Северното Черноморие - пълно заради по-малкото застрояване

Ниски цени и още диви кътчета привличат туристи
Обновена: 6 юли 2020 09:43 | 6 юли 2020 09:43, Петя Славова
43
Северното Черноморие - пълно заради по-малкото застрояване
Снимка: БГНЕС

Едва 20 на сто от леглата в Шабла ще останат празни през тазгодишния летен сезон, предаде БНТ. Морската община е фаворит за почивка на българи и румънци. Въпреки възможността противоепидемичните мерки да бъдат удължени, в Шабла очакват добър туристически сезон.

Нашенци много често избират северното ни Черноморие заради дългата плажна ивица, красивите дюни, тишината и липсата на презастрояване. "Шабла, Крапец, Езерец са все дестинации, в които по мои наблюдения се увеличават клиентите", коментира Николай Александров, който е собственик на туристическа база.

През последните 5-6 години туристическият бранш в морския град разчита основно на българи и румънци през лятото. Тази крайбрежна част е предпочитана и от много хора с по-ниски финансови възможности.

По думите на Александров в Шабла има бунгала, където четиричленно семейство може да летува за 20 дни на ден. Интересът към мястото остава изключително голям и заради организираният туризъм от чужбина. "Имаме информация, че текат записвания, че редовните клиенти, които посещават местата за настаняване, ще дойдат и тази година, така че може да се очаква поне 70-80% заетост", обобщи кметът на община Шабла Мариян Жечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плажната ивица е пясък. Винаги може да бъде насипан още и още. Всичко е инфраструктура и полезни ходове. Сега като стой на север празно, а е едно от най красивите места в България, какво? Ходиш ли там на палатка? Нали неискаш бетон. Не нали?Ходиш на хотел да може да акаш на плочките. Аре не ми се правете на толкова природни.
29
1
 
10
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
В момента съм в Обзор Бийч Ризорт, много малко посетители, хората се стараят да угодят на гостите. НО съм в България, а не в Гърция защото съм с бебе и по медийни постоянно се говори за опашки на границата. Чудя се дали ако цените са наполовина и по-ниски (както направиха в Турция преди години) дали няма да се напълнят бг хотелите.Всеки може през уеб камерите да види дали са пълни бг плажовете.
28
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората по морето правят добре. Никога не са имали подкрепа за индустрия и логичното се случва. Строят си хотели и живеят. Това е.Хич не им дреме, че 100 софиянеца искали лятото да ходят да пърдятт на аванта на плажа и после някой да чисти след тях. Тоя филм го забравете :)
27
17
 
7
 
! Отговори
Пийте си фрапето преди 3 години
А в Гърция Га.нювците като почнат да се оплакват колко е зле в Бг, колко ни е зле черното море стават много жалки да знаете!!!
26
18
 
5
 
! Отговори
Турист преди 3 години
Разбира се, че трябва да се стори на север и то много, за какво са тези хубави плажове, ако няма инфраструктура, хотели, атракциони, пътища, как да се рекламира България, къде ще спят гостите не страната ни, 95% от плажната ивица на родното черноморие е НЕзастроено, това никъде го няма....
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 дни на денПетилетката за 3 години
24
7
 
4
 
! Отговори
ГОООЛЕМА ГЛЕДКА ,БЕ преди 3 години
...И "НАВАЛИЦАТА" ПО ПЛАЖА Е СТРАШНА...ХА,ХА,ХАААААААА
23
4
 
10
 
! Отговори
регулировчик преди 3 години
Никой не е турист в родината си- нормално е да излиза народа към гърция, а румънците да са тук и поляци и прочие. Вече ми липсва царя да дедраматизира положението- тук мине не мине ден и олелеее какво стана- народа в Гърция... е голяма работа... Нашето било лошо- глупости- изобщо и да е супер народа пак ще си ходи по чужбина. .........................Нормално е за плажен туризъм, хората да пътуват на юг, не на север.
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !!!"Пространства, природа, гледки."И за пейката - дай 10лв. Айде мерси за гледката. Ще ида на гледка в Гърция.
21
1
 
17
 
! Отговори
Ъ-ъ-ъ-ъ... преди 3 години
Петя, какво означава "може да летува за 20 дни на ден"?Май още не си се събудила!
20
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !!!Северното ни крайбрежие е прекрасно. Пространства, природа, гледки. Така е! Който иска да виси като паяк на кулата!Яд ли те е, а? Всеки ще си виси, където си иска и както си иска. Пък ти ходи да висиш при Борисов да ти даде някой лев да не ти фалира хотела.
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не е турист в родината си- нормално е да излиза народа към гърция, а румънците да са тук и поляци и прочие. Вече ми липсва царя да дедраматизира положението- тук мине не мине ден и олелеее какво стана- народа в Гърция... е голяма работа... Нашето било лошо- глупости- изобщо и да е супер народа пак ще си ходи по чужбина. С такова провинциално учудване приемаме всичко, че е смешно вече... Царят така поглеждаше и казваше само- ами това е нормално... и слагаше на място провинциализма.
18
8
 
15
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Северното ни крайбрежие е прекрасно. Пространства, природа, гледки. Така е! Който иска да виси като паяк на кулата!
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да летувам без големи тълпи около себе си. Тоест отивам там където не е твърде комерсиално. Черноморските мутри го четат като - не разработен потенциал. Идват с багерите, къртят бунгалата, изливат порената "задържаща стена" и пълнят с пияни англичани/руснаци. После се чудят защо нормалните хора престават да идват... явно са некви невежи, нима не оценяват какви големи "жертви" са направени с тая инвестиция ?!
16
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Атанасчо, хората ходят там, защото е още пусто и диво. И фекалии няма.Почнат ли да застрояват и от там ще избягат.С *** ли ви са пълни главите не знам.Дори алчността трябва да е умерена.
15
4
 
12
 
! Отговори
Оператор преди 3 години
Кефи ме как се напъват всички медии да пишат всеки ден рекламки... Няма лоша реклама има закъсняла реклама
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще взема 10 дена за половин ден.
13
31
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Категорично ЗА ЗАСТРОЯВАНЕТО на северното черноморие и всеки човек с две гънки мозък знае, че това ще се случи, България става все по-популярна дестинация в световен мащаб заради прекрасната природа, най-ниските цени и най-разнообразната кухня и тези туристи като дойдат няма как да спят на облаците или в шубраците със змии и плъхове, необходими са множество хотелски комплекси и инфраструктура и това ще стане до 1-2 години макс!!!
12
0
 
15
 
! Отговори
Сила преди 3 години
Ама как може да няма още SHABLA SUMMER RESORT, KRAPETZ NORD GOLDEN BEACH, DURANKULAK GREAT LAKE SANDS.... Моля, там хората с подпорките,задействайте се!
11
0
 
34
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Отидете, вижте, и тогава пишете глупости. Бунгала за 20лв много ясно, че ще са с общи баня и тоалетна и няма да имат климатик. Но има и бунгала за 50лв с климатик, самостоятелна баня и тоалетна, хладилник и готварска печка при това в доста добро състоятние. Но да оставим бунгалата - там не е презастроено, може да отидеш на плаж и на 10 метра от теб да няма други хора които да крещят и да ти мятат пясък по хавлията.