Болниците ще обезопасят мобилни пунктове за пробонабиране за COVID-19

От БЛС също настояват за създаването на подобни пунктове
16 юли 2020 19:08, Ния Христова
1
Болниците ще обезопасят мобилни пунктове за пробонабиране за COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Създаването на спешни пунктове за пробонабиране за Covid-19 извън болниците ще обезопаси лечебните заведения". Това каза пред БНР доц. Любомир Киров, председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

От сдружението и от Български лекарски съюз настояват за създаването на подобни пунктове.

"Взетите в тези пунктове проби ще бъдат изпращани за изследване в лабораториите. Това, което е в плюс, е, че хората, които може да са инфектирани, няма да влизат в лечебно заведение или в лабораторията. Не е необходимо този, който взима пробата, да е специалист. Там могат да работят подготвени лица, лесно става обучението.
Още по темата
Когато дойде есента, сезонният грип, заболявания, които протичат като близнаци с коронавирусната инфекция по отношение на оплакванията, тогава не само PCR за Covid-19, а и повече тестове ще трябва да се правят, за да знаем за какво става дума. И двете инфекции могат да съществуват в един и същи човек", допълни доц. Киров.
 
По думите му пунктовете трябва да са мобилни.
 
"В София трябва да има поне по един във всеки район. Това е въпрос на логистика, така че хората, които подлежат на изследване, бързо и лесно да достъпят до тези пунктове. А не да ходят напред-назад и ако са болни, знаете какво може да се случи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Ех, да беше жив д-р Стамов!Как щеше да бие гьзь у тавана от радос ...