Само за месец имаме утрояване на хоспитализираните

Ще има сътресения, ако броят на заразените расте, каза Цветозар Томов
6 юли 2020 11:19, Ния Христова
29

Прогнозите на специалистите, които предсказваха да има пик коронавирусната инфекция в края на пролетта, не се сбъднаха. Нито масовото пътуване около Великден, нито празничните събирания около Гергьовден в началото на май промениха общата картина, колкото последните няколко седмици. От средата на юни досега има само 6 дни с по-малко от 100 новорегистрирани заразени с COVID-19.

Случаите се увеличават двойно за по-малко от месец, с доста високо темпо спрямо други европейски страни. Тези нива все още не представляват заплаха за здравната ни система, но трябва да са сигнал за всички. Това каза социологът Цветозар Томов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"За месец имаме утрояване на хоспитализираните. Нарастването на заболяванията води и до по-голям брой заразени медицински лица, лекари, което е тревожно. Няма да издържим без сериозни сътресения, ако броят на заразените продължи да нараства със сегашното темпо ", коментира той.
 
Той е на мнение, че има възможност промените в мутациите на вируса да имат значение, както и факта, че ората вече се отнасят значително по-нехайно към случващото се.
 
"Броят на заболелите в света е трудно да се обобщи. В Европа обаче, освен на Балканите, никъде не нараства", посочи Томов. 
 
"Няма зона в света, където да имаме доказателства, че населението е преминало проблема и има имунитет. В този стадий може да се отнасяме само по-сериозно към болестта", коментира още той. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че преди месец нямаше никакви болни. Сега са три пъти повече. 0×3=0 всичко е една огромна лъжа.
27
0
 
0
 
! Отговори
еха преди 3 години
До Анонимен 14То било лесно, по- добре от спорт тото. Да се наредим на опашка.
26
1
 
2
 
! Отговори
атв преди 3 години
Ако в една групичка от деца, някое се наака, пък даже и на него да си му е кеф, като се поразмирише, другите ще спрат да си играят с него.Та и ние така, като качим още малко бройката ще се наложи форумните специалисти да обясняват на гърците, немците, (англичаните и в момента не ни пускат без карантина) и т.н. че това е обикновен грип, няма страшно и че понеже се правят повече тестове... и понеже цената на пътеката се вдигна... .Ходенето е Гърция разбира се ще е най-малкия ни проблем тогава.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Sichtpunkt Но имат възрастни хора над 85г по ст.домове и хосписи както и много хора с наднормено тегло, също и малцинствени групи живеещи заедно.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Наблюдатели от ЕUНЕ отричат съществуването на вируса, отричат съществуването на епидемия и адекватноста/ нуждата от т.н.мерки като парцали по устата и социални дистанции. Както и са против манипулираните и тенденциозно изнесени стъкмистики.. Иначе вирус си има, някой го карат тежко, но това не е нечувана ситуация а напротив ..
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обществото ще загуби 5 процента, но ще спечели 95 процента имунизирани лекари супермени по Мангърски.Но, както казва гуруто Мангърски - трябва някой смел мангър да поеме отговорност.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80 процента от лекарите ще минат вируса без симптоми. 15 процента ще получат хрема. Числата не са тревожни, а процентите са минимални. Ще издържим тези минимални проценти, преди да настъпи Масовия имунитет по Мангърски.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСпад на заразените няма, защото простата сметка показва 7% ПРИ 180 ЗАРАЗЕНИ ОТ 2590 ПРОБИ И 60 НОВИ ПРИ 950 ТЕСТВАНИ (ГРУБО), КОЕТО Е ПАК 7%!
20
1
 
6
 
! Отговори
Киро Ананиев Пенсия преди 3 години
Ами като удвоиха цената на кл.пътека се утрои броят на хоспитализираните!! Това е толкова просто и логично!! Като удесеторят цената и бройката ще се удесетори!!
19
1
 
4
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 години
Ами като удвоиха цената на кл.пътека се утрои броят на хоспитализираните!! Това е толкова просто и логично!! Като удесеторят цената и бройката ще се удесетори!!
18
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Все още има хора, които отричат ​​съществуването на вируса.Или са платени ***, или хората са глупави като картофи.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
утрояване от 10 на 30 .. то така и в Павликени имаме 50% ръст при продажбата на имоти спрямо същия месец миналата година. Вместо една са станали 2 сделки .. гулю гулю гулю гулю
16
3
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Аз като лаик следвам (доколкото мога) предписанията на СЗО. А именно спазване на социална дистанция, носене на маска, избягвам да ходя където има струпване на много хора. -------Добре праиш, но не е достатъчно.Може и по-ефикасно да се изолираш.Това твоето направо си е разпищолване по време на чума. Въобще никъде не трябва да ходиш и избягвай ВСЯКАКВИ контакти. Включително и през интернет, защото може да ти навредят на психиката.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде вадят тези апокалиптични данни! В световен мащаб смъртността намалява, беше в началото над 6 процента, сега е около 4,8!И сериозните случаи са намалели драстично, аз следя сайта от пролетта!Заразените се увеличават, но това са само носители и до там!
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има в фейсбук са ги снимали от пирогов как ти дават на входа още 3 хиляди лева да ги пишат с корони а ако влезеш в болницата ти дават още 5 хиляди лева в кеш !
13
3
 
1
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
То и США няма коронавирус, ама *** като мухи!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хоспитализирате ги защото имате файда, клиничната пътека стана по-скъпа и сега има борба за болни от коронавирус!
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти какво предлагаш специалисте?Аз като лаик следвам (доколкото мога) предписанията на СЗО. А именно спазване на социална дистанция, носене на маска, избягвам да ходя където има струпване на много хора. Мангъра отрича тези мерки и иска да се самоунищожим. Не груповият имунитет (Covid-19 мутира и повтаря), а ефикасна ваксина е начина на преодоляване на заразата.
10
5
 
5
 
! Отговори
99% българи преди 3 години
айди стига вече ни лъгахте няма никакви вируси искаве да си пием на морето оставете ни на мира пак му дадоха 3 хиляди лева от щаба на този да лъже за вируса не вярваме на никой само на бойко ще гласуваме за герб край
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо страшно няма да се случи, защото от вчера за един ден имаме спад на заразените с близо 70%