Над 2 милиона пенсионери с 50 лв. повече през август

Допълнителната сума се изплаща на всички
Обновена: 3 авг 2020 12:52 | 3 авг 2020 12:45, Петя Славова
60
Над 2 милиона пенсионери с 50 лв. повече през август
Снимка: БГНЕС

Еднократна допълнителна сума от 50 лева към пенсиите за август 2020 г. ще получат около 2 121 000 пенсионери, съобщиха от НОИ.

Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. За изплащането на тези добавки правителството отпусна допълнителни 106 043 350 лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

С Решение на Министерски съвет е удължен до края на август срокът на извънредната епидемична обстановка на територията на страната, свързана с разпространението на COVID-19. Във връзка с това се продължава действието на експертните решения на ТЕЛК/НЕЛК, чиито срокове изтичат по време на извънредното положение (от 13-и март  до 13-и май вкл.) и по време на извънредната епидемична обстановка (от 14-и юли до 31-и август.).

Тяхното действие се продължава както по време на извънредното положение и епидемичната обстановка, така и още три месеца след нейната отмяна, т.е. до 30.11.2020 г. включително.

Предвид на това, инвалидните пенсии и добавките за чужда помощ на лицата с такива експертни решения ще продължат да се изплащат през август 2020 г. и до 30.11.2020 г. включително. При постъпване в териториалното поделение на НОИ, което изплаща пенсията, на ново експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК след извършено преосвидетелстване, то подлежи на изпълнение от компетентните пенсионни органи.

Изплащането на пенсиите и допълнителните суми ще започне на 7 август (петък) и ще приключи на 20 август (четвъртък).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
ще преядат преди 3 години
могат да си купят и изпечат общо 4 пилета = по 1 пиле на седмица
49
1
 
1
 
! Отговори
До 30 преди 3 години
Само военни и полицаи получавали?.Обаче си в грешка.Доста хора получиха тавана, докато работиха на 2-3-4 места и навсякъде си плащаха осигуровки.
48
0
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Тия с минимална пенсия основно са тарикатите, които се осигуряват на минималната РЗ и псуваха на майка , като някой им споменеше за пенсия. Нямало да я дочакат. Сега говорят друго..
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност пенсионерите са доволни от тази мярка. Защото чери доматчетата не растат по паважа.А при Виденов пенсията беше 3 долара месечно.
46
1
 
2
 
! Отговори
ПенЦия преди 3 години
С тия 50 кинта ще купя от попа пет от най-дебелите свещи и ще ги пратя на Тулупа по Спиди. С пояснение къде да си ги завре!
45
1
 
6
 
! Отговори
пешо преди 3 години
пандемията е вече 5 месеца.с тези 50 лв. не може за това време само маски и дезинфектант да се купят.за такава псевдо помощ каква благодарност да изкажеш.а може би трябва както когато хвърлят на куче хапка да се въртят опашките.
44
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-39 ,с тези пари, само за Малдивите си ,и побързай с резервацията,може да си останеш в България.
43
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
А 240 депутата с 5000лева върху заплатите за август,да живе е слънцето.
42
0
 
1
 
! Отговори
БРАВО НА ГЕРБ преди 3 години
БЛАГОДАРИМ ЗА ГРИЖАТА!АЙДЕ, ДОГОДИНА ПАК.... ХАХАХААА... ИДАТ ИЗБОРИ, МОЖЕ ПО 100-арка...ХАХАХААА
41
2
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
Това не е увеличение на пенсията, а еднократна добавка. От милиардите, които отпуска ЕС и които ще откраднат *** ти.Разбира се трябва да подхвърлят по нещо и на клетите пенсионери. Сметни колко пари ще се дадат на пенсионерите.
40
3
 
4
 
! Отговори
Ало цензурата преди 3 години
Защо ми изтрихте коментара за работещите родители,които нищо не получиха за децата си,а повечето минаха на 4 -6 часа,неплатени отпуски,бяха учители по време на ИП?Тези хора внасят данъци ,за да има пари за пенсионерите и онези на "социал".
39
1
 
3
 
! Отговори
До40 преди 3 години
"Гладна кокошка, просо сънува!" Съд и затвор , за всички крадци от 1989 до сега! Всички от ДС и БКП вън от властта, само това е решението! Останалото е стани да седна!
38
4
 
12
 
! Отговори
До Браво! преди 3 години
Стига с тази стабилност, просперитет и икономически растеж в България.Ще затрият тринадесет вековна държава с тяхната любов и чувство за отговорност пред народа.Не чухте ли?#ОСТАВКА и #ЗАТВОР
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря на другаря генерал Бойко Борисов. С покачването ще получа 287 лева. Бях свикнал с по-малко. Сега ще се чудя къде да ги харча. Благодарение на него ще изживея достойно старините си след 46 години трудов стаж.
36
1
 
7
 
! Отговори
Дебел депутат преди 3 години
Нечувано разхищение на пари, българските пенсионери с 250 лв минимална пенсия живеят един охолен европейски живот.
35
9
 
8
 
! Отговори
как не те е срам преди 3 години
*** мотнико как изчисли че 50 лева са 16.67 лв. Не ти се отдава смятането. Такива като теб са на палатки пред МС и хвърлят жълти стотинки. Стотинките са жълти, защото Божков каза, че не сте изпълнили политическия план. Въпреки това на фигуранта му се пълни офшорката с милиони - компенсация за провалени Грипен.
34
4
 
2
 
! Отговори
A преди 3 години
Социалния министър ще получи 50 милиона лв.
33
4
 
12
 
! Отговори
до 33 преди 3 години
Правилно си забелязал. Аз от началото на протестите съвсем рядко влизам по сайтовете.Почти всички са окупирани от *** на ГЕРБ. Особено пък тези, за които не се изисква регистрация.Бълват едни същи глупости, копи-пейст, копи-пейст ... пълна простотия.Ама той и гуруто им е такъв де.
32
17
 
9
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
От 30 години насам нито едно правителство не е увеличавало пенсиите по време на криза, а това говори за икономическата стабилност, която правителството на Бойко Борисов постигна. Лаят тук отрепките на крепостния комунизъм, но по-добре нека си спомнят глада през Лукановата зима, нищетата при Виденов и мизерията при Орешарски. бг.
31
3
 
3
 
! Отговори
? преди 3 години
Колко недоволни има тук! А пречат ли ви блокадите на улиците? Защото като гледам словореда половината са едни и същи...