Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието

Страната ни не влезе в списъка, с които Англия има въздушни мостове
4 юли 2020 07:30, Петя Славова
180
Коронавирусът ни остави без английски туристи по Черноморието
Снимка: БГНЕС

България няма да посреща английски туристи това лято, тъй като страната ни не влиза в списъка на държавите, с които Англия иска да има въздушни мостове от 10-и юли.

Макар листата да достигна до 60 държави при поискани 45 от авиокомпаниите, България отпадна заради увеличаване на случаите на коронавирус през последните седмици и продължаващото изискване за 14-дневна карантина на пристигащи от Обединеното кралство, съобщава "24 часа".

Още преди властите в Лондон да обявят окончателния си списък, една от туристическите компании, която води хиляди англичани на почивка у нас, съобщи, че спира чартърите си от Великобритания до България. От "Болкан холидейз" заявиха, че се надяват да могат да възстановят дейността си догодина.

Още по темата

TUI, която редишни години докарваше по половин милион чужденци годишно у нас, също обяви, че няма да превозва туристи до страни, които налагат 14-дневна карантина на пристигащи, но все още на сайта й има планирани полети за нашата страна през август и септември.

Британският транспортен министър Грант Шапс каза, че при избор на дестинации за въздушни мостове са се ръководили дали в съответните страни има добра система за проследяване на коронавируса и намаляват ли случаите на заразяване, както и дали самите държави изискват карантина за пристигащи от Англия.

Задължителната двуседмична самоизолация на Острова бе въведена на 8-и юни, но властите се принудиха да направят изключение за пътуващи от някои страни, за да не фалират авиокомпаниите и туристическите фирми. Сред тях са почти всички европейски държави с изключение на България, Румъния и Швеция.

Гърция  бе сред първите, на които бе предложено да се включах в схемата за реципрочно допускане на пътуващи без карантина, но тя предпочете да не приема полети от Англия поне до 15-и юли. Засега Шотландия, Северна Ирландия и Уелс не искат да участват във въздушните мостове и те ще се отнасят само за английската част на Обединеното кралство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да се маха и разтрел за него и за всички около него.
138
0
 
11
 
! Отговори
Комисар Монтеросо преди 3 години
Ужас, сега кой ще повръща по улиците и скача от балконите.
137
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристите са си стока и англичаните ще я търгуват където имат интерес. Гърция им дължи милиарди така, че логично е да пратят потока натам, че имат пари да взимат от горките гърци...
136
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес прочетох листа от държави ( в BBC го публикуваха), до които англичани, шотланци и тн. Могат да пътуват без 14 дневна карантина при връщане в Обединеното кралство...Уж заради корона вируса и да .България не в листа...Всички други държави имат повече официално регистрирани случаи и за тях няма карантина. Остана ли някой, който мисли, че това не е просто бизнес. Явно на англичаните не им се прави бизнес с бг мутри.
135
5
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Каквото сме си надробили това ще сърбаме. Недалновидна и абсолютна неадекватната политика на министерството на Туризма, шуробаджанащинаъа, наши хора, ваши хора, схеми и т. н. доведе до това. Съсипаха бранша. Не можем да сме конкуренция на другите туристически дестинации, издишаме отвсякъде. В края на сезона ще е интересно...
134
1
 
13
 
! Отговори
Инж химик преди 3 години
До АнонименЩото бългрите сме много богати, имаме много кинти, яки заплати, яко среден и малък бизнес, яко... направо ми е писнало приятелите ми като се връщат от чужбина и ме питат защо най-основните неща са толкова скъпи....
133
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 111 ***
132
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що вините другите ,бре....????Като ви казваха да стоите по къщята и да пазите дистанция за да отмине долу-горе всичко ,какво рекохте???Рев до небесата- отнемат ви личното пространство и права, манипулация на земни и извънземни,чипове щели да ви слагат.....сега ревете ,че бизнеса умирал...Хората по света трева не пасат - виждат какво става у нас.Никой няма да дойде и да рискува да му натресем вируса дето според гуруто РР бил само в главата на ББ....Сега ще си събирате плодовете на безумието....
131
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваййй...., ми ся?Аз тугаз за кво учих Френски, кът нямъ дъ додът Англичанити!?
130
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Немъ страшнУ, ве, Нащу "Меринджеи" шъ мислят нещу!!!!!!Бат Винету каза, по радиоточкътъ, че шъ им дърпа ушите!
129
1
 
2
 
! Отговори
xXx преди 3 години
До До 111Това честа практика ли ви е - да вкарвате външни срещу рушвет?
128
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е в резултат на чалгаджийската далновидност на правителството.Решиха, че барове+дискотеки=туризъм. Ама културните нации явно имат друго разбиране за тази думичка. И това вече го има и на лист хартия. Адмирации за кк Албена, тяхното ръководство явно разбира как се прави туризъм, ама с такъв министър ще им е много трудно.
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че англичаните ни пазят иначе ще се окакаме
126
0
 
8
 
! Отговори
Ганю преди 3 години
"На зла круша зъл прът" да сте чувал за реципрочност на мерки и действия?
125
0
 
7
 
! Отговори
Винкело преди 3 години
Най-накрая една причина да изберем бетономорието.
124
2
 
5
 
! Отговори
Миша преди 3 години
Я хочу напиться с дешевым алкоголем как вонючий казак и обосратьса на сланчак на пляже.
123
2
 
12
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Ха, ха ха, англичаните биле алкоджани, а българите светци и деви!! Имаме едни съседи дето всяка вечер "опъват" едно шише ракия и сутрин често забравят торбичката с бок лу к в коридора. Мъж, жена и една баба, на квартира са. Ако ги видим преди да са пили са добре, но след 21-22ч всяка вечер е викове и чудо. Сега слагам вата и картон да неутрализирам шума. Мога ли да твърдя, че всички българи са алкоджани заради тези? А истината е че има много такива. Не трябва да се обобщава така за всички!
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без алкохолен туризъм това лято за пияните англичани. Но пък могат да идат някъде на секс туризъм.
121
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на калинката Ангелакова . Англичаните колкото и да им викате пияници и наркомани са най-платежоспособните ни туристи заедно със скандинавците. С чехи ,поляци ,молдовци, украинци които идват със зимнината на почивка туризъм не се прави
120
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ся да са нагъне Алибегов и бегом за Англия. Ше поседи две седмици карантина, таман ще си припомни езика малко и на петнайстия ден - на коляно пред кралицата. Той Ричард, тя Елизабет - ще се разберат бързо, както си му е реда.