Между 1000 и 3000 лева глоба, ако паркираш на плажа "Болата"

През последните години той се превърна в паркинг
8 юли 2020 09:00, Нели Христова
52
Между 1000 и 3000 лева глоба, ако паркираш на плажа "Болата"
Снимка: БГНЕС

Въпреки че е защитена местност, на плажа "Болата" от години спират коли непосредствено до морето. Понякога превозните средства спират и в самата вода за да разтоварят лодките си.

Още по темата

Плажът буквално се е превърнал в паркинг. През последните дни бяха съставени глоби на шофьорите, дръзнали да паркират на един от най-красивите ни северни плажове. Това, разбира се, предизвика напрежение.

Властите в Каварна обаче започват да глобяват всеки, паркирал там, като размерът на санкцията е между 1000 и 3000 лева. Във вторник туристи там се оказаха неприятно изненадани, стигна се и до закани за протест.

"Глобите не са наложени от община Каварна, а буквално от държавата, тъй като има паркирани коли на пясъчната ивица. Нарушава се законът за устройство на черноморското крайбрежие.

Летовниците се оплакаха, че няма табели. Все пак сме в защитена зона, незнанието на законодателството не оправдава никого", казва кметът на Каварна Елена Балтаджиева пред Нова тв.

"Паркирането е забранено по смисъла на закона. Никой не го оспорва. Глобите в момента са справедливи, защото такова е законодателството", заяви кметът на Българево Георги Янев. Според него е необходим диалог с всички компетентните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Къмпингар преди 3 години
В продължение на коментара ми от по-долу е интересна позицията на овластените, които се изявяваха по медиите. Полицията: това е нареждането и трябва да се прилага, кмета на Каварна: такъв е новия закон, кмета на Българево: ами трябва да измислим нещо. Лошото е, че докато го намислят, в което се съмнявам, много хора ще се откажат да се борят с бюрокрацията. Искате да събирате приходи - обособете места за спиране, докарващ транспорт, такси за престой и т.н. Ако не го разбирате, наемете разбиращ.
37
0
 
1
 
! Отговори
Къмпингар преди 3 години
Считам, че трябва да има правила и те трябва да се спазват. В случая обаче прави впечатление безизходицата в която са попаднали местните управници. По цялото Северно Черноморие е в ход ревностно прилагане на забрани за туристи с автомобили в близост до плажовете - Дуранкулак, Крапец, Езерец, Болата. Активирани са всички сили за контрол, полиция, представители на мин-во на туризма, дори жандармерия. Това показва липса на елементарна стратегия за развитие, което ще доведе до отлив на почиващи.
36
1
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
в морето няма табела, защо не паркирате там?
35
0
 
6
 
! Отговори
защо? преди 3 години
Защо не пишете за скандала от вчера с летния Сарай?А да, защото сте рубладжии.
34
0
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 3 години
От 1000 до 3000 лв. и кое ще е определящото за размера на глобата???
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТуристСещам се за Антарктида! Там нашенците са за половин година и са само от едната страна на континента.За румънците ще трябва да си провериш сам.
32
0
 
2
 
! Отговори
Турист преди 3 години
ЗА ДА НЯМАМ ПРОБЛЕМИ И ГЛАВОБОЛИЕ ВИНАГИ ПРЕДПОЧИТАМ МЕСТА КЪДЕТО НЯМА БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ.
31
0
 
4
 
! Отговори
На бас че преди 3 години
Нашия умник *** пак ще си паркира у морето-))
30
0
 
4
 
! Отговори
az преди 3 години
за сарай плажа колко е глобата? има ли синя зона за събота, за един прЕател питам?
29
8
 
4
 
! Отговори
100% 80-процентник преди 3 години
После ревът че нямало туристи, ами то тъй не се прави туризъм - *** виж в Гърция с едно кафенце от 2? и всичко безплатно и покрития паркинг на пясъка и той безплатен- кеф ти на дюните да дрифтиш, кеф ти шпек да муаш на паркинга пред хотела.
28
0
 
9
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
до GTR 32Даааа, някой като сокола! Но трябва и да осигури охраната на плажа, най - добре да плати на НСО. Те са най - добрите охранители! Защо моловете не ги наемат? Зяпачите ще изчезнат, защото охранителите ще ги вкарват в магазините за да си купят нещо.
27
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама за изриване на пясъчн дюна или строеж на плажа - 1000 лв.
26
1
 
25
 
! Отговори
? преди 3 години
В БГ на пясъка може само с БАГЕР и БЕТОНОВОЗ!Леките коли са забранени.
25
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само така, иначе тия няма да се научат да спазват забраните
24
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пред подпорната стена на Алепу може ли да се паркира? Маркировка положихте ли? Аз няма да ходя, за един приятел питам.
23
0
 
31
 
! Отговори
100Про Булгар преди 3 години
Баси тъпата държава, не мога да си паркирам на плажа, не мога да си паркирам в градинката върху райграса, като си изхвърля найлоновото пликче с *** на улицата и някакви *** еко-активисти ми се правят на отворени. То не се живее така бе!
22
0
 
36
 
! Отговори
GТR преди 3 години
Сега е момента някой големец да си построи там една резиденция с частен плаж, че да опази "Болата" от наглото простолюдие...
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи бай *** може да си направи частен плаж на държавна земя, а обикновенния човек не може да паркира. Понеже било забранена зона и резерват
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук веднага глоби, ама на строителните обекти като платиш на който трябва затварят очите и удряд подписите
19
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Летовниците се оплакаха, че няма табели."Гaнчo има нужда да му се напомня постоянно. То бива ceляния, бива, ама чак пък толкова...