Над 2 седмици без COVID-19: Как Видин се бори с вируса?

Трябва да си изградим стаден имунитет, смята кметът д-р Цветан Ценков
10 юли 2020 09:55, Анисия Иванова
17

На фона на ръста на заразените с коронавирус в страната и области като София, в които има са концентрирани най-много от заразените, във Видин няма нови регистрирани случаи.

"Повече от 2 седмици Видин е чист. В последните дни в България се извършват много повече тестове и може би на това се дължи по-големият брой на заразата", коментира кметът на Видин д-р Цветан Ценков в "България сутрин".

По думите му това, което правят в община Видин здравните служби и кризисният щаб, върши работа.

"Ако някой си мисли, че COVID-19 ще изчезне, това е химера. Трябва да си изградим стаден имунитет", категоричен бе д-р Ценков пред Bulgaria ON AIR.

"Организация по отношение на тестовете е направена от РЗИ и лечебни заведения, които предлагат тази услуга. Хората са изключително съвестни и спазват всички мерки, защото нищо по-добро не е измислило човечеството", посочи кметът.

Той е на мнение, че колкото по-съзнателен и по-внимателен със собственото си здраве е човек, толкова по-малко вероятно е да заболее.

"Надявам се тази тенденция да продължи и тази драма, която тресе света, да намалее", заяви още Ценков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
G преди 3 години
В неделя ходих до бърза помощ и не ме приеха, защото казаха, че тъкмо са приключили с 3ма пациенти с ковид и трябва да дезинфекцират. Какви 2 седмици??
15
2
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Те да ти кажа,че и комарите ни намаляха.Миналата година бяха едни такива бабанки-един сам трабант носеше!А сега са изпосталяли-сигурно ги е страх и кръв да смучат...Само веганите са оцеляли при тези днешни дезинфектанти!
14
0
 
5
 
! Отговори
Видинчанин преди 3 години
Да Видин стигна до това състояние ,защото всички средства които се отпускат за северозападния регион от европейския съюз се пренасочват за София и другата част на българия за да се развива туризма по черноморието .Справка в документацията на европейския парламент.Дискриминация има и по отразаяване на протестите на хората от северозападния край от всички телевизий.Просто не ги отразяват за да не се вдига шум.И да протестирахме затворихме пътя Е79 за да направят 4лентов път Видин -София..
13
1
 
2
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Според мен този вирус е глупав. Поради тази причина до месец ще изчезне напълно. След това ще го чякаме да се появи в Китай декември, после януари и той ще се появи февруари само в Китай обаче и ще се само ограничи. Иначе не се бойте всичко ще свърши
12
3
 
8
 
! Отговори
ДА преди 3 години
А,забравих да добавя-че нали точно от видин бяха първите болни,дето ги докараха пак в София,даже първият починал чеше от там!Като не правите тестове,какви болни ще отчитате!?Смех!
11
2
 
9
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Хаха-точно там 1.няма хора,2.няма събития,3. мургавелите ги взеха на работа-сезонни работници,съде сте тръгнали да се сравнявате с градя-държава София,в която освен че са 2 + милиона,болни докарват от къде ли не,а и сбирките и свиките са масови.Футболисти,балове,нощен живот-все неща които Боко отпусна,защото са жизненоважни за икономиката!Неадекванет от край до край!
10
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Д-р Ценков не е особено компетентен по темата COVID -19. При това заболяване придобиване на стаден имунитет т.е. преболедували около 70% от населението би било на цената на хиляди смъртни случаи и претоварена здравна система. не мисля, че е разумно.
9
0
 
8
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
То Видин вече е придобил стаден имунитет, понеже в него веке, ора, почти са не останале;))) Оцелелите там са веке "гозгунджии", придобили са имунитет срещу какво ли не, не само срещу коронката;)))
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се правят тестове за това няма заразени!!!
7
1
 
9
 
! Отговори
nabljudatel преди 3 години
Mangarov No 2 ,vidiahme Vidin bolnitsa i star4eski domove .Bezumie.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5 Преди време за първи път посетих Видин, и зад запуснатото състояние още си личи колко хубав и пълен с хора град е бил.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Видин е така, щото нищо не се случва. Нито има мачове, нито дискотеки, нито театри, нито балове, пък няма и предприятия с повече от 100 човека работещи в него. То хора няма. Останаха само комарите и носталгията по миналото. А дали хората са съвестни, то не смятам че положението е по-различно спрямо останалата част на България.
4
3
 
16
 
! Отговори
чалгар-вирусолог преди 3 години
Трябва да си изградим стаден имунитет, смята кметът д-р Цветан Ценковеми *** в заразното, надъхай се хубаво и дай личен пример със стадния имунитет. Можеш да вземеш и мангъра със себе си :)
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то всичко е по чужбината, ей така го бори като няма жива душа
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как няма в Видинско болни. Не са ли чули че пътеката е 1200 лв. И на ръка давали, за да ги пишат корона, една жена ми каза.От утре веднага да имат. И без това са всред най бедните региони.
1
8
 
25
 
! Отговори
Да бе, да преди 3 години
Мда, доктор станал кмет...то и толкова е бил доктор...И е крайно време да разбере, че стадния имунитет не помага при COVID- 19, ама нищо, той да си повтаря неговата песен там...