Осъдиха алкохолик на 15 г. затвор, след като уби позната с брадва

Сигнал за жестокото убийство беше подаден през ноември месец
27 май 2020 17:15, Ния Христова
10
Осъдиха алкохолик на 15 г. затвор, след като уби позната с брадва
Снимка: Pixabay
Ямболския окръжен съд издаде 15-годишна присъда при първоначален строг режим спрямо обвиняем за убийство по особено мъчителен начин 61-годишен местен жител 35-годишната Николинка Василева. Жената, която е имала слабост към твърдия алкохол, беше открита мъртва в къща, не много далеч от центъра на Ямбол след подаден сигнал на телефон 112  около полунощ на 11 ноември м.г., припомни в. Монитор. 
 
Когато униформените пристигнали на място открили тялото на жертвата. Според патоанатомите смъртта е настъпила няколко часа по-рано след множество удари с тъпото на брадва по главата. 
 
Сестрата на Димитър Сотиров е подала сигнала, след като попаднала на трупа след поредния скандал с брат си заради алкохолен запой. 
 
Николинка живеела в приземното помещение от няколко седмици, след като случайно се запознала с алкохолика. Съседи разказват, че няколко пъти са се чувал писъци и ругатни от къщата, но в нощта на убийството всичко било тихо и спокойно. 
Още по темата
 
Димитър Сотиров има няколко ефективни присъди зад гърба си, но е реабилитиран по право. Срещу него е повдигнато обвинение е беше по  чл.116, ал.1, т.6, пр. 2 и 3, вр. чл.115 от Наказателния кодекс и се очакваше той получи до 20 години затвор за особено мъчителния начин на убийството.
 
По време на първите разпити обвиняемият казал, че няма спомен за случилото се. Полицаите го намерили спящ. С течение на разследването стана ясно, че извършителят сам е съобщил на сестра си за стореното и дори и дал мобилния телефон на убитата, от който е бил подаден и сигнала до телефон 112.
 
Делото бе разгледано в условията на съкратено производство след като Сотиров даде съгласие да не бъдат разпитвани свидетели и вещи лица. До жестокото убийство се стигнало след скарване между Сотиров и жената, че отново се е прибрал пиян и без пари. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Полицаите паэат душманите на народа те също са душмани
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега беше празникът на писмеността и културата. Неграмотни журналисти и редактори!
7
2
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
И двамата ги знам.Ямбол не е голям.И двамата изглеждаха чалнати.Не знам какво е станало обаче!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е той убиеца !Няма доказателства кой е убил ?
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как може 61 годишен местен жител да се дава на няква от два месеца гастролираща ?Съдът се е объркал .Тая го е тормозела човека не му е давала да пие изляла му бутилката на земята .Тогава разбрала че се е самоубила сама .Пледирам невинен !
4
0
 
8
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 3 години
Не е ли много нежна присъдата? Как един път не пречукат някой парламентарист или съдия че да върнат доживотния поне.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжат само англичаните могат да трепят с брадви !Питайте ирландците кога воюваха срещу Англия?Брадвите победиха копията на ирландците .
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От написанато разбрах че е е убит мъж на 61 години от Николета на 35 .Така е написано !Пък кво са открили въобще незнаем .Убитият се признал за виновен и всичко е наред журналиста .
1
1
 
3
 
! Отговори
Бойка Ханъма преди 3 години
И аз имам слабост към твърдите работи...Ако не вервайте -питайте оня от ГРОМАХОЛД...