14 са новите заразени с коронавирус у нас, починал е един човек

Има заразено 4-годишно дете, чийто родител е лекар
Обновена: 31 май 2020 08:22 | 31 май 2020 08:18, Петя Славова
92
14 са новите заразени с коронавирус у нас, починал е един човек
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

14 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас, като изследвани с PCR тестове за последното денонощие са 606 души. Така общата бройка на лабораторно потвърдените случаи в България са 2513.

Активност е забелязана в седем области. 3 лица са в София. Всички те са амбулаторни. В Сливен - 4, Разград - 2, Ямбол - 2, Благоевград, Видин и Пазарджик с по 1 случай.

Още по темата

Има един нов случай на дете под 18 години. Става въпрос за 4-годишно, което е прието в МБАЛ - Сливен. Случаят е свързан с медицински персонал. Неговата майка е лекар в болницата в Сливен. Другото заразено медицинско лице с коронавирус у нас е в София. Става въпрос за зъболекар.

Излекувани са 10 случаи - двама са в София, в Хасково са пет, Ямбол е с двама и Плевен с един излекуван. Още един смъртен случай с коронавирус у нас. Починала е жена на 64 години от Сливен с придружаващо заболяване диабет. Приетите в болница в момента са 161, като 17 от тях са в интензивни отделения.

По отношение на международната обстановка има нови 124 103 случаи с коронавирус по света. Водещи са САЩ и Бразилия както по брой на доказани случаи, така и на дневна база. За вчерашния ден в САЩ са регистрирани 23 290 новозаразени, а в Бразилия  - малко над 30 000.

Следва Русия с малко под 9 000 нови случая за денонощието. Прави впечатление високият брой във Франция - 1828 и Испания - 664, като пояснението е, че тези данни са всъщност изравнявани за няколко дни.

Великобритания е с 1604 нови случая. В останалите европейски държави нивото на заразени е под 1000 души. Водещи са Беларус 894 и Швеция - с 637. В другите държави се запазва тенденцията за нисък брой - под 500 случая за деня.
На Балканите ситуацията е с водеща Турция, която е регистрирала малко под 1000 души. Следва я Румъния със 150. Северна Македония регистрира между 20-30 нови случая от няколко дни. Сърбия е с 27 новозаразени, А Албания с 23. В Гърция Босна и Херцеговина и Хърватия случаите са под 10.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, вие си пишете мнението, но тука е пълно с *** дето се изгърбиха да ви опровергават и минуси да слагат, така че здравия разум да се омаловажи, ай си..
80
4
 
4
 
! Отговори
ЮДО-МАСОНИ преди 3 години
защо в държави като Швеция, Дания, Беларус, Туркменистан, Иран НИКОЙ НЕ "ИЗМРРЯ ЯКО" от измисления ви вирус !?Нито една от тези държави не закючи хората по домовете им като *** и не унищожи икономиката си с поръчковата юдо-масонска каранита !
79
0
 
3
 
! Отговори
"герой" преди 3 години
До българин 63Изплаши ли се?
78
5
 
10
 
! Отговори
доцента преди 3 години
Значи от магазините дето всички опипват стоката и с продавачи със смъкнати маски никой нищо не прихвана , а от ресторанти , които дезинфектират всичко и обслужват с маски всички ще се разболеем , айде по-сериозно моля !? Впрочем всеки от нас нека се замисли колко заболели от корона вируса познава лично , май няма да намерите такъв познат . Не знам за другите страни ,но за България това беше пълна измама , която ще струва скъпо на всички не само на ресторантьорите .
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички отрасли на икономиката са важни - хранят хората и им осигуряват относителна свобода! Замислете се най-после, мили българи, и се вземете в ръце, защото после пак ще пискате - след хляб и сол и китки за посрещане, че някой ви е освободил, ама ви е и поробил. Замислете се, може и да го измислите и да спрете с мрънкането.Много сме крехки и не разбрахме, че животът няма смисъл без свобода!
76
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете с тази простотия вече
75
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: щаба и правителствотоКопие: министъра на здравеопазванетоКакво правим с българските и международни концерти и фестивали за които са продадени билети повече от 30% от капацитета на мястото за провеждане? Това означава ли че организаторите могат да ходят да се гръмнат? Наистина ли ресторантьорите са най-важният отрасъл на икономиката в България???
74
6
 
11
 
! Отговори
Йосиф Висарионович преди 3 години
Има тестове, има проблем. Няма тестове, няма проблем. Панимайте!?
73
6
 
13
 
! Отговори
Тръскам съдран чувал преди 3 години
След кратко лутане Европа взе "моралния" избор да спасява живота на пенсионерите си с цената на непредвидими икономически загуби.Оказа се обаче,че половината икономика вече е пред фалит,а моралния избор е възможен само с пари от работеща икономика.Тя обаче е невъзможна в условията на затворени граници,карантини и социална дистанция.Ако не се премахнат веднага на 100% всякакви ограничения,Европа е обречена да се превърне в икономическо джудже,а бедният и да иска не може да помага, струва пари!
72
6
 
10
 
! Отговори
Б.Б. преди 3 години
Плато, плато и така цяло лято. На есен всички в кошарките и с маски за да си мълчите. Демокрация? - Туй да не ви Америка!
71
7
 
12
 
! Отговори
До шокирана преди 3 години
Пий си хапчетата за ужас и ходи със скафандър до живот!
70
3
 
5
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
До ИстинаОпитвам да се заразят,местата,много е слаб този вирус,ако въобще го има.
69
18
 
5
 
! Отговори
Златина преди 3 години
Вирусът е страшен! Уврежда сърцето и мозъка необратимо! Дори след ваксинация няма гаранции, че няма да рецидивира! Мутафчийски го казва! Не трябва да излизаме от къщи поне до края на годината! Иначе сме трупове!
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Средната възраст на починалите заради вируса в България е 67 години, което е близко до средната възраст на спиране на работа и оставане само на пенсия.
67
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Именно по ресторанти и заведения се предаватболести и зарази, защото сервитьорите сервират иотсервират, като хващат чашите там където седокосват устните на клиентите...Няма, как да се предпази човек,ако всеки ден е по кръчми и барчета .(В случая няма значение какъв е вируса или заразата....)
66
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С диабет официално са регистрирани половин милион човека от всякаква възраст, но вероятно има два пъти повече нерегистрирани. При различните хора диабетът е различен, например може без лекарства, само със спазване на не особено строга диета, човек да си изкара диабета от примерно 30 годишна възраст, докато почине, примерно на 95 години. Има и тежки случаи.
65
9
 
7
 
! Отговори
Спешно отваряне преди 3 години
Страни с 10-кратно по-високо ниво на заразеност бързат да махат мерките,защото разбират,че реалната икономика не може да оцелее в условия на физическа дистанция.Във фалит са въздушният,наземния и морския транспорт,ресторантьорство, хотелиерство,туризъм и търговия на нехранителни.Никой не купува коли,дрехи и обувки-всеки има достатъчно за износване.Милиони хора и бизнеси спряха да внасят в бюджета,но искат пари.Кел файда,че 100хил.пенсионера ще живеят,ако децата им ще живеят десетилетия в мизерия
64
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-много починали на човек от населението за денонощието отново има в Швеция, която е така от доста време.
63
21
 
17
 
! Отговори
Шокирана преди 3 години
Какво стана бе цървулаци? Коронавирусът отново се разраства. 14 нови болни и само 10 оздравели! Смъртните случаи се увеличават! Извънредни неограничени правомощия за щаба, пълна блокада на големи градове, пълно затваряне на границите и незабавна отмяна на летния сезон! Маски за всички и навсякъде! Иначе ще стане страшно! Генералът каза че невиждана ярост се задава!
62
2
 
16
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 64Яж си ушите, това мога да ти кажа!Виждал съм много умиращи хора, знам какво е да си интубиран и след това говориш като Дарт Вейдър, всичко това съм го преживял лично така че няма с какво да ме уплашиш, колкото и да се напъваш!Интубирани не успях да видя, по простата причина че в интензивното не допускат външни лица, и това ако не го знаеш го запомни от мене!!!И да ти кажа, има една поговорка: "Не пожелавай на другите това, което не искаш да ти се случи на тебе!"