Двама русенци задържаха мъж, отграднал телефон от дете

Инцидентът се случва преди няколко дни
Обновена: 15 юли 2020 21:51 | 15 юли 2020 21:44, Нели Христова
24

Двама мъже от Русе бяха наградени за проявена гражданска доблест. Те извършили граждански арест на мъж, който нападнал и ударил 13-годишно момиче, за да му вземе телефона, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Случката се разиграва преди няколко вечери, когато Мирослав и Пламен се прибират с велосипедите си след приятелски мач. На една от централните улици чуват виковете на дете.

"Къде ми е телефонът, взе ми телефона. Тези думи чухме, обърнахме се и реално видяхме един светещ телефон с един човек, който тръгна да бяга. И тръгнахме с колелетата да го гоним двамата. После разбрахме, че той я е удрял", разказа Мирослав.

Пламен каза, че изобщо не са се замислили и веднага се притекли на помощ.

"Ние, като цяло, реагирахме спонтанно, не сме мислили толкова какво правим, просто видяхме плачещото дете и тръгнахме след него", добави той.

Мъжът побягва към малка уличка, като по пътя изпуска телефона, и се скрива в междублоковото пространство. В издирването му се включват и деца.

"Тръгнахме да го търсим в тъмното, като светехме единствено с фаровете на колелета. Децата бяха много ентусиазирани. През цялото време пазиха входа, а малко по-големите момчета търсеха в тъмното с нас. Да се обединят в някаква кауза, която е за добро - трябва да бъдат горди със себе си", смята Мирослав.

31-годишният нападател е задържан и предаден на полицията. Оказва се стар познайник на органите на реда. А Пламен и Мирослав са наградени за постъпката си. Двамата се надяват, че всеки на тяхно място би постъпил по същия начин, за да помогне на човек в беда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не показвате старият познайник на полицията? Браво на всички участвали в залавянето на крадеца.
16
0
 
2
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Сега, ако задържаният им кинти и е достатъчно отворен, ще наеме адвокат, който ще сезира прокуратурата да повдигне обвинение за незаконен арест над двамата задържали престъпника. И ще ги осъдят! Ей такива са законите, наложени ни от Брюксел - обикновения човек да няма никакъв шанс срещу криминалния тормоз над семейството му! За паралел - художника Опиц се самозащити от нападналите го циr^ни, а после го осъдиха и лежа в пандиза. Евроатлантически ценности...
15
1
 
7
 
! Отговори
. преди 3 години
Дано само т.нар. прокуратура да не се "самосезира" и да започне наказателно преследване за "самоуправство", "незаконно отвличане" или "неправомерно ограничаване на свободата на гражданин", защото тя, прокуратурата се държи твърде неадекватно напоследък.Не е случил на адвокат, горкият кeлeш...
14
17
 
0
 
! Отговори
И как си позволяват преди 3 години
Да правят граждански арести? Какви са тези? Националисти ли? Какво ги аплодирате.
13
1
 
14
 
! Отговори
GG преди 3 години
Браво на момчетата ! Винаги съм вярвал в българския дух и няма сила на света,която да промени това ! В момента сме разединени от буквално глупости, но съм на 1000 % убеден, че при общ враг ще се обединим всичко заедно, и тази държава ще остане поне още толкова !
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива новини трябва да има всеки ден и тогава се предвижда по добър живот.Браво на героите включително и децата.Тези деца са бъдещето.
11
0
 
7
 
! Отговори
Стоян 79 преди 3 години
ОтГраднал ???? или откраднал ???
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки "стар познайник на органите на реда" заслужава куршум. Оценявам живота на такъв индивид на около 0.8 лв. - цената на един патрон за пистолет макаров.
9
1
 
13
 
! Отговори
майна преди 3 години
Браво момчета, аплодисменти от Пловдив.
8
1
 
17
 
! Отговори
x ae xii преди 3 години
Дано да са му ударили и един здрав бой! :) Браво на момчетата!
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А през това време полицаите пазят мутрите от народната любов.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МВРНямат ереме да се занимават с незначителни кражби!
5
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВО
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според българското правосъдие, сега може като нищо да бъдат обвинени за неправомерно задържане.
3
1
 
15
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
На крадците им режете пръстите. Колкото пъти хванат толкова пръста. ...Не снам обаче депутатите с лакът ли ще гласуват....? ;)
2
1
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 3 години
Градил Илия килия
1
5
 
5
 
! Отговори
Протестъра преди 3 години
Отивам да арестувам Бойко и Гешев5