Само за месец мечки са убили 8 говеда и овце в Смолянско

Дивите животни са унищожили и два пчелина
31
Само за месец мечки са убили 8 говеда и овце в Смолянско
Снимка: Pixabay

Мечки са убили 8 говеда и овце и са унищожили два пчелина в Смолянска област през  юли, съобщи РИОСВ.

Най-голям брой щети са регистрирани в землищата на селата Могилица, Мугла и Полковник Серафимово и в селата Гълъбово и Сливка в община Баните.

Останалите щети от нападения на кафява мечка над селскостопански животни са регистрирани в землищата на Чепеларе и Неделино.

Изготвени са предложения за обезщетение на собствениците.

РИОСВ – Смолян призовава стопаните на селскостопански животни и пчелини да предприемат превантивни мерки по опазване им.

Част от мерките за предотвратяване на нападенията са поставяне на телени или електрически огради и недопускането на паша на животните без овчарски кучета и пастир.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
пари от сачева преди 3 години
нема да получат
26
0
 
2
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
До 19, Разсъдителят: В гората има и други животни, които ядат растения. Тревата - зайци, сърни. Има и животни, които ядат плодове и разпространяват семена на разстояния - птиците. Птиците също ядат насекоми, както и таралежите. Месо и мършa ядат лисиците, чакалите, дивите котки, лешоядите, гарваните. Следователно нищо няма да загубим, ако избием мечките от екологична гледна точка. Просто няма никаква причина те да останат, а има много причини да ги избием.
25
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 3 години
До Анонименти си вредната мухъл
24
0
 
0
 
! Отговори
Човек преди 3 години
До SSв твойта чотора ли
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SSА решението за SS беше 7.62х53!
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще трябва да се научим да живеем и с мечките, щом ще си живеем с КОВИД-19, 20,21!На Шпицберген не убиват белите мечки. В град Чърчил на Бафиновия залив нощем ходят по улиците и много обичат хората!
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мечките са като хората, хапват си всичко :) Аз се радвам че оцеляват, харесвам природата и животните, но срещнеш ли мечка, особено женска с малки, може да има фатален край за теб :)
20
3
 
2
 
! Отговори
До мечко защитниците преди 3 години
Нечистоплътници, всички агресивни мечки трябва да се ликвидират, а вие трябва да се махате на друга планета! Вие сте плод на дегенерирали родители и това е неоспорим факт!
19
0
 
3
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
До ВъзмутенЯсно е че хората искат да си хапнат мечешко месце.Както и друг път са го правили.Елементарна сирена и електропастир прогонват всичкиживотни.Мързеливи и нагли овчари, ние трябва да избием всичкоза да се разкарват с десетина дръгливи овце, а да получават помощи за стотина.
18
1
 
1
 
! Отговори
мечка преди 3 години
знаете ли колко струва мечешките *** че са заровени още много само заради ноктите кожата парите също струва много много за две овце се тревожит
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разсъждавайте като неадерталци. Ами да вземем да изтрепем всички животински видове? Хората иззеха техните територии, животните нямат какво да ядат и логично вече са все по-близо до нас. Каква е ползата от мечката, пита някой: Кафявата мечка е важен разпространител на растителни видов. Тя се храни предимно с растителна храна, обхожда големи територии и разнася навсякъде несмлените семена. Като мършояди, те прочистват горите от умрели животни, които разпространяват болести.
16
5
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Сега жертви са само домашни добичета. Въпрос на време е да посегнат и на хора. Лежачите в РИОСВ-тата наясно ли са какво значи са сирамаха да му унищожат кравата? Седат, дебелеят и тъпеят по кабинетите, а селяните изнемогват!
15
1
 
7
 
! Отговори
куку преди 3 години
Няма седят гладни я,вие какво искате хора ли да ядат?
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А едИн куршум в челото на мечката няма ли да свърши по-добра работа?И без това не виждам вълци и мечки с какво може да са полезни на някой или на природата,само вредят!
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А едун куршум в челото на мечката няма ли да свърши по-добра работа?И без това не виждам вълци и мечки с какво може да са полезни на някой или на природата,само вредят!
12
9
 
10
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Tрябва да се намали бройката им в България. Днес убиват *** и овце, утре - хора. Които иска да гледа мечки, да ходи в цирка или в зоологическата градина.
11
2
 
7
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Засушава доста по високото, нема дъжд, некои горски плодове вече преминават, а боровинки, ако има са по най-високото, гъби йок, тревата и тя пожълтява. Сливите по високото са още зелени. А Баба Меца требе да яде. Свободно пасящият *** е първа цел. То не е лесно да гледаш животни, затва в демокрацията - свободна паша, второ, медецът е най-калоричен, а Баба Меца, ич не и пука на кой е;))) Абе, комунистка етя, мандраджийка;))) Въри й се опъни де;))))
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само в област Смолян има повече мечки, отколкото в цяла Стара Планина.
9
0
 
2
 
! Отговори
До Поет преди 3 години
До ПоетГолям си поет, направими ми един... портрет...
8
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А отстрел кога, след убийство на няколко туристи или пенсионери сигурно.