Доц Кунчев: Хората приеха проблема с епидемията за маловажен

За приетите в болница, става въпрос на живот и смърт, обясни той
12 юли 2020 15:20, Петя Славова
68
Доц Кунчев: Хората приеха проблема с епидемията за маловажен
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Повече ме притеснява броят на приетите в болница, защото за тези хора е въпрос на живот и смърт". Това каза пред БНР доц. Ангел Кунчев - зам.-председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. По думите му целите на щаба са да се осигури болнично лечение на всеки, който има нужда от него, за да има по-малко смъртни случаи.

Още по темата

Доц. Кунчев уточни, че в момента здравните заведения са много по-подготвени за борбата с коронавируса, в сравнение с началото на пандемията, но "много важно е кой ще работи над тези болнични легла":

"Най-видимата част е лечението и какво ще получат хората по време на това лечение, но има една невидима част - работата на РЗИ, които се грижат на всички - вече над 200 хиляди души, поставени под карантина - да бъдат намерени и да им се смъкне епидемиологична анамнеза, да им се намерят контактите, да се организира изследването, да се контролира карантината. Това го правят колегите от РЗИ, които са на ръба на изтощението".

Доц. Кунчев коментира основните проблеми, които са довели до драстичното повишаване на броя на новозаразените в България:

"Едната причина е, че хората приеха проблема с епидемията за решен или маловажен. Другата причина е политизирането на проблема".

Според него намесата на политиката в епедемичната опасност няма да доведе до дори резултати:

"Всеки си гледа проблема според своите интереси и в резултат на това няма да се прави това, което трябва, а това, което е удобно за някого".

Той се обърна с апел към политическите лидери да не се занимават с медицинската страна на епидемичката криза:

"Оставете ни да работим, ако не се справим, сменяте щаба и правите каквото искате", заяви доц. Кунчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
как да ви вярвам преди 3 години
"Доц Кунчев: Хората приеха проблема с епидемията за маловажен"Логично и нормално е това.След истеричните ви изказвания през март-април,след развяването на плашила и предоставянето на двусмислена информация, хората се осъзнаха.Има доста, които все още ви вярват,но те са по-малко.Убеди ме бе, доценте!Дай една съпоставка за брой болни в болница за периода март-юни 2019 -2020, брой болнични листове, регистрирани в НОИ за същия период.Не ви изнася! Ако наситина нещата са зле, щяхте да го направите.
50
5
 
11
 
! Отговори
Татул преди 3 години
До 49 И как ще я спрат епидемията с толкова много оли'гофрени по улиците. Като отвързани кучета са всички. Пълнят стадиони и кръми като невидели, блъскат се като *** в магазините. Никаква култура и хигиена не виждам. Е за това е виновна държавата. Създаде се *** електорат, безмозъчни потребители.
49
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Британски невролози са установили, че COVID-19 може да причини сериозни увреждания на мозъка и на централната нервна система, причиняващи психоза
48
4
 
7
 
! Отговори
Кунчев знам че четеш преди 3 години
Съберете се тримата, идете при Борисов и ги помолете да разтури щаба. След това излезте пред медиите и кажете истината. Само може да спечелите от това, наистина. Много хора ви мразят, ни и много повярваха на вас, а не на него. Ако ги направите още на следващия ден ще ви поздрават и хейтърите. Поздрави!
47
4
 
2
 
! Отговори
гадна твар преди 3 години
Отменяй карантината за идващи от Британия ц...л смотан. Счупихте *** в БГ !
46
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това каза пред БНР доц. Ангел Кунчев - зам.-председател на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. По думите му целите на щаба са да се осигури болнично лечение на всеки, който има нужда от него, за да има по-малко смъртни случаи.Това е основната грешка на управляващите. Вместо да спрат епидемията, както успешно направиха други държави, те осигуряваха легла в болниците
45
7
 
12
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 44: Приятелю в поста ти има една огромна фактологическа грешка и тя се изразява в думата "професионална". Въпросният Кунчев е толквова доктор, който и аз... даже може аз да съм и по-добър доктор, тъй като по-добре от него изпозлвам google. Човечецът цял живот е зобал от голямата хранилка, наречени ХЕИ. Уменията и знанията на "докторите" от ХЕИ се свежда до това да отидат някъде, да размахат една папка и да кажат "Положението е лошо. Сега какво ще правим, а?"
44
13
 
13
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Повече ме притеснява броят на приетите в болница, защото за тези хора е въпрос на живот и смърт"Кои хора са приети бре, пундяк? Това, което ви интересува е да нацвъкате "заразени", за да има оправдание за съществуването ви и за забранителните мерки, с които бoko се надява да остане на власт още поне 50 години...
43
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Доц. Кунчев трябва да му е ясно че това не е народ а слабоум,ни овце на които овчаря е мутропремиера мафиот Боко Тиквата който се интересува колко милиарда ще лапне.
42
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то така е най-лесно,като не можеш да се справиш с проблема обвиняваш друг ...,конкретно хората..!!!!!!На крива ракета космоса и пречи....Бойко нали нарече тези ,които носят маски срахливи бе Кунчев ли си Мунчев ли си...
41
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев, трябва да се притесняваш за съвсем друго нещо - за собственото си достойнство и професионална чест. Че тебе лично и всички от тоя щаб, баце ви Бойко ви направи на та... на таратор. Станахте с вашите мало.умни *** ми-дойди ми мерки за смях на кокошките.
40
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Особено значение колко са в болниците няма, защото - за да се усвояват парите от клиничната пътека - се приема с нужда и без нужда (отдавна добре отработена практика в нашите болници за всякакви случаи). Важното са тези в интензивните, там наистина няма как, и смъртните случаи. А там промяна към по-лошо НЯМА.
39
12
 
8
 
! Отговори
НАНО преди 3 години
Продължавайте да вярвате на Мангъров и компания.....заразявайте се ...страшно няма. И съвсем скоро няма да можем да мръднем никъде/в по-добрия смисъл/. Ще си ходим на нашето Черно-кафяво море и ще викаме много е добре.
38
3
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 3 години
Кунчев, прави като вятъра, молА ти сЪ!
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев: "Повече ме притеснява броят на приетите в болница"--------------------Е какво има да те притеснява, той Мангъров ви го каза веднага щом увеличихте сумата за клиничната пътека двойно, че ще стане така. Набързо напълнихте болниците. Част от тях се водят в болница и се теглят парите от здравната каса, ама са на т.нар. "свободен режим" и през повечето време са се вкъщи, да не ви се пречкат много-много.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе като има СПИН що праим Кекс!Може да се заразим ама никои не се пази
35
3
 
7
 
! Отговори
Маргинал преди 3 години
СПИН да не би да няма ама не са спрели да се раждат деца а там къде има най много се раждат и най много деца.
34
3
 
8
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Нали се разкри, че в Италия пишели всеки починал с ковид за пари
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбра ли се защо почина доктора от Спешна помощ!Едва ли се е заразил от несериозно отношениеИ също така не се е лекувал за това е починал.
32
13
 
17
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Няма как да се приема насериозно нещо, дето го няма. Повече не може да заблуждавате хората с тази измама. Къде са хладилните камиони ? Къде са керваните от военни камиони с ковчези ? Къде са чувалите с трупове ? Къде са зимните пързалки - морги ? Колко човека починали от Коронавирус познавате ? Страшния вирус го има само по новините. Всички починали са хора умиращи от тежки заболявания. Абсолютна измама е това. За всички стана ясно, че това е фалшимент. Просто трябва да се усвоят едни пари.