Движението по АМ "Тракия" вече е възстановено

17-годишно момиче е сред загиналите в катастрофата
13 юли 2020 15:19, Ния Христова
24
 
Възстановено е Движението по магистрала "Тракия" в посока София, след като вчера там стана тежка катастрофа,която отне живота на петима души. Самоличността на част от загиналите вече е изяснена. 
 
Сред жертвите на катастрофата са 54-годишният шофьор на камиона, жена на 40 години, момиче на 17 години, мъж на 44 години и друг мъж с неустановена все още самоличност.
Още по темата
 
3-годишното дете, което пострада в катастрофата, се намира в критично състояние. Детето е с множество фрактури в областта на главата и тялото. 
 
"Париатална кост е счупена, има кръвоизлив, има мозъчен оток. Има и контузионни огнища, детето е на механична вентилация, критично му е състоянието към момента", обясни д-р Полина Талева от КАИЛ пред Bulgaria ON AIR.
 
Рано тази сутрин започна разчистването на пътната отсечка, движението беше възстановено около 9 часа. Службите вече разполагат с предполагаема версия за причината за инцидента.
 
"Образувано е досъдебно производство, в хода на което ще бъдат назначени съответните автотехнически и съдебни експертизи, там ще има яснота относно възникване на пътно транспортното произшествие и какви са последиците от него", заяви началникът на КАТ Стара Загора Бончо Славов.
 
Европейският център за транспортни политики поиска инспекция на критичните отсечки на аутобана. Експерти смятат, че е възможно старата мантинела, която е поставена преди повече от 20 години, да е причината за катастрофата. 
 
Само детето остава за лечение в болницата, другите петима пострадали са изписани. Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
до DOKO от 15-17 преди 3 години
АПИ заяви че нямало спирачен пьт , но настоява че е заспал.Неукия men настоява застрахователите проверете края на съоръжението.Апропо в Бг. каква е щетата на 5 живата, 2-3 милиона или чаша вода.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
но ни ги спестяват "журналистите" и "служителите" за да не вълнуваме.Този израз ме накара да сетя нещо, преди колене на животните очите се покриват.Май и нас така ни затриват пестейки информация и подавайки дезинформация.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доко, тук не е класна стая.И не си ми учителка.Що се отнася до отделението, имам работа на маса.Знаеш ли разликата между пътна лента и платно, щото джурналята тука не знаят.
19
0
 
1
 
! Отговори
Doko преди 3 години
До 17Четвърто отделение имаш ли завършено?
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Причината за катастрофата е че 2-3 дена преди това разрешиха на тировете да се движат по магистралата през почивните дни... за да не пострада икономиката... да ви ... и на икономиката
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
движел от дясната(лявата не) страна за да може челно да удря и стопира ремеркето излита завьрта се ведна точка и са отдругата страна с посока кьм София .Преди е имал пак нещо там кривите мантинели доказват гума ако има спукана значи железата на моста пукат
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генчо трета лента трябва най малкото за София-Пловдив и обратно спешно.Или забраняват на НСО да избута коли.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експерти-метачи, мантинелата била причината.Гугьл има запис от 2012г след знака за километрите мантинелите изкривени седят така, малко преди са направили ремонт на надлъжните железа .Тирае с кабината кьм София не стьргал защото знака за километрите е не покътнат а се завьртял леко наляво няма спирачен пьт мантинели изиграли ролята на спирачки на кабината и тя ремеркето полетяло наляво като махало помитайки насрещните коли.Малкия ьгьл на завьртане казва че колата се движел от лявата страна
14
0
 
4
 
! Отговори
Генчо Гунчев преди 3 години
Има нещо, не както трябва при движение по нашите магистрали. Лошо качество на пътя! Мпс, движещи се със 70-80 км в час и такива летящи със 170-180 км в час. Ако шофираш със 120 ти се налага да изпреварваш, но не можеш да влезеш в лявата лента?
13
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
И това е на "хубавата" част от магистралата... По-натам какви неща има, направо е страшно да се пътува! Разбирам, че им се краде, но да загиват хората заради това е покъртително долно! Нещастници..
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като е стара мантинелата, да не би да са й пораснали криле и да е блъснала тир-а? GPS няма ли този камион? Нека проверят с колко се е движил и дали е почивал както е по закон. И не само за този ТИР, ами за всички такива. И след това яко глоби за транспортните фирми, докато не престанат да карат шофьорите си да карат при сегашните условия.
11
0
 
1
 
! Отговори
ало, прокуратурата? преди 3 години
Не мантинела, а швейцарско сирене.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До PeterЧе тоя път е строен от БСП и Станишев. Мантинелата пак от тяхно време.Иначе карам редовно и по магистралите, редовно се сменя мантинелата на сгънати участъци.
9
1
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Един голям УЖАС е пътуването по Българските Пътища -Тръгвате и не се знае дали ще ОЖИВЕЕТЕ!!
8
6
 
2
 
! Отговори
Peter преди 3 години
До ТикватаМи карай по пътищата строени от БСП :-)
7
0
 
8
 
! Отговори
др. Дре преди 3 години
Затова се правят мантинели от бетон. Имаше един случай в Сан Диего, където с откраднат танк се опита да прекоси мантиналата ама не успя.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мантинелата се вижда в гугъл стийт вю в какво състояние е била преди години там. Била е удряна явно и не е била сменена, защото си съответства с видяното от репортажите. //google/maps/@42.1972453,25.1330189,3a,75y,184.26h,75.52t/data=!3m6!1e1!3m4!1sd8QuVFdjF9sCw-Kvl5-zcQ!2e0!7i13312!8i6656
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заметоха труповете под килима и пуснаха ускорителя на елементарни частици.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТикватаТи вече изтекоха и снимките на мантинелата - изгнила от ръжда като 30-годишен Опел
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ушевите да заемат позиции в храсталаците с насочена камера, все пак четиридесет километра има ограничение 90 . И без това друго не могат. А за детето няма ли хеликоптер, или той е само за умни кърджалийски...