Заведенията на закрито ще отворят от 1 юни, безплатните плажове вече 23

23 плажа по Черноморието ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени
Обновена: 26 май 2020 10:19 | 26 май 2020 10:17, Ния Христова
91
Заведенията на закрито ще отворят от 1 юни, безплатните плажове вече 23
Снимка: БГНЕС

От 1 юни се очаква заведенията на открито да отворят, а 23 плажа у нас ще предлагат чадъри и шезлонги на нулеви цени. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в ефира на bTV. 

Тя обясни, че предстои всички 132 плажа у нас, които имат договор за концесия или наем, да бъдат подробно изброени. Ще се изработи и мобилно приложение, което ще показва какви са цените и заетостта на даден плаж в България. 
 
"И в момента е трудно да кажем как ще протече летния сезон. Ако концесионерите са предложили намаление с 50%, ние ще намалим с 50% наемното или концесионно възнаграждение. Тези, които са платили - възнаграждение ще бъде прехвърлено за догодина", каза Ангелкова.
Още по темата
 
Тя твърди, че това се дължи на стари договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, когато не е действала формулата за това, че от избора на концесионер зависят и цените на плажните принадлежности.
 
"Надявам се концесионерите и наемателите да бъдат разумни и отговорни. Всички заедно искаме да привлечем българските туристи по нашето Черноморие и да предложим максимално добро качество", изтъкна Ангелкова. 
 
Тя обясни, че държавата няма как да се меси в ценовата политика на хотелиерите, тъй като този сектор е изцяло частен. 
 
Министър Ангелкова обясни, че в момента се провеждат разговори и се надява от 15 юни да стартират полетите с редица европейски страни. Тя е на мнение, че има интерес към България за летен туризъм, но и къв планините. 
 
Днес предстои да се извърши проверка на РИОСВ, която ще установи дали е имало разрушаване на дюни в Ахтопол. Ангелкова подчерта, че глобите са между 10 хил. лв. и 50 хил. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
2
 
! Отговори
коко преди 3 години
Урсула Грепфрут фон дер ***
78
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: "съвет"Ти хубаво съветваш, обаче как ще стане? Нямаш нищо против да жертваш 14 дни за карантина след екскурзията ли? Поне докато министър Ананиев не разпише със златната си химикалка нова заповед, отменяща задължителната карантина, която е наложена и в сила със заповед от 21.05.2020 г. (не помня точния и номер да го цитирам)?А иначе за безплатните плажове, даже да отворят плажове, където да плащат на хората да ги посещават, забрави! Няма да стъпя на неугледно и нездравословно място!
77
2
 
3
 
! Отговори
съвет преди 3 години
Съчетавайте морето с ексурзия в чужбина!
76
2
 
5
 
! Отговори
забравете за морето! преди 3 години
До хоратаЦарството на мутрите и проститутките!
75
2
 
8
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 3 години
Искат повече Българи да плажуват но....България ще плаща на всеки чужденец по 35евро от билета .Страннен подход........
74
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как практически на концерт ще спрете/накарате публиката да не се скупчва най-отпред пред сцената??? Или просто ще си измиете ръцете, че сте го описали в глупавите си наредби?
73
3
 
10
 
! Отговори
гост преди 3 години
Няма кинти за заведения и плажове. Боко се погрижи за това от 2009-та насам. Да се оправят как могат мутрите.
72
4
 
15
 
! Отговори
хората преди 3 години
на хората нито им останаха отпуски, нито пари. Забравете за почивки, особено пък на Черноморието.
71
2
 
11
 
! Отговори
хахах преди 3 години
не може ли тази госпожа да спре да се явява всеки ден по тв.... досадно е вече! Видя ли я и сменям канала. Аман с тоз туризъм.
70
3
 
12
 
! Отговори
Хе,хе! преди 3 години
Концесионерите дори са започнали да предлагат "безплатен" банан за 50 лв. Докато хотелиери и ресторантьори - най-големите играчи и хитреци на България - се надпреварват да лъжат българите за измислени безплатни услуги, точно българинът няма да се хване на простотията им , ами ще се отправи към истинските курорти - Гърция, Турция. Голем и дебел за родните хотелиери и ресторантьори !
69
2
 
13
 
! Отговори
пачавра леке не фаща преди 3 години
До АнгелаковаТова е министъра на проваления туризъм! Още ли ще я държите! Празна бройка!
68
2
 
9
 
! Отговори
WIZZ Air-мошенници преди 3 години
До ДАБНТ лъже за безусловно отворени граници на Германия без допълнителни условия!WIZZ Air масово продава самолетни билети за Мюнхен без ограничения!Аерогарата София те връща и билетите ти изгарят! Искат ти трудов договор и адрес!Измамници навсякъде! Летището и WIZZ Air умишлено се наговарят без комуникации!!!
67
2
 
10
 
! Отговори
няма спор! преди 3 години
До Анонимен57Винаги сме били *** на Европа и СССР! - характерна черта на българина! Уви!
66
2
 
15
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Ангелино!Връщайте парите от капарираните екскурзии,не се праете на луди!Какви са тия закони ,дето ги измислихте-"до 12 месеца"!!!Да чакам фирмата да обяви фалит и да пия една студена вода ли!?Гадове ниедни, и ваща .....също!!
65
2
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Плажовете за простосмъртни,почти безплатни ще бъдат.
64
2
 
4
 
! Отговори
Промоутър преди 3 години
Как практически на концерт ще спрете/накарате публиката да не се скупчва най-отпред пред сцената??? Или просто ще си измиете ръцете, че сте го описали в глупавите си наредби?
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен57Който с има парички - канят го всички... Безплатен КУРорт няма освен Л-на даром!
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Тогава яж л.*** щом като искаш!
61
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като няма да има руснаци по морето очаквам много читави туристи от Европа.
60
3
 
24
 
! Отговори
sss преди 3 години
''голяма'' далавера - безплатен чадър и шезлонг на 20 плажа... догодина и паркинга могат да го направят безплатен... в Гърция тези неща въобще не ги правят на въпрос. Тук си мислят, че нашето море е златно и видиш ли трябва да плащаш за всичко - тези ''мутро-бизнесмени''-хотелиери и ресторантьори да идат до Гърця или Турция да видят качество и услуги... като сравниш плажа и водата - излиза, че трябва да ти плащат да ходиш на море в БГ...