Жители на с. Труд отново на протест срещу топлоцентрала

Централата се намира на 250 метра от крайните къщи в селото
Обновена: 9 юли 2020 08:21 | 9 юли 2020 08:21, Ния Христова
6
Жители на с. Труд отново на протест срещу топлоцентрала
Снимка: БГНЕС

Жители на пловдивското село Труд тази вечер се готвят да протестират за пореден път заради силните миризми в района, които са резултат от дейността на близката централа за производство на топло и електроенергия от биомаса. Основното им искане е централата да бъде затворена, докато нейното производство и съоръжения не се преведат в норми, които й позволяват да работи без да влошава живота на населението, съобщи БНР. 

Организаторите на протеста от Сдружение "Бъдеще за село Труд" изтъкват, че централата се намира само на 250 метра от крайните къщи на селото. Неприятната миризма от нея се усеща в радиус на 2,5 км. Припомнят също, че подават сигнали вече 5 години, както и че до момента от Регионалната екоинспекция не са регистрирали отклонения от нормите при замерванията на въздуха. От сдружението твърдят още, че институциите нямат воля и инструменти да решат проблема - председателят Галина Тошева:
 
"Ние не сме против тези зелени екологични практики. Изключително против сме режима, под който те работят в България. Протекциите, които тези оператори имат от високо равнище и в крайна сметка влошеното качество на живот за нас, които се налага да живеем в близост до тях."
 
Протестиращите планират да блокират колелото край селото по пътя Пловдив - Карлово.         
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
До Да,да ама не преди 3 години
Една смрадливка от това село години наред съсипваше не една задача и не една човешка съдба в един от нашенските научни институти. Правеше го от злоба и завист, защото нямаше нужната степен на образование и на всичко отгоре беше завършила такова учебно заведение, което нямаше нищо общо с предмета на изследване, заради който бе създаден този институт. Само че беше партийна секретарка и я бяха настанили там заради някакви силни роднини на съпруга й.Дали смрадтта не е причината за такава злоба?
5
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
Няма какно да чакат държавата да оправи нещата ,а да се взимат в ръце и да я подпалят централата.
4
0
 
0
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 3 години
До 1Не! Много по-гадно!
3
0
 
0
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 3 години
Тези, които не са ходили в това село до Пловдив и не знаят, ще е добре да отидат и усетят на живо невероятната смрад!
2
0
 
11
 
! Отговори
Бургас Кога преди 3 години
ЕВАЛА!!! ТАКА СЕ ПРАВИ!!! А в Бургас кога? Кога ще задължим нефтозавода да си инсталира пречиствателно съоръжение за изпусканите в атмосферата химикали? КОГА?
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледай как го казват - електроцентрала на биомаса, хаха. А можеше просто да напишете че горят *** и се носи аромат на подпалено сметище.