Мъж нападна лекар от Спешното отделение в Радомир

Спор за медицински манипулации е предизвикал и агресията
16 юли 2020 16:18, Ния Христова
21
Мъж нападна лекар от Спешното отделение в Радомир
Снимка: Pixabay

Пореден случай на агресия срещу медик. Случаят този път от Спешното отделение в Радомир. Млад мъж е нападнал дежурния лекар след спор какви манипулации могат да се правят в Спешна помощ. Медикът е с комоцио, а по случая е образувана проверка.

Иво Асенов, за който от Спешната помощ твърдят, че е нападнал лекаря, е дошъл в Спешното отделение с баба си, която е била с високо кръвно. Той е настоял да й бъде направена инжекция.

 
"Жената е пристигнала в добро общо състояние, не е ставало въпрос, че има високо кръвно и че се нуждае от преглед. Не знам как е обяснено това. До агресията се стига, когато пациентите са казали, че трябва да се направи инжекция, на въпроса каква – никой не е отговорил. Инжекции и манипулации не правим, с изключение на тези, които са назначени по спешност от нашите лекари", обясни д-р Сия Механджийска, която завежда Спешната помощ в Радомир, пред NOVA. 
 
Тя добави, че е обяснено на пациента, че манипулации, назначени от лични лекари, не се извършват. Дежурният лекар е разяснил на хората какво трябва да се направи.
Още по темата
 
"При което започват заплахи и лекарят му казва, че щом има заплаха, ще потърси съответните органи. Младежът се обръща и спонтанно го удря по лицето", разказа Механджийска. 
 
Нападателят, който отказва да разкаже за случилото се, обясни, че медикът пръв е проявил агресия. Майката му - Камелия Асенова потвърди и допълни, че лекарят е ударил пациентката с високо кръвно.
 
"Инцидентът е регистриран и има жалба от потърпевшия лекар. Прави се полицейско разследване, което още не е приключило, и не е подадено в прокуратурата", посочи кметът на Радомир Пламен Алексиев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман, глоба за побойника, трябва да работим с предпазни средства, но не маска и ръкавици.
5
1
 
6
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Тая сутрин слушах майката по Нова. Не са от етноса, това само за сведение.
4
9
 
11
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
..."Мъж" нападна,моля пишете етноса,не е дискриминация,защото ако е,аз като мъж също се чувствам дискримиран и омърсен,когато правите нещо,го правете с акъл,пишете човек най-неопределено, а още по-добре, не пишете нищо!!!
3
8
 
22
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Коментарите са излишни, всички знаем кой е етносът, който бие лекарите в Бърза Помощ.
2
9
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Сигурно е бил Мануш Романов! Много е агресивен!
1
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не иде да забие един на Тиквата? Щото няма топки!