КАТ започва нова акция - ще се следи за колани и каски

Проверките ще се извършват до 10 юни в цялата страна
Обновена: 4 юни 2020 11:54 | 4 юни 2020 11:53, Ния Христова
28
КАТ започва нова акция - ще се следи за колани и каски
Снимка: БГНЕС
От днес до 10 юни КАТ ще извършва нова акция на територията на цялата страна. Полицаите стриктно ще следят за използването на обезопасителни колани в автомобилите, както и носенето на каски от велосипедистите и мотоциклетистите. Това стана ясно на брифинг на Пътна полиция.
Още по темата
 
Големия брой на нарушенията на водачи и пътници, които не спазват този закон, е причината за специализираната полицейска операция. 916 случая на шофьори и пътници без колани и каски са установени при минналата акция, която се състоя от 29 до 31 май в малките населени места. 156 неправоспособни шофьори са засечени. От МВР увериха, че за непълнолетните сред тях също ще се вземат мерки и ще бъдат уведомени представителите на Детска педагогическа стая. 
 
Отчетен е спад на тежките пътнотранспортни произшествия след напрежението, породено от падането на противоепидемичните мерки.
 
От началото на годината до сега са загинали 45 души по-малко в сравнение със същия перод миналата година. С 448 по-малко са тежките катастрофи, а ранените с 601. Спадът в броя на инцидентите се дължи и на рестрикциите и ограниченията във връзка с пандемията от COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Колани, каски, маски..... за тапа на ГЗ няма ли да проверяват?
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако превенция е да скриеш триногата на разклона на село без жители. И след това акта да ти дойда след половин година. Значи има превенция. Толеранса на триногите е 3 км на 100. на 30 ограничение 1 км. Допустима грешка е на колометража дори. Това му се вика фабрика за пари.
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТ започва нова акция - ще се следи за колани каски маски и каскети.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 17Не сме ние, а са шебеците, дето не спазват правилата. Има си правила и са затова - не ние да мислим на момента или да проповядваме социална загриженост. Спазвай правилата и толкова!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18Камери само на възлови места. Последното нешо, което искаме е някоя политическа сила, са може да цъкне едно копче и да води, кой ти е бил на гости преди 7 години ...
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Такъв закон няма ...
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ще следят за използването на обезопасителни колани в автомобилите, както и носенето на каски от велосипедистите и мотоциклетистите"Айде, да им е честито на велосипeдaлетките! :) Без каска и му конфискуват текерлика, хахаха.
17
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Трябват камери навсякъде- нищо ново на запад са го измислили. Хем хазната си пълни джоба , хем 100 пъти ще помислиш преди да направиш нарушение. А тарикатите по пътищата САМО това ги оправя
16
1
 
6
 
! Отговори
Война е преди 3 години
Българските пътища са в състояние на война. Това е война в която загиват невинни хора, убити от други хора които не спазват закони, ограничения и морални норми. Но тези другите - нарушители и потенциални убийци не са ни някакви задгранични врагове , не са ни политиците , а сме НИЕ. Не някой друг а точно ние със самочувствието на всичкознаещи , хитреци и тарикати . Звучи ужасно но е факт. Липсва ни уважението към другия, , загрижеността , социалното чувство и отговорността. Зависи от нас
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да дадеш фалшива столевка на катаджията - безценно!
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каски на за колелата?!? Лололололооолллоооооол!
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О боже ... Каски за велосипедите. И как очаквате, жените да ги карат....Представям си 1000 акта на 13-14 годишни с велосипеди.
12
0
 
9
 
! Отговори
човек преди 3 години
Абе тия КАТ само в акция са през седмица и никва полза от тях. Да вземат малко да влязат и да контролират реда в малките улици по кварталите, че е станало невероятно незачитане на правилата... за паркирането по тротоарите е най-малкия проблем, но каране редовно в насрещно в еднопосочни улици или спиране ей така за малко до магазина 10мин по средата на платната, те за коланите се хванали да има име АКЦИЯТА ... пълни ***
11
0
 
3
 
! Отговори
мхм... преди 3 години
Докато има акция КАТ работи. Като няма - не работи и хората се избиват по пътищата. В това време само един от тях работи- прави черната статистика.
10
0
 
7
 
! Отговори
милиционерокрация преди 3 години
За да подлпежиш на постоянен тараш БЕЗ причина,трябва да са постоянно в акция ! Много нещастна история....
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривай!
8
3
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
В Румъния ми направи впечетление,че по-голямата част от велосипедисти са с жилетки -жълти или оранжеви ...не е лошо и при нас да се въведе такваз практика по-градовете и първокласните пътища.За какска за велосипедиста е доста изискващо,хората нямат пари за ново колело ...повечето карат стари и да ходят да си купуват маски ...малко е пресилено,тъй аз мисля,мога и да греша.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАТ е начин да просиш от хората за да живееш луксозно
6
1
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
ще следят за нещо 1 седмица за което са длъжни да следят целогодишно
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се следи и за каскет що лошо е да те хванат с рушвет