КАТ с акция срещу джигити, шофиране с алкохол и опиати

Проверката започва от 10-и юли
10 юли 2020 15:20, Петя Славова
13
КАТ с акция срещу джигити, шофиране с алкохол и опиати
Снимка: БГНЕС

"Пътна полиция" започва операция от 10-и юли по установяване на водачи, шофиращи с превишена скорост, както и на такива, които управляват моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества, съобщиха от МВР.

Още по темата

Акцията се провежда на територията на цялата  страна и ще продължи до 16 юли, уточни инспектор Николай Крушарски от Пътна полиция в ГДНП. Той отбеляза, че статистиката показва рязък спад на катастрофите, причинени от шофиране след употреба на алкохол.

"За първото шестмесечие на тази година те са 562, а за същия период на миналата година – 639, загиналите са  с 12 по-малко, в сравнение със същия период на 2019 г. Предприетият контрол и възможността за използването на технически средства дават своя превантивен ефект, сочи анализът на пътна полиция", коментира пред Нова тв инспектор Крушарски.

Той предостави и данни от  проведената от 25 юни до 01 юли специализирана полицейска операция за засилен контрол на дву, три и четириколесни моторни превозни средства. На територията на цялата страна са проверени 4 546 водачи, констатирани са 1 599 нарушения, за  които на 558 са съставени административни акта и 981 фиша. 

За неизползване на защитни каски са санкционирани 87 водачи, 11 – за управление след употреба на алкохол, а 4-ма – под въздействието на наркотични вещества.  В рамките на акцията са установени и 84 неправоспособни лица, управлявали три и четириколесни моторни превозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
НИК преди 3 години
Мама ви да *** полицейска. Показност, от дъжд на вятър акции. Катастрофите ги има, ненормалните продължават да шофират. С или без книжка. През останалото време се криете като мишки и взимате рушвети. Ако щат да ми изтрият коментара-казах си какво мисля.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За първото шестмесечие на тази година те са 562, а за същия период на миналата година 639, загиналите са с 12 по-малко, в сравнение със същия период на 2019 г.И като сложиш че 2 месеца ни беше буквално забранено да караме коли, оставаше и да има повишение! А тоя шапкар - превенцията давала резултати, хахаха.
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като сметнем,че 2 месеца ни разиграваха с КПП-та ,проверки ,декларации,можем спокойно да кажем,че от цялата им работа ефекта е нулев.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук един и същ неадекват се е скъсал да пише за шкафчета
8
2
 
7
 
! Отговори
За неразбралите... преди 3 години
Да си знаете ей, от 10-ти до 16-ти да внимавате, да не създавате излишна работа на шапкарите, или си носете повечко кеш! След 16-ти пак по старо му!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път като ви спрат напътя , имате право да заснемете всичко на видео , заради своята сигурност Катаджиите нямат право д ви забраняват да ги снимате на обществено място Пише го в Закона за авторското право и сродните им права , чл 13 ал 2 Видяхте че даже НСО или полицаите не можаха да направят нищо срещу снимането на Х Иванов край сарая на Доган Защото знаят че няма забрана за снимане на хора на обществено място
6
2
 
13
 
! Отговори
Един истински човек преди 3 години
КАТ е с акция за пари за шкафчето щото намаляват всеки ден.
5
3
 
12
 
! Отговори
Бай Миле преди 3 години
Добра новина за българския катаджия!!!! Яко гуша ще се прави!!!!
4
4
 
12
 
! Отговори
Тони Мигусмукаро преди 3 години
Хахааа..ква акция,тя не е спирала.Черните каси се пълнят оттам!Енничаррите работят на норма,факт!!!
3
3
 
9
 
! Отговори
Данчо КАТерицата преди 3 години
Акция къща не храни и чекмедже не пълни.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТРЯБВА ДА СЕ ПЪЛНЯТ ШКАФЧЕТАТА. И ВСЕ ПАК НИЕ СМЕ ГЛОБОИЗДЪРЖАЩА СЕ ДЪРЖАВИЦА.
1
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЛОША НОВИНА ЗА НЕбългарите по нашата територия!!!