 май 2020 10:42, Елка Василева
78
Лудост: Шофьорка "хвърчи" със 142 км/ч в Пловдив
Снимка: МВР

Шофьорка на 41 години е закована от пътна камера на КАТ в Пловдив да шофира в рамките на населеното място със 142 км в час. Това е и най-високата скорост, установена от местните полицаи в рамките на тяхна акция, проведена през изминалото денонощие, съобщиха от ОД на МВР в града.

В хода на операцията са проверени 1825 автомобила и 2150 лица. Съставени са 340 акта за установяване на административно нарушение, а наложените глоби по фиш са 870 броя.

Петима от водачите са установени да шофират след употребата на наркотични вещества. Тестът с техническо средство за употреба на алкохол е отчел, че 6 от шофьорите са седнали зад волана след употреба на алкохол над 1.2 промила.

За превишена скорост са санкционирани 531 водачи. В рамките на населено място са били засечени 20 автомобила при движение с над 100 км/ч, като най- високата заснета  скорост е в Пловдив - където 41-годишна жена е шофирала със 142 км/ч. Заснетата извън населено място скорост е от 137 км/ч при ограничение от 60км./ч.

25 от проверените водачи са били неправоспособни. 21-годишен от село Маноле е задържан в полицейския арест, след като проверяващите установили, че е неправоспособен, а за да избегне санкцията, предложил на полицаите подкуп.

За управление на превозни средства без обезопасителен колан са глобени 197 шофьори. При проверките на мотори са констатирани 13 лица, които не са използвали обезопасителни каски, пише "Монитор". При проверките са установени 8 водачи, които са имали неплатени глоби, на които са отнети свидетелствата за управление. С нередовни документи са били 140  души. 24 от автомобилите са били без застраховка гражданска отговорност. 10 от шофьорите са извършили нарушения, като говорили по телефона си по време на движение. Санкционирани са 9  водачи на автомобили,  преминали на червен сигнал на светофарна уредба.

34 от проверените лица  са извършили нарушения, свързани с неспазване на пътни знаци, маркировка и светлинна сигнализация. От движение са спрени 6 превозни средства, Констатирани са 292 други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Установено е и лице, обявено за общодържавно издирване. Служителите на реда  са образували и две предварителни проверки за управление на автомобили без регистрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елате в Швейцария, за да видите какво става!Не мога да кажа, защото в училище не съм учила по математика такива големи числа!И каква е глобата, наказанието или само са потвърдили от пътната полиция постижението?
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те в кварталите ако засекат вечер след полунощ какво се случва, ще е страшно. Не, че не знаят. Но си траят. Гонки в Тракия, свистене на гуми, рев на мотори. Всяка вечер! И всички тръгват от паркинга на Кауфланд.
55
0
 
7
 
! Отговори
До 62 аз преди 3 години
Прав си. Трябват, както ти предлагаш нови ограничения на скоростта в България:до 40 км/ч по магистралитедо 20 км/ч извън населено мястодо 10 км/ч в населено мястоНали това искаш....
54
5
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До 59Има и друго-голяма част от тези безумци са с купени книжки и нямат и понятие за безопасно шофиране! Учудващо е, че реагират така на ограниченията. На безумните и безотговорни шофьори с празни глави и мощни коли , дори и това, което е разрешено по магистралите им е много!Убийците по пътищата самнооого! Максимална скорост 80 дори е много! Съд и затвор, пожизнено отнемане на право за шофиране, ако превишава скоростта! Как като отидат в чужбина тези бабаити спазват правилата, а тук-не!?
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пусна ми от безумни ограничения на скоростта. Примерно преди 1989 година в София, населено място, по Цариградско шосе ограничението беше до 110 км/ч за жигулита, москвичи, запорожци, трабанти, шкоди и т.н., а сега е до 80 км/ч за мерцедеси и останалите. Преди 1989 ограничението в населено място беше до 60 км/ч, а сега е до 50 км/ч и навсякъде са нацвъкали до 30 и до 40 км/час. За многолентов път с две отделни платна в населено място е престъпление да се слага общото ограничение до 50 км/ч.
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59Абе, ти редовен ли си? 140км/ч в населено място, втория по големина град в страната??? Нали утре твоето дете или друг близък, може да пресича прет такъв "шофьор"? Имаш ли идея, колко е спирачния път при тази скорост?От къде ви вадят такова "умни"!
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко е безопасната скорост на пътя, където тази е карала с 142 км/час? 150, 180, 200,... км/час. Е, може и 20 км/час ограничение да сложат, за да охкат и ахкат онези 80% как тази нарушавала правилата.
50
0
 
7
 
! Отговори
СС преди 3 години
В Пловдив положението е неспасяемо. :( Какви хора се навъдиха там, жалко.
49
2
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Нека постоянно има такива акциии...Пълно е с невменяеми по пътищата!
48
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13"Да и се ударят 142 пръчки на голо."Съгласен, но да е публично и да я дават по всички телевизии!
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Писаха че тази била любовницата на ... и всички е знаят. Можеби затова и няма имена. Колко ще е глобата или тя понеже се познава с ... и няма глоба?Питам ей така че ми стана интересно
46
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на кака! Може, има - кара!
45
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си колко е "в града".Като изхода на София към Пловдив-шест ленти, прав участък с 5 км. видимост и ограничение 50 !После леле тоя джигит кара в града със 100 !Ама там и с 200 да кара не е опасно, ако шофьорът е адекватен.Но ушев дебне!
44
8
 
8
 
! Отговори
ТАНИТКА преди 3 години
КАК РАБРАХА ЧЕ ТОЧНО 41 ГОДИШНА ЖЕНА Е КАРАЛА АВТОМОБИЛА
43
5
 
5
 
! Отговори
456 преди 3 години
Защо така най хубавите автомобили - немските, ги карат толкова лоша стока хора? Без значение дали са чисто нови или стари. Сещам се за няколко човека, говорят само за пари и далавери.
42
2
 
10
 
! Отговори
Northside HighSchool преди 3 години
Ако й направят тест, сигурно ще открият и какви субстанции е взимала в 10 клас.
41
3
 
7
 
! Отговори
Данчо КАТерицата преди 3 години
Лоши шофьори ей, лоши. От такива няма време човек бизнеса да си погледне. По сто, по сто, по сто, да ти се отще друго да правиш.
40
2
 
8
 
! Отговори
Ханко Брат преди 3 години
Каквито са ни катаджиите в бгто такива са ни и шофьорите
39
2
 
10
 
! Отговори
Ханко Брат преди 3 години
Лудост Аз му викам често срещано явление по нашите земи
38
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко са камерите. Трябва на всеки километър, на всеки светофар. И да смятат средна скорост, както и да засичат текущата.С едно минаване - две-три глоби на километър за Гaнчо. Само с 20 отгоре да крета - пет стотака на километър изминат, до морето - десет хилки...