Граничният пункт Златоград – Ксанти остава затворен

Област Ксанти ше е под карантина още 5 дни
25 юни 2020 19:15,
1
Граничният пункт Златоград – Ксанти остава затворен
Снимка: БГНЕС

Граничният пункт при Златоград остава затворен до отмяна на карантината в района на гръцката област Ксанти, където все още има случаи на заразени с коронавирус. Постоянни проверки се извършват на летищата, които отварят за полети от 1 юли, съобщава БНР.

Още по темата

Властите в Гърция удължиха карантината на община Ехино в района на Ксанти. От днес за още 5 дни продължава блокадата на Ехино,където е активното огнище на коронавируса.Възможно е и след този срок да се продължат строгите мерки,предупреждават от Министерството по защита на гражданите.

Граничният пункт при Златоград остава затворен до отмяна на извънредното епидемиологично положение в района. Последната жертва на вируса е пациентка в болницата в Комотини. Хотелиерите от Еврос отправиха искане към областната управа границата с Турция да остане затворена през лятото, за да се избегне пренасяне на заразата от съседната страна.

Екипи на здравното министерство инспектират всички летища, които отварят от 1 юли за международни полети.

Днес от Пътна полиция информират,че въвеждат ограничителни мерки за движението на товарни камиони в края на всяка седмица до приключване на туристическия период,за да се облечи трафикът на леки автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ше се съобразим още 5 дни.