В Приморско и Царево доволни от сезона, хотелите – пълни

Вече се забелязват и първите чуждестранни туристи
40
В Приморско и Царево доволни от сезона, хотелите – пълни
Снимка: БГНЕС

На фона на тежкия летен сезон на места по Северното Черноморие, няколко морски дестинации на юг са доста доволни от летния сезон до този момент.

"В Царево сезонът започна още през април, много хора дойдоха и не си тръгнаха", заяви в интервю за БНР кметът на Царево Георги Лапчев. Той дори посочи, че на моменти има притеснение дори, че в града има доста повече туристи от очакваното в началото на сезона.

Още по темата
"Недоволните са единствено тези, които получават отказ да се регистрират в хотел, защото няма празни места. Така ще е до средата на септември. Дано да няма проблем с тази ужасна болест", посочи Лапчев.

По думите му въпреки прогнозите, туризмът в същинското Южно Черноморие протича по много добър начин. "Ако продължава така, ще се допрем до стойностите от миналата година, което е прекрасно", отчете градоначалникът.

Той призна, че наистина тази година в града има по-малко чужденци, но все пак вече има туристи, главно от Чехия и Украйна.

От съседната община Приморско също определиха сезона като добър предвид пандемията.

Заложихме на рекламна стратегия за привличане на българските туристи, уточни кметът д-р Димитър Германов.

"Факт е, че българският турист за нас, е най-добрият турист. Най-коректен, човек, който почива по най-добрия начин. Сега това, което направихме като стратегически ход през реклами и всичко останало, показва ефект. Да, действително има туристи",отчете кметът.

Той призна, че няма как да са пълни хотелите на сто процента при положение, че 70% от туристите са били чуждестранни. "Имам предвид Чехия, Словакия и Полша, в Китен пък Украйна и Русия. Няма как да достигнем тази цифра, но ние трябва да сме доволни от това, което се случва. Искам да благодаря на всички български граждани, които са предпочели българското Черноморие и разбира се, Приморско и Китен", отчете Германов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На юг освен че е по-евтино и не е толкова бетонирано и хората им харесва да почиват на природа. И в Гърция е така - много зеленна, малки или средни къщи, хубави и тихи малки плажове.
31
10
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Живи и здрави всички българи почиващи по черноморието ни!-:) аз лично потеглям за Обзор с резервация на къща!-:) На 15 сти август пътуваме! Защо е тази истерия по границите на Византийците не знам?!-:( Това са мисля инатлии българи! Решили че ще са там па а Ко ще и да е потоп след това! Що бе хора? Скачате в колата и сте където пожелаете в БГ черноморието ни! Чуждопоклонници ли сте? Тук и въздух си е наш български! Поздрав до Обзорци! Половината поЗнавам лично! Останалата половина мен!-:)
30
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тия на Север си въобразяват, че са големата работа и са дигнали цените до небето.На юг хората са по-земни и не си вирят толкова носовете.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-н Кмете , спрете тея Чалготеки дето вият на умрело до 23ч в центъра на Приморско и на Атлиман в Китен ! - само това е Огромния Минус - Всичко друго е Супер !
28
10
 
17
 
! Отговори
Край преди 3 години
БРАВОНа първи едни топ *** чакали по 4-5 часа на Кулата да носят тестове и пари на маляките.От Русе тръгнали.Как ще подминеш 20 български курорта да идеш в Гърция да ядеш каламари и пиеш узо бе дето ги има във всяка наша кръчма.
27
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава новина, браво. Значи какво излиза, малките и кинти курортчета успяват да привлечат туристи, явно на хората им е писнало от псевдолукса и грандоманщината съчетана с безумни пари на Топ курортите. В края на краищата какво му трябва на човек, хубаво време, чисто море, приятно хотелче и нормални цени. Просто е. Ония с чадърите, барбароните и хамаците явно ще пропуснат този сезон. Е, няма лошо... да се оправят както могат и да чакат догодина.
26
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Така ще е защото почти не може да пътуваме из ЕС благодарение онзи дебел тлъст преял с власт суджук който завиша всеки ден броя на заразените,Австрия вече ни е сложила в черния си списък. Явно това е неговия удар срещу протестите."Дали се завишават или не не знам! Но ЕДИНСТВЕНОТО сигурно нещо е, че събирането на голяма група от хора повишава риска от заразяване и разпространение на заразата! Навсякъде по света са ограничени събиранията на хора на куп, не е тулупът да ви лъже...просто е!
25
5
 
18
 
! Отговори
Натали преди 3 години
Хотелиерите доволни, туристите недоволни!
24
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще е защото почти не може да пътуваме из ЕС благодарение онзи дебел тлъст преял с власт суджук който завиша всеки ден броя на заразените,Австрия вече ни е сложила в черния си списък. Явно това е неговия удар срещу протестите.
23
3
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
До ЧебурашкаВиж как е действала Светата Чилийска Инквизиция при Пиночет.Тогава пиши това-онова ...
22
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаНищо не разбираш за мен напр., а говориш !Типично за ***.Дърти рускини бивши партийни секретарки, не понасям.Само командват, при мен не минават номерата им.Правил съм страшен скандал със такава стара кошница, пари съм губил, но на чист "руски" съм отказвал да говоря ... но айде, със здраве !
21
14
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АНТИИ при един Пиночет всички тези смешници от кръстовището щяха да бъдат затворени на националния стадион а метежника Радев щеше да го постигне съдбата на Алиенде. За това не си ли помислил? Или по принцип мисленето те затруднява?
20
8
 
12
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АНТИКакво искаш да ти помага Запада бе приятелю? И има достатъчно, чехи, поляци и германци по морето. Но ти си свикнал да лижеш руски *** и винаги ще бъдеш недоволен!
19
11
 
4
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
До ЧебурашкаГлей ся, любимият ви Запад ни пречеше през соца.Сега пък, не ни помага ...Печеля от работата си с рускоговорящи туристи, ти си *** !АНТИ съм, щото съм единствено ЗА Военен режим - Пиночет !
18
4
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АНТИИ може ли да наричаме цацата трицона?
17
11
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АНТИТи сигурно ще почиваш на Сочи, подходящо място за руски ибрици. Ти по принцип ли си анти или тролската ти роля е такава?
16
5
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
До ЧебурашкаЗакарай колегата на фишинГ, ама гледайте да не ви удари морски дракон - не се знае после ...И се научете копъка НЕ цаца, шопи прocти !
15
2
 
31
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Малките места са си пълни, който си ходи на Китен и Свинеморец, Равда, Несебър, все там си ходи. Празни са само мега курортите, където българи по принцип не стъпват.
14
6
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До АНТИВсеки русофил има платонична връзка с Путин и винаги е, както се полага на "братушка" пасивната страна. Аз съм нормален българин, не съм русофил.
13
9
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До КоментарПриятелю, ти май отдавна на си ходил на море. Ела другата събота в Царево, бирата и цацата са от мен. Ще ти намерим и нещо по евтино да спане. И разходка по море може да ти уредя.