В чужбина със застраховки COVID-19, но кога ще ги има?

Застраховател обясни, че компаниите може да променят условията си
28 май 2020 21:41, Петя Славова
4
В чужбина със застраховки COVID-19, но кога ще ги има?
Снимка: БГНЕС

При пътуване в чужбина трябва внимателно да се избере застрахователна полица, която покрива риска за заболяване по време на пандемия. Това препоръча пред БНР председателят на Асоциацията на застрахователите Константин Велев.

Още по темата

"Когато предприемат пътувания, е нормално да сключват т. нар. "туристическа застраховка" или застраховка "помощ при пътуване", която е различна като условия при всеки застраховател. Добре е предварително да се информират за тези условия.

Без тази застраховка да е специално за COVID-19, при някои от компаниите, лечението, което в чужбина може да се наложи, включително и при такова заболяване, е покрито по застраховката. Тоест COVID-19 не е изключен от хипотезите, при които застрахователят ще плати обезщетения. Това обаче е въпрос на индивидуалните условия на всяка застрахователна компания", обясни Велев.

Той изтъкна, че все още няма специализирани COVID-застраховки. Стандартно застраховката "помощ при пътуване" не покрива карантиниране в чужбина, но Велев не изключва някои компании да променят условията си.

"Всеки пътуващ внимателно да проверява покритите рискове по застраховката, която купува", призова той и подчерта, че в туристическите пакети често е включена и застраховка, но е добре да се запознаем с условията в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
до 1.Притежавай каквото си искаш! Ама кой ти говори за мутренските времена бе човек? Много им дреме на децата за Карамански или Васил Илиев! Мумии от миналото! Те не помнят тези времена!
3
1
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
Полудехте ли бре? В хипохондрици ни превърнахте ! А що да няма и за СПИН застраховка? А да видим сега?!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички са изключили новата болест с изричният текст-изключва"епидемии",а Ковид19 е това.
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МНого интересна тема е това за засраховките .Нали ,,дружествата'' много напираха???? СИК,ВИС,КОРОНА ИНС, са все застрахователи,ама винаги по време на инфлация! Нека да дойдат да ми застраховат на 10(%) процента златото което притежавам!!!! НИКОГА НЯМА ДА ГО НАПРАВЯТ... !!!!!!!!!!!!