От полунощ пада карантината в село Ясеновец

Мобилни патрули обаче ще следят за реда в селото
26 май 2020 16:23, Красимир Ангелов
2
От полунощ пада карантината в село Ясеновец
Снимка: БГНЕС

От полунощ се отменя наложената на 15 май 14-дневна карантина в разградското село Ясеновец.

С решение на Областния кризисен щаб ще бъдат премахнати организираните на всички входове и изходи на селото контролно-пропускателни пунктове, съобщиха от щаба.

Още по темата
Членовете на областния щаб считат, че бързата и адекватно приложена противоепидемична мярка е изиграла своята роля и огнището на заразата е потушено на този етап, като вече десети ден няма регистриран нито един нов случай на зараза в селото.

С цел ограничаване разпространението на коронавируса, както и недопускане пренасянето му в други населени места на областта обаче, се въвежда засилено полицейско присъствие на мобилни патрули в селото.

По информация на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Генева, през последното денонощие не са установени случаи на положителни за COVID-19 в Разградско.

Общият брой регистрирани за областта остава 16 човека.

Под задължителна домашна карантина за 14 дни са поставени 866 лица от областта, информират още от щаба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен 123 преди 3 години
До края на годината трябва да са под карантина, затворени пътища... Никъде да не мърдат...
1
1
 
2
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Според мен всичко това е една голяма лъжа - никой не може да провери чрез независима лаборатория дали наистина е носител на вируса, а просто вярва на това което му казват, и второто, което ни внушават е - ето виждате ли, когато ви сложим под домашен арест как изведнъж новозаразени вече няма, което пак никой не може да провери чрез независима лаборатория! Те искат да ни кажат - благодарение на нашите репресивни мерки вие вече не се заразявате, без тях се заразявате т е трябва да ни се подчинявате