Абитуриентът с коронавирус имал само главоболие преди бала

Симптомите на вируса развил след празничната вечер
1 юли 2020 13:12, Ния Христова
24
Абитуриентът с коронавирус имал само главоболие преди бала
Снимка: Pixabay
Абитуриентът с COVID-19 от град Бяла, който беше приет за лечение в русенската болница "Медика", е имал само главоболие в навечерието на бала си във Велико Търново, който се е провел на 27 юни.
 
Това обясниха управителят на здравното заведение д-р Ивелин Йоцов и доц. д-р Дора Маринова, която ръководи сектора за лечение на болни с коронавирус, цитирана от "Монитор".
 
Момчето не е подозирало, че може да се е заразило с вируса и смятало, че главоболието му просто е в резултат на вълненението от предстоящото събитие. Медиците определиха като некоректни и грозни обвиненията срещу зрелостника. 
Още по темата
 
В деня след бала абитуриентът се почувствал отпаднал. Това си обяснил с безсънната нощ заради тържеството. Едва в понеделник, на 29 юни, получил болки в гърлото, суха кашлица и имал висока температура.
 
"Неговата сестра, която е студентка по медицина в Германия, го посъветвала да си направи тест за коронавирус, който се оказал положителен", обясни доц. д-р Маринова.
 
Момчето няма предположения къде и как се е заразило. През последния месец бил само в град Бяла, където живее семейството му. До Велико Търново отишъл заради матурите.
 
На 30 юни абитуриентът е докаран с линейка от Бяла в Университетската болница "Медика". Терапията е започнала веднага и медиците предполагат, че няма да развие дихателна недостатъчност. Състоянието му се определя като добро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ти си куха лейкa! Може да се прояви и на втория и на 21 ден! *** *** население..
15
1
 
0
 
! Отговори
Да преди 3 години
Е как така? Нали до 14 дни се проявявала болестта? Този как за един ден и вече е туше??? Съмнително, доста даже.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега публично да го оплюем, както си му е реда.
13
1
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
До Анонимен 13Какво ще гризем, си е наша работа. Ти си слагай глупавата маска и си гледай твоята! Т.Пак!
12
1
 
6
 
! Отговори
Яка далавера преди 3 години
Блъска те кола или влак и умираш от корона.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗРади това отпускане, ще гризете дървото зимата. Бързахте да излизате и сега освен провал на лятото ще,.ще е тежка и зимата.Ама каквото сам човек си направи....
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как боли глава и корона вирус ! )
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът дори не предизвиква симптоми, но е "много опасен" , затова слагайте маски.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е пил студени напитки докато се забавлява много ясно почва се от гърлото до Грипа ама сега било Корона Дайте му Документа да видим какво пише: Грип или КоронаПокажете един такъв Тест нали можете да копирате/крадете Новините на други сайтове значи можете да сканирате Док.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не се казва за родители, само на 19 е, но с к19.
6
13
 
10
 
! Отговори
Доц. Дамян Илиев преди 3 години
В момента само тези които не се тестват нямат коронка. Щаба буквално ще изрине земята за да вдигне бройките. Едно пиленце ми каза че имали планове случаите на летен грип (рота-вирус) да бъдат отчитани като коронка.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ооо, аз и без корона-вирус като мина през 1 ресторант и 2 дискотеки за една вечер, такава симптоматика развивам, че направо съм за интензивното. Този леко се е разминал с една хрема.
4
3
 
17
 
! Отговори
Короноидиотизъм преди 3 години
Нищо му няма. Да се беше лекувал няколко дни вкъщи без да се тества и всичко щеше да бъде забравено. Сега ще бъде запомнен от всички като черната овца на випуска
3
4
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
*** доброволец в някое инфекциозно, нали няма вирус------- С удоволствие. Кажи в кое инфекциозно взимат доброволци? 1000 кинта ми се полагат, нали?
2
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Сата НАТОА ти колко трябва да си *** и арогантен, за да пишеш *** и също под всяка статия. Всичко е платено и докторите убиват за пари. Дано на такива да попаднеш, като ти се наложи. И *** доброволец в някое инфекциозно, нали няма вирус. Комплексиран и циничен мало-умник.
1
28
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Дано все пак не го убият този бальк, дето сам се е набутал, както убиха разни старци и роми, с които си напълниха статистиката... Колко прос трябва да си да купонясваш цяла нощ и после да се чудиш защо си отпаднал и кашляш... Всички беди идват от просто тия и шубе.