Нямало нарушение на плаж Алепу, строежът - брегоукрепителен

Това установи извънредната проверка на РДНСК-Бургас
3 юни 2020 15:54, Анисия Иванова
62

Няма нарушения при строежа на така наречения "Шофьорски плаж" до защитената местност Алепу край Созопол.

При проверка на строителния контрол към Бургас бе установено, че четириетажната постройка всъщност не е хотел, а брегоукрепително съоръжение, предвидено по план.

"Обемите, които виждате, не представляват стаи, а по-скоро така е формирано, като носеща конструкция с цел подпиране на земните пластове, които са зад нея", коментира началникът на РДНСК-Бургас Милен Ненчев.

Още по темата

"Това е само една сурова конструкция, бетонна, масивна, която играе единствено укрепителна роля на този етап", каза Калоян Костов от строителния надзор.

Строителството на хотелската част все още не е започнало. Апартаментите ще бъдат построени терасовидно, пред подпорното съоръжение. Не е ясно кога ще започне изграждането на ваканционното селище. Теренът е собственост на "Алепу Вилидж" и е придобит от Община Созопол през 2005 г.

Брегът ни в цялост по цялото ни Черноморие не изглежда така, както трябва е. Да, и аз като гражданин искам да ми е свободно, но след като законодателството е дало право на собствениците на имоти да реализират дадено инвестиционно намерение, няма как да кажа, че не е така", смята Йорданка Хльостарова от Община Созопол.

Разрешението за строеж е от 2018 г. и е на името на "Главболгастрой" АД. Земята – около 20 декара, попада в 2 защитени зони. Като жест към летовниците инвеститорът е поставил безплатни чадъри.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
. преди 3 години
Хотела ще се казва Екатерина...
52
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Solar Power - Точно така инъче който не ял хурката от държавата той не знае..... И аз така имах административен акт (нотариален документ) издаден от държавата,че съм собственик на земя, но после се оказава ,че акта ми бил нередовен понеже преди мене имало друг собственик. Е ?!! Аз ли съм държавата за да знам кой е собственик и кой не ?!!??! Затова държавата ни е едерастка и ангалска защото закона НЕ ВАЖИ ! Даваш разрешение после се отмяташ ?!?!
51
0
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Разбира се !!! Не може да издаваш административни актове и после да казваш,че не важат !!!Или издаваш акт и се строи или не издаваш. Простичко е ! Когато си издал и някой е похарчил 50 милиона какво да прави ?!?!?!?!?!? Кой ще връща парите баба ви ? Кой б инвестирал в проект в България когато по всяко време може да има номера "тука има - тука няма" ?!??!? Същото е и за небостъргача в София. Дадено разрешение сега ще се търси под вола теле ?!?!
50
0
 
2
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Че всичко е законно няма съмнения. Гадното усещане е, че на този човечец му плащаме и заплата за нещо.
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвам да си мисля, че само в'оенен п'реврат може да ни оправи. Но то и армия не остана...
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
там никога не е имало свлачище за да го укрепват но не се разбра кои са собствениците.
47
0
 
10
 
! Отговори
Рашко преди 3 години
Абе тия ни взеха съвсем за мезе. И явно с основание де, щом всичко това плодължава да се случва.
46
0
 
14
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 3 години
Както се казва тази година малко почиващи,а догодина още по-малко.Пък после вопли и призиви да се почива в България.Ама човек трябва да е отчаян мазохист,за да почива на Кафявоморие/Бетономорието/.Изглежда,че напоследък наивниците са драстично намаляли,та Ангелкова влезна в ролята на Кашпировски и започна да омайва народонаселението,като избиваше на патриотизъм.Както се казва,който веднъж е почивал на Бетономорието,след това не е повторил.Ако искам бетон ще излезна на разходка по Шипченски прохо
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В махалата на това му викат "Ачик далавера"
44
0
 
12
 
! Отговори
ало, ГЕШЕфт преди 3 години
имаме корупция... АЛОооощо не се потрудите да заработите заплатите си ??????такава укрепителна СТЕНА /съоръжение/ няма ,няма ,няма .....аааатия са за разтре---------лЕ, ще ходим в Гърция на море, където ще получим качествен продукт !!! СТИГА МУТРИНСКО ЧЕРНОМОРИЕ !((((((успех на ''бизнезмените"((((((:
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е подпорна стена подходяща за заселване,хаха,нищо общо няма с подпорна стена,на първо време може да я ползват за складови помещения,а след 3-4 годинки става обитаема
42
1
 
5
 
! Отговори
Помня преди 3 години
До Анонимен 34 Я стига с тоя видов ден.Видов ден беше 95-96 г.Няма да го забравим.
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боли ме оная работа законно ли е незаконно ли, да бетонират всичко даже километър навътре, пясъка от дюните да го вземат за магистрали, най-добре за тая към Гърция, че само там бръмчиме от мнооу отдавна.
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм, сигурно и като започнат да пъплят туристи във въпросната постройка, също ще е с подпорни цели. Пародия на държава, това имаме ние. Докато го позволяваме, ще ни се случват подобни ***.отщини.
39
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сградата не е сграда, стаите са кухи пространства, а туристите в тях- органична рекултивация на подпорната стена. Нагли, та нагли !
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Ескобар е бил на гости на РДНСК и им е казал "среброто или оловото?"
37
0
 
20
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Заповядайте да спасите бизнеса по морете - там всичко е законно, всички плащат данъци и е супер.
36
0
 
12
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Същото се опитват да направят и на Алея Първа във Варна, ама май Мавъра им сложи крак засега.
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доста смешно обяснение... брегоукрепителСледващия хотел изникнал на плажа няма да се казва даже строеж а древноримска находка от преди христа. Ще са го изровили простоНе забелязват ли алчниците че морето яде пясъка и скоро плажна ивица няма да има и къде да си опънат чадърите за по сто лева
34
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало Фандъкова, какво стана със забраната на сторежа на ЗЛАТЕН ВЕК на фирмата ви Артекс.Защото живея срещу него и гледам, че кипи усилен труд.Ама мисирките - не пишат естествено.Забранено им е от главния Ту луп.