Общо 117 души са излекувани във Видинско от коронавирус

Потвърдените случаи в областта са 185 до днес
29 май 2020 11:38, Анисия Иванова
3
Общо 117 души са излекувани във Видинско от коронавирус
Снимка: БГНЕС

В област Видин до днес са излекувани 117 души, заразени с коронавирус, 39 от тях са медицински специалисти.

По данни на РЗИ - Видин, след обработка на получени от Националната референтна лаборатория протоколи, 33-ма от областта са излекувани от COVID-19 за последното денонощие, съобщават от областна администрация.

Сред тях има две медицински лица от МБАЛ "Света Петка" Видин, трима служители и осем потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, и четирима домуващи от Дома за стари хора в село Гара Орешец. С тях общият брой на излекуваните в област Видин е 117 души.

За последното денонощие има регистриран един случай на заразен с коронавирус в област Видин - мъж на 44 години от Видин. Той е от непедагогическия персонал с функции по поддръжка на една от изследваните детски градини от общината. Поставен е под домашна карантина и са установени контактните му лица.

Двете починали лица, съобщени сутринта от Националния оперативен Щаб, са били с отрицателни резултати за заразени с COVID-19 към момента на настъпване на леталния изход. До днес потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 185, като 45 от тях са медицински служители. Деветнадесет души с положителни резултати за COVID-19, са починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ - Двете починали лица, съобщени сутринта от Националния оперативен Щаб, са били с отрицателни резултати за заразени с COVID-19 към момента на настъпване на леталния изход - НО ГИ БРОИМ УМРЕЛИ ОТ НЕГО???? - *** за бройки ли ще дават на БОКО?!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С какво са излекувани? Имаме вече лекарство?
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горе долу това е половината население на областта!Умираща част на бг1