В автобус от София до Варна пътуват... двама души

Превозвачие се оплакват, че се трупат огромни загуби
Обновена: 28 май 2020 11:25 | 28 май 2020 11:25, Ния Христова
21
В автобус от София до Варна пътуват... двама души
Снимка: БГНЕС
Българските превозвачи се подготвят скоро да пуснат и международните автобуси. Интересът към пътуванията все още е слаб, отчитат от бранша. Въпреки това те са длъжни да изпълняват всички линии по график заради сключените договори с общините. 
 
"В момента в автобуса ни до Варна има 2-ма пътници. Сметките не излизат. Но ние предлагаме и социална услуга, която няма как да прекратим”, обясни пред Нова тв Георги Атанасов, управител на фирма превозвач.
Още по темата
 
Той обясни, че превозвачите изпълняват всички договори, които са подписани с общините. От бранша обаче отчитат огромни загуби. 
 
"Не се знае кой докога може да издържи. Разчитаме на диалог с държавата за някакъв вариант, с който да бъдем подпомогнати”, заяви Атанасов.  
 
Иван Мирославов, директор на столичната централна автогара, обясни, че преди извънредното положение всеки ден около 250 автобуса са тръгвали, а по време на извънредното положение са били между 17 и 20. Постепенно се възстановява работата. В момента от столичната централна автогара тръгват по около 140 автобуса. 
 
Някои от курсовете до чужбина като тези до Гърция също са възстановени. 
 
За сигурността на пътниците в купетата на автобусите са монтирани допълнителни филтри, които пречистват въздуха, осигурени са дезинфектанти, рейсовете се дезинфекцират преди и след всеки курс, а пътниците задължително са с маски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
12
 
! Отговори
за цената преди 3 години
След като ограничиха излизането от градовете, ходихме до София със сина, за да си вземе книгите, компютри и др. неща, тъй като жената не искаше да пътува с обществен транспорт. Преди карантинта си е идвал с влак или автобус. Направи ми впечатление, че с кола изобщо не е много по-скъпо. Зависи от колата, но горе-долу 50-60 лтр бензин в двете посоки. Т.е. с колата ни е излязло към 20лв/човек в една посока, а автобусният билет е към 30лв. Ако са 3-4 човека, разхода е още надолу!
19
0
 
5
 
! Отговори
Защо преди 3 години
като са знаели,че имат малко пътници не са извършили курса с пътнически микробус със съответно по-малко разходи? Не знам дали няма някакви пречки юридически да се направи това, признавам. Изхождам от чиста практичност и адаптация към ситуацията.
18
2
 
11
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Като видят зор всички дърпат държавата да помага.Нали е демокрация?Всички бизнесмени искаха по-малко държава във всички сектори,за да си разиграват коня -кой както иска.Тогава да върнем всичко държавно.За какво беше тая приватизация?Да гушкаме пачките,а когато стане напечено-държавата да спасява бизнеса.Има един израз,,Който го може-го може,,.Който не може да фалира.Нишата няма да остане празна.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До the Ghost 1 ! Точно така, те какво искат , хората на сила ли да се качват на автобусите, на тези раздрънкани и без климатик автобуси! Нямат клиенти, хайде държавата / тва сме ние, всички / пари да им дава ! Всички плюят държавата ,а като видят зор плачат, майката държава, мляко да им дава! Млякото пресъхна, българи, запрятайте ръкави, безвъзмездно пари не се дават, с много труд и пот се печелят ! Парите в държавната хазна ,са на всички българи, ако свършат, няма да има и държава !!!
16
0
 
4
 
! Отговори
fact преди 3 години
БРАВО,БРАВО,БРАВО!
15
6
 
10
 
! Отговори
метач на ц. гара преди 3 години
Моля държавата да ме подпомогне, защото заради коронавируса много намаля човекопотока, пероните са празни и няма за метене. Затова ми намалиха от БДЖ заплатата наполовина. Моля Бойко лично да ми помогне да ми върнат старата заплата или да прати хора да си хвърлят фасовете, да плюят и да хвърлят хартии от банички по перона, за да правят мръсно и да има какво да мета ...
14
3
 
3
 
! Отговори
Инфо!! преди 3 години
е няма какво да реват.. Мама и тати ще оправят нещата ... Щом пътува е добре ... поне шофьора да взима заплата да може да се оправи ..
13
1
 
13
 
! Отговори
ohu bohu преди 3 години
Това е, точко както с такситата - дайте да дадете! Всеки ден, всеки гражданин - на работа с такси, а на месец поне 5 пъти с автобус до Варна Бургас, като задължително тръгва от Сандански!А, и цената на билетите - по 2!
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами да не пътуват. Да пуснат по-малки автобусчета, докато отмине. Сега пък зорлем хората да пътуват. Какво има да се оплакват. Ами нагаждаш се бе, според ситуацията. И на тия ли Бойко им е виновен пак.
11
0
 
29
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
бай Ганьос видя златна възможност да използва Ковида за далавера и сега всичко живо взе да реве държавата да му помага. Ами да намалят билетите, както намаля и бензина и всичко ще си дойде на мястото
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе глупости бе, коя фирма е таз? Червените автобуси вървят май.
9
1
 
35
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Тия превозвачи са много нахални ! Бензина стана на половина , билета стана по-скъп ! Те искат да печелят по 1000 % !!! Ееее, айде чиба ! Бегайте, наглеци ! Като не искате нормална печалба , фалирайте и друг да вземе бизнеса ! Стига сме ви пълнили гушите ! Край !
8
0
 
21
 
! Отговори
ибаси преди 3 години
Това да има 2-***, 22-*** или 32-*** пътници зависи от много фактори!Защо е нужно да се чудят и оплакват от фирмата превозвач, не продават хляб все пак?
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Реалността е съвсем друго нещо - хората са над всичко но не и в Бг
6
3
 
21
 
! Отговори
аа преди 3 години
Автобусите като са взели съответните поръчки да си плащат - иначе бегай и да идва друг. Нишата няма да остане незаета. Държавата нека да субсидира железницата, защото във всички развити държави се ползва железница за транспорт. Е с изключение на Щатите, където един влак стрела нямат. Автобусния превоз в Европа не съществува. Нормалните хора дори не знаят къде им са автогарите. Автобуси се използвсат единствено за градски транспорт.
5
1
 
16
 
! Отговори
GreatWhiteShark преди 3 години
То па едни автобуси са техните. Мизepни, миpизливи, раздрънкани, гуми като ***, без климатизация.да ги паркират пред пункта за скрап, римляните с оксижените ще ги разпарчадисат за ден. друго бъдеще нямат!
4
2
 
31
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Заради кризата с тоя вирус и на мен не ми излизат сметките.Увеличиха тихомълком почти всички хранителни стоки.Пенсионер съм и ако може управляващите да ме подпомогнат с половин пенсия поне.
3
6
 
16
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Икономика е едно, реалност е друго. Има хиляди селца с по под 100 жителя. Автобусите там няма как да са на сметка като превозват на ден няколко баби и дядовци за по левче до града. Такива линии трябва да се субсидират. Не може за всичко да се гледа от гледна точка на икономическа печалба. Хората са преди всичко.
2
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да фалира жорето като не му излизат сметките, возейки двама души с автобус. Или да направи билета до Варна пет стотака, или да ги вози с теслата си,а ще я зарежда с държавен ток безплатно докато кеши на някой в общината. Толкова е лесно.
1
1
 
28
 
! Отговори
the Ghost преди 3 години
Ами като няма клиенти - спирайте автобусите. Търсене и предлагане са в основите на икономиката