От днес в Гърция се влиза само с отрицателен PCR тест

Цената на един PCR тест у нас е 100 лева
15 юли 2020 07:30, Ния Христова
11
От днес в Гърция се влиза само с отрицателен PCR тест
Снимка: БГНЕС

От 6.00 ч. тази сутрин тези, които искат да почиват в Гърция, ще трябва да представят отрицателен резултат от актуален PCR тест. Той трябва да е преведен на английски език, като формулярът трябва да съдържа трите имена и номера на паспорта или личната карта на пътника. 

В България има 36 оторизирани лаборатории за PCR тестове. Според управителя на една от големите вериги лаборатории в страната д-р Росен Михайлов, тези, които имат желание да пътуват за Гърция няма да имат проблеми с бързината и качеството на тестовете и изготвянето на документите.
Още по темата
 
"Ние още от началото на март, когато започнахме да работим PCR за коронавирус, на хората, които желаят, даваме резултат на английски език. ЕГН-то е вътре. Не е проблем да се вкарат и данни от личната карта. Ние работим на 7-8 работни места, така че едновременно 7-8 пациенти минават. Работим с удължено работно време - от 7.30 ч. до 19 ч. Не се е случвало да има върнати пациенти. По-скоро някой ако види опашка, може да се откаже, но тя върви доста бързо", заяви той пред БНР. Цената на PCR теста е 100 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който е минал - минал, който не е - да е.
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха. Ясно. От горните обяснения разбрах, че този който иска да пътува за Гърция, няма да има проблеми да му вземат паричките от лабораториите, приближени лично на здравния ни министър.Интересно ми е само е той самият с какъв процент ще се облажи?Колко парички ще гушне?
7
2
 
11
 
! Отговори
Грух преди 3 години
Хе хе хе, тез малoyмници гърците са решили тотално да си съсипят сезона. Страхотен механизъм за самоубийство си задействаха всички държави. За едно 4 членно семейство с тези тестове цената се вдига с около 500 лв. Кой ще си хвърля парите на вятъра. Да не говорим колко пpocт трябва да си, за да си предоставиш ДНК-то, защото тези тестове са именно това. Сбогом гърци, тази зима ще е много глад при вас! Ние тук сме свикнали вече, от 10-11 години е така.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бе медийни работнички, вчера да не би да се влизаше с положителен.
5
2
 
11
 
! Отговори
Нед преди 3 години
100лв. В Германия и Швейцария са по-евтини,на балъци ни правят ,как вече и денонощно не работят лапат ,лапат много пари
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големия парадокс е, че с либерастки глупости гърците успяват да задържат много по-дълго българите на границата, отколкото някога е успявала гръцката армия!Ех, времена...
3
3
 
19
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Преброяването на глупаците да започне сега!От 15 години почивам в Гърция,тази година ще пропусна!
2
6
 
6
 
! Отговори
Рано сте станали преди 3 години
Е много ясно, от Лидл от Кауфланд ще си напазарувам. Няма да им ям замразената преди 8 години цаца, пържена в двумесечно олио за 7лв порцията :D
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година всички на Ахтопол.Баровците ще се платят тестовете останалите пак ще си напълнят багажника с промоции от Кауфланд и газ към черното море.