Българите най-много вярват в конспирации, свързани с коронавируса

Оглавихме класацията, подозирайки, че COVID е създаден умишлено
6 юни 2020 10:30, Петя Славова
239

България оглави класация по вярване в конспирации за коронавируса. Това показва проучване на "Галъп Интернешанъл", проведено през март сред 28 държави от 4 континента. От всички участници в проучването българите са най-подозрителни към произхода на заразата.

58% от българите смятат, че коронавирусът е създаден умишлено като биологично оръжие. Тази теория подкрепят и в Еквадор и Палестина, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

На другия полюс пък са босненците, като едва 16% от тях са на мнение, че Ковид-19 е лабораторно създаден. 18% от англичаните и японците също не вярват в умишленото разпространение. Пандемията от коронавирус даде почва на редица конспиративните теории.

И още – мнозинството от българите смятат, че заплахите от Ковид-19 са преувеличени. 72 на сто от анкетираните са на мнение, че опасността не е голяма. Това нарежда страната ни на трето място по скептицизъм, след Босна и Херцеговина и Северна Македония.

В рамките на няколко месеца стотици конспиративни теории заляха интернет пространството. Според една от тях заразата може да се лекува чрез консумацията на метилов алкохол. Според друга 5G мрежите са източник на инфекцията. А най-широко застъпената е, че вирусът е създаден в лаборатории.

А най-подходящото място за разпространение на конспирации продължават да са социалните мрежи, където милионите мнения стигат дори и до изобретяването на нови теории.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 223Чета и си мисля, колко неуки (необразовани) хора има още в тази нещастна страна. Българите са преживявали, но не знаят за какво! За да бъдат ръководени от в последните 85 г.от хора без образование или пожарникари от милиционерското училище на БКП. Все на последно място във класациите по бедност, живот, свобода на словото, образование. За последното, опитайте се да следвате или децата ви в чужбина, за да разберете за какво говоря! Самочувствие без покритие!
212
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Чета коментарите и си правя следния извод:Много малко народи имат подобно чувство за самосъхранение,като българския.За това народи като българския преминават през всичко и оцеляват през хилядолетията!А другите изчезват в историята!
211
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Българите най-много вярват в конспирации......"Самото твърдение е обидно.....Българи!!!!!
210
0
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
ОкО да види рЪка да пипни
209
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубаво е да чуеш, че българите са едни от най-будните народи. Толкова години са лъгани, грабени и баламосвани, че вече са постоянно нащрек. Имаме изострен инстинкт за оцеляване и режисьорите ще трябва да са доста по-изобретателни следващия път.
208
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корона вируса е създаден от Бил Гейтс!! За да може да чипира хората!! Това ще му позволи да контролира населението на земята!! . С помощта на Илън Мъск, който разпространява 5G чрез Спейс Екса си. Нано чиповете на Гейтс се забиват в мозъка и тогава Мъск ги поема и предава на централния съвет на "Новия ред" Чийто шеф е самия Джордж Сорос!
207
0
 
10
 
! Отговори
Лъжливото овчарче преди 3 години
В България хората мноооого са лъгани. От кого ли не? И за това (слава Богу) имат изграден имунитет, така да се каже, срещу приказки на политици. И колкото по-апокалиптични са приказките, толкова повече хората не вярват.И народна приказка даже си имаме - Лъжливото овчарче.
206
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Германец"хахаха"Свиквай, руските хибридници в България са така.:))))))
205
3
 
4
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Иначе по темата -- нормално е. Умните и кадърните се евакуирахме от територията. Останалите протопитеци водят във всяка негативна класация. Без изключение.
204
1
 
6
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Защото ние не приемаме корупцията и се жалваме от нея. В германия са я възприели за нещо нормално и не я коментират.---Хахаха
203
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нацията ни е ограбена, ограбвана , ограбвана и озлобявана , озл. х3 , да плаща откъде....! И за да покрие започна да краде без да се крие. От Радои Ралин
202
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 214Това означава че просто те е срам от себе си и нищо друго.
201
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България има три злини.Българско Правосъдие, Руска култура и Албанска техника.
200
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И един мой познат от Германия ми казва, че го е срам да каже че е българин. Всеки ден се говори , че има корупция в България. Но как се чувстват нашите управници на Запад, като отидат немога да разбера.
199
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИтлияТук в България някои така са в корупцията, че няма как да излезат ни от нея ни от България. Ако отидат на Запад неще оцелеят. Затова бягат на Изток на разни острови , Ориента.
198
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме е срам вече да казвам тук в Италия, че съм българин. Много кух народ!
197
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само прос човек или някой на инат може да каже , че не е конспирация. И от тая пандемия не може да си спечели.
196
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Защото тридесет години след т. Живков. Основния процес в България и Сивата Икономика. По статистика е 70% -80%.
195
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновени хора, изпълнителни, трудол ,които не се занимават с конспирация, корупция, не влизат в схеми са бедни в България. Който не вярва да се огледа и ще види , как някой ше излезат по богати след пандемията.
194
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспирация, корупция, подкупче,връзкарство. Това е неразделно от времето на Т. Живков. Тук в България. Ззпаден метод на Правосъдие не е съществувал.