Приключи проверката на реновираните пътеки за Седемте рилски езера

Строителната техника при езерото Бъбрека е изтеглена
14 юли 2020 14:04, Ния Христова
16
Приключи проверката на реновираните пътеки за Седемте рилски езера
Снимка: БГНЕС
Приключи проверката, която беше разпоредена от Окръжна прокуратура-Кюстендил, по спрения проект за реновиране на пътеките на Седемте рилски езера, съобщи за БНР говорителят на обвинението Мариана Сиракова. 
 
До Върховна административна прокуратура за окончателно становище са изпратени материалите. 
 
Окръжна прокуратура в Кюстендил се самосезира след репортажи за качената тежка строителна техника в района на езерото Бъбрека при реновирането на пътеки по проект "Уcтoйчивo yпpaвлeниe нa нaциoнaлeн пapĸ "Pилa" - втopa фaзa, който е финансиран по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. ".
Още по темата
 
Екип на Икономическа полиция при ПУ-Дупница извърши на място проверката, която е продължила 3-4 дни. Иззета е документация по проекта от НП "Рила". 
 
Строителната техника при езерото Бъбрека е изтеглена незабавно. В началото материалите по реновирането наистина са били транспортирани с мулета и коне. Остава неясно обаче кой е допуснал след това да се ползва и техника, която разкопава и съсипва участъци по трасетата, които се реновират.
 
ВАП разпореди екоминистерството да извърши своя проверка по изпълнението на проекта. Заедно с резултатите от проверката на ОП-Кюстендил, те ще бъдат обобщени и ще се излезе с окончателно решение има ли допуснати нарушения и какви са те, както и кой ги е извършил при реализацията па проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Значи на мен като ми откраднаха катализатора на колата, не искат да я пуснат на г.т.преглед, проблеми с Районното-как станало, в колко часа...това е обикновена градска кола.А тази качили цели трактори и машини, дето пушат като ТЕЦ ове и мачкат всичко и сега чакаме някой да прочете листовете -уникати...Всички са виждали как изглежда едно място след като е газено от багери и фадроми, нали там живеят в симбиоза бубулечки, цветя, лишей..За бой са тези багеристи направо, даже да са ги пратили там, н
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И едни сараи ще стоят добре на езерата, с частен път и плаж.И държавата да ги охранява, да не посегне някой на таз природна красота.
12
3
 
9
 
! Отговори
Tangra преди 3 години
Ако бяха затворили лифта, проблемът щеше да изчезне
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фу, каква мизерия. Размах, мисъл трябва. Ескалатор, а защо не и асансьор да се построи там! И за да има посетители - един-два мола и десетина подпорни стени, че да е цивилизовано, да е уютно, като на черноморието.А сега - природа някаква....Кой дава пари за природа? Асфалт, асфалт, евро, еврофондове и т.н. си трябват. И Винету!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро и там някоя подпорна стена с изглед към поне две езера.. както е тръгнало...
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А как, според плана, ще се обособят там автобусните спирки - на по езеро - спирка или през едно?Ще има ли бензиностанция? Щото ако ми привърши там горе бензинеца, да мога да си сляза, да не ме влачи лифтът. Искам и на капанчетата да има сръбска музика и плескавица!
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като направят магистралата по планините само се моля да поставят и читави мантинели, че тировете да не минават в насрещното.Не за друго, ами някой може да се обърне в някое езеро и да пусне ръждилка.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИСКАМЕДА ЗНАЕМ:1.ЧИИ СА БАГЕРИТЕ;2.КОЙ ГИ ИЗПРАТИ ТАМ;3.КОЙ ПОДПИСА РАЗРЕШЕНИЕТО ДА СЕ ХВЪРЛЯЧАКЪЛ В ПРИРОДНИЯ ПАРК;4.С КАКВИ ПАРИ СЕ ПЛАЩА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ПЛАНИНАТА;5.КАКВИ МЕРКИ СА ПРЕДПРИЕУТИ СПРЯМО ГОРНИТЕ ЛИЦА ДО МОМЕНТА;6.ВЪЗСТАНОВЕНО ЛИ Е ПОЛОЖЕНИЕТО ОТ ПРЕДИ ТОВА ПОСЕГАТЕЛСТВО.
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви са тия "пътеки" и щуротии дето само лишената от интелект капацуна на БарбаГанчос ражда? Къде по белия свят сте виждали токова нещо по високопланинските била и върхове - асфалтирани пътеки? Това е само предпоставка за бъдеще там да бъде построен хотел на "правилния ГЕРБер"
5
5
 
7
 
! Отговори
Ооо преди 3 години
21 век сме - Ей - какви мулета и коне ? Хората работят с хеликоптери, лифтове и машини - кви коне... какво точно щяхте да реноврирате с коне и какъв смисъл щеше да има ? Или правиш пътека - път или не правиш нищо, което явно е било по правилното...Тия с коне щели да качват чакъл....кой болен мозък ги мисли тия и кой му ги разрешава...
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е може да се намери виновния, значи е някой от ОПГ ГРЕБ
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновните са ГЕРБ
2
3
 
22
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Изненада! Виновни няма!
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Остава неясно обаче кой е допуснал след това да се ползва и техника, която разкопава и съсипва участъци по трасетата, които се реновират."Всяко им разследване е с такъв край. Алф от Мелмак е разпоредил!