Търсят къде да настанят децата, спасени при пожар

Майката е оставила децата сами без надзор в дома им
29 май 2020 19:54, Ния Христова
11
Търсят къде да настанят децата, спасени при пожар
Снимка: Pixabay
Трите деца, които бяха спасени при пожар в дома им във Велико Търново, остават в болница под наблюдение, предаде bTV. До инцидента преди дни се стигна, след като майката на децата ги заключи и ги остави сами в общинското им жилище. 
 
Майката и вторият й съпруг твърдят, че са оставили децата сами само за 10 минути, за да отидат до пазара. 
 
Мариета Гъркова, която е началник на отдел "Закрила на детето" във Велико Търново, разказа, че с въпросното семейство е работено още през 2015 г., заради сигнал за грижите, които се полагат за децата. До момента на инцидента с пожара не са получавани други сигнали.
Още по темата
 
"Майката категорично се нуждае от подкрепа и консултиране. Докато това се случва, ние търсим възможност децата да бъдат настанени при близки и роднини. Осъществихме контакт с бащата, който живее в друга община, но той декларира, че няма възможност да поеме грижите за децата. Няма и друг близък роднина, който да ги поеме", обясни Гъркова. Продължават да се търсят варианти за настаняването на децата.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Настаняване преди 3 години
В апартамента на цвъки , бочко,цоцора и още много знайни и незнайни патриоти.
10
0
 
3
 
! Отговори
баси преди 3 години
До IllianaМа верно ли че можеш да пишеш?Силно се съмнявам в това!
9
0
 
7
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Лилллаввв е цензурирано?!?!?!
8
1
 
5
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Майката е пълен бокклуукк. Информация от първа ръка. Децата и преди са обикаляли квартала със скъсани дрехи, търсещи нещо за ядене в кофите. Ама понеже са бели българчета за тях приемно семейство явно няма, защото са заети да гледат ***. Честито.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тези деца попаднат в добра среда и сред грижливи настойници(или настойник),може да излязат хора за пример след години,надявам се,да си намерят добри настойници или да подкрепят биологичната им майка,ако е необходимо.Всяко дете има право на по-добър живот!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре евтаназия да има легална за тайива случаи.
5
0
 
0
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До Анонимен 3Прав/а си, ама с този темп (предполагам от кой етнос е писателя/ката от коментар 1) скоро тази шльокавица/маймуница ще стане официален език в ... вече не знам къде се намирам.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После защо сме невежи, озлобени, крадливи и тнЗащото ,колко деца израстват по такъв долен начин и какво да стане от него после, защото нямаме адекватни институции.все пари няма, ама за самолети ръждясали се намериха
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Едва ли можеш още много да пишеш!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Пакистан
1
11
 
1
 
! Отговори
Illiana преди 3 години
Presranete da lajete. Prestanete da ptodavate decata ni v chujbina...matnjte vj vzeli . Kak moje v Bulgaria takuva uzrodi da se navadiat. Bez kspka moral. Zashto ynishtojavate horata.... moga osjte mnogo da pisha...