Близки на убитата Кристин искат доживотна присъда за Мартин

Те събраха пред Съдебната палата в Бургас
14 юли 2020 15:47, Ния Христова
4

 

Заседанието на съда в Бургас по случая за убийството на 7-годишната Кристин днес започна с протест на близките на убитото дете. 21-годишният Мартин Трифонов, който е обвинен за жестокото убийството, обжалва присъдата си. Магистратите ще обявят решението си през септември.

Близки на Кристин се събраха пред Съдебната палата с едно единствено искане. Те настояват съдът в Бургас да потвърди решението на окръжните магистрати в Сливен – доживотен затвор без право на замяна.
 
"Стаята й е непокътната. Имаме параклис, в който паля всяка сутрин свещички, но нея я няма. На 15 септември трябваше да прекрачи прага на училището, но не можахме да я изпратим. Букварите, тетрадките – всичко стои на масичката й… раничката", сподели бабата на Кристин, Милка Георгиева, пред Bulgaria ON AIR
 
Прокурорът по делото Иванка Козарева на днешното заседание описа шокиращи детайли за извършеното убийство и поиска присъдата да бъде потвърдена. За същото настояват и частните обвинители – бабата и дядото на момиченцето. 
Още по темата
 
Самият Мартин Трифонов поиска само доживотен затвор.
 
Убийството на 7-годишната Кристин беше извършено в средата на август миналата година. Пет месеца по-късно Трифонов беше осъден за блудство с дете, изнасилване и убийство по особено мъчителен начин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До РеалностНе си пожелавай такъв живот. С такова престъпление и една нощ в затвора му е достатъчна. Там адвокати няма.
2
7
 
3
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
По-добре да хрантутим такива *** до живот, отколкото някой корумпиран прокурор да праща на смърт неудобните.
1
5
 
22
 
! Отговори
Реалност преди 3 години
Така е . Като няма смъртна присъда , сега цял живот ще е на наши разноски . Пълен пансион. Храна три пъти на ден , сладък, необезпокояван от никого сън , безплатна медицинска помощ. Разходки всеки ден. Охрана и достъп до адвокат , ако след няколко години реши да си докара няколко хилядарки и осъди България в Страсбург по стара пандизчийска традиция ...А опечалените родители ще са едни от спонсориращите тоя урууд с плащаните от тях данъци .В прекрасна и справедлива държава живеем ....