"ГБС турс" за Алепу: Внесли сме намерение за строеж на комплекс

Изпълнителният директор отрече свлачището да е умишлено активирано
1 юли 2020 12:05, Анисия Иванова
42
"ГБС турс" за Алепу: Внесли сме намерение за строеж на комплекс
Снимка: БГгНЕС

През 2017 г. в РИОСВ  сме внесли инвестиционно намерение за строеж на курортен комплекс при Алепу, а не е за укрепване на свлачище, заяви инж. Цветанка Павлова, директор "ГБС турс“.

Конструкцията на укрепването ще е интегрирана към комплекса, обясни тя пред bTV.

Казусът със строежа на Алепу започна миналата година с любителски кадри, които показваха мащабен строеж на шофьорския плаж. Въпреки че строежът беше представен за брегоукрепително съоръжение, опасенията и изгледът му беше на бъдещо ваканционно селище. След протести изграждането беше спряно, намеси се ДНСКА и прокуратурата. Разледващите ще проверяват как са придобити терените, дали инвеститорите имат всички необходими разрешителни, спазени ли са законите.

Още по темата

"Строежът на Алепу е монолитна бетонна плоча, чиято функция е да има противосвлачищно действие. Разрешаването на застрояване на терена е свързано със задължително укрепване на свлачището. Без него не може да се строи", обясни Павлова.

Днес става ясно, че има разрешително за строеж на "Алепу вилидж", като в началото по думите на Радослав Котларов, изпълнителен директор "ГБС турс", през 2015 г. не са мислили да има нищо на плажа, а през 2016 поради свлачище, застрашавало комплекс, който управляват, са решили да обмислят какво да правят. Той добави, че свлачището е можело да предизвика екокатастрофа, както и други инциденти.

Отрече свлачището да е умишлено направено, защото по думите му, то им е струвало повече, отколкото ако го е нямало.

"Това свлачище има последствия – 2 години инженерен труд и документация и огромни средства. Инвеститорите са мислили да правят терасовидно застрояване, пред този имот общински имот, ние сме втора линия. Този имот не е наш, имаме учредено право на строеж през 2016 г., той е съседен на комплекс, който управляваме, носеше проблеми на комплекса това свлачище", обясни той.

Той добави, че имат и паркинг и новопридобит терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Истината излезе преди 3 години
В такъв случай лъжат:Ревизоро,Шефът на РОСВМинистърът на Регионалното развитие и кво следва.Мафията си има Държава. Държавата на тиквите.
34
0
 
4
 
! Отговори
Обеликс преди 3 години
До Атанас ВелмазовГ-н Велмазов, Няма никакъв шанс по нашето, повтарям, нашето, защото плажната ивица е изключителна държавна собственост, да се появят платежоспособни туристи. Визирам такива, които да плащат над 200 евро на вечер за двойна стая. Причините: богати туристи не ходят в бедни страни. Природата би могла да привлече, евентуално, някои от тях, но презастрояването не остави природа по крайбрежието. Не се надявайте на друго, освен на пияни англичани, които идват заради евтиния алкохол
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия си кихнали където трябва и ще строят комплекс?!?Дали ще го слеят с Варна?
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами власта ви показва че няма нужсда от напъвене каквото са решили ще го направят не случайно проектанта е съпруг на оная очилата неграмотна крава - дето е външен министър
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ама какво очаквате с премиер мутра- комунист от банкянадежда всяка оставете
30
0
 
7
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
"Инвеститорите са мислили да правят терасовидно застрояване, пред този имот общински имот, ние сме втора линия. Този имот не е наш, имаме учредено право на строеж през 2016 г., той е съседен на комплекс, който управляваме, носеше проблеми на комплекса това свлачище" - Език на какъв изречения написани тези са?
29
1
 
22
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Строежът е образец на беззаконието и корупцията в РБ!
28
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България, още няколко години и ще има само бетонен туризъм. Това ще е постижението от подобни "брегоукрепвания". И не всички които мислим за природата сме дърти, хипари или наркомани. Човек е част от природата, тръгне ли срещу нея няма шанс
27
15
 
4
 
! Отговори
P.S: преди 3 години
България ще стане топ туристическа дестинация, колкото и дъртите *** да не желаят това ...... Тяхната мечта е да изнасяме краставици и домати ама това време мина!
26
0
 
1
 
! Отговори
До образУвание преди 3 години
от УбразованиеТи си единственияТ, който ме разбра... и то погрешно!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чорбаджията си е чорбаджия, може да приказва каквото ще, но представителите на властта, хеле пък министЕрката но строежите да каже, че това е стенааааМани-мани, тия ни взеха за боядисани врабчета!Представете си, хора, какви кинти хвърчат из администрацията, за да проявява такъв гьонсуратлък!И не е от сега, или от последните 10 години. При дедо Симо имаше за кратко една министЕрка на културата и туризма Нина Чилова, дето рече, че Черноморието от край до край, трябва да е един комплекс-стана!
24
0
 
0
 
! Отговори
образУвание преди 3 години
До Анонимен 47ли бе АЙКЮ специалист?
23
0
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
На 100 метра от брега не може да се строи. Това, че се е получило свлачище и от втора линия са се оказали в стоте метра, си е техен проблем - изтеглили са къса клечка. Новите реалности са това - да си остане само подпорна стена.
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак ли комунистите са ви виновни ..... те вече правнуци им се родиха ...----- ГБС е фирма на бившия партиен секретар на цяла София, ако не ти е известно. Личен русофил.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея взеха Българския народ за Американци ......... щом с такива плоски лъжи си мислят че ще го излъжат...то укрепителн съоръжение...то незнам си каквосега курортскоро ще го обявят за летище за въртолети...или за изкуствени кошери за био пчели...ама те наистина ли си мислят че българина е толкоз .....т.ъ.п колкото американеца ...в америка това може и да върви ....ама тук на балканите ....
20
2
 
7
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Фактпак ли комунистите са ви виновни ..... те вече правнуци им се родиха ...бизнесмени станаха ....ама истински капиталистически бизнесмени.....които не знаят какво е комунизъм .... ние още за комунистите говорим .....как пък за 30 години демокрация не се създаде буржоазна класа в България .... а комунистическата процъфтява ....явно е доста устойччив вид и заслужава да съществува ...ако изобщо я има
19
1
 
25
 
! Отговори
Влад преди 3 години
Инвеститорът казва , че е хотел ,а държавната служба за контрол го крие, че било само укрепване (на този етап)... И искаме закон и справедливост...Корупция няма, няма...
18
10
 
4
 
! Отговори
Екоталибан преди 3 години
Трябва да се руши и всичко да е дивотия - най-мразя хора, трябва да се изтребят до крак.
17
1
 
33
 
! Отговори
Факт преди 3 години
На Гешев ще му трябват 70 г. мандат , за да може да прочете само всички искания на богаташите да направят Черноморието личен двор. След това ще му трябват още 170 г. , за да внесе обвинения в съда. А на съдът ще му трябват 340 г. , за да даде присъда ! Да ни е честита комунистическата буржоазия !
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да фалирате с усмивка и в бетон