Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички

В интензивните структури има близо 50 души
4 авг 2020 09:08, Петя Славова
275
Ангел Кунчев: С този темп ще е трудно да има помощ за всички
Снимка: БГНЕС

Хората в болници в страната с COVID-19 са вече 825. Тези, настанени в интензивните структури, са близо 50. Там, където случаите са много, ще срещнем сериозни затруднения, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Още по темата

Той допълни, че ако продължим със същия темп, ще има трудности с осигуряването на медицинска помощ за всички нуждаещи се.

Д-р Кунчев коментира и ситуацията в заведенията за възрастни.

"Не може да се говори, че в старческите домове тя е изпусната. Знаейки, че това са най-рисковите места, аз лично разпоредих постоянен контрол и сканирания на домуващи и персонал", посочи още той.

Първият проблем е доверието. Това, че обществото не вярва на това, което му казваме, в тази обстановка, в която си мислят, че има леко грипче, от което умират 15-16 души дневно, подчерта Кунчев.

Той успокои, че няма как около 15 септември да не бъдем приемани в болнични заведения с оглед на увеличаването броя на болните от COVID-19, a болничната база в България е доста голяма.

Днес има рекорден брой починали за денонощие от коронавирус. У нас жертвите за последните 24 часа са 16.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мангъра беше прав!
227
0
 
2
 
! Отговори
хиден преди 3 години
До ehiden: Болницата се управлява авторитарно от профан със селяндурски манталитет, подпомаган от интриганти-доносници, потискащи стремежа за адекватна, ефективна дейност - с цел лично облагодетелстване!!! Това е нетърпимо! S.O.S! Правете повече изненадващи проверки в здравните заведения, говорете с хората на място, така ще разберете важните неща, укривани от подставени лица (чадъри на т.нар. директори) в повечете институции на административната ни система и обществото като цяло.
226
0
 
1
 
! Отговори
ehiden преди 3 години
До лекар: "фискалния бон" - "фиксален"(?!). Изработените свръхчасове се "съкращават", за да не се изплащат на персонала в окончателните, но фалшифицирани работни графици - особено за м. август 2020 г. "Директорът" тръби: "Няма пари", нехае за съдбата на тежкоболните и се отнася цинично към персонала, особено медицинския... Болницата се управлява авторитарно от профан със селяндурски манталитет, подпомаган от интриганти-доносници, потискащи стремежа за адекватна, ефективна дейност - с цел лично о
225
0
 
2
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Господин министър, господин Кунчев, докажете, че сте принципни: чуйте нас, МЕДИЦИТЕ в интензивно белодробно отделение на белодробната болница МБАЛББ - "Св. София" - бул. "Ив. Гешов" 19 гр. София. До нас не достигат средства - лични предпазни средства ( и латексовите ръкавици свършиха), пари за болните в тежко и критично състояние, за персонала работещ на първа линия - къде е отпуснатото заплащане и произтичащи промени за работа в инфекциозно отделение. Нищо не се спазва от "директора" Любчо Пенев, бивш закупчик, немедицинско лице, пишман-икономист (задочник), който доскоро наричаше "фиск
224
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ледени пързалки пълни с трупове виждам септември !
223
2
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 234Сигурно има, но за тях бoko не плаща 1200 лв, нито дава бонуси на лекарите. Така че или ще подпишат че са болни от коронавирус, или яко ще ***.
222
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
"Тези, настанени в интензивните структури, са близо 50."Ами каквато държавата, такива и болниците. след като 50 души за цяла България са проблем.Между другото бoko твърди че няма да има утежняване на ъзвънредното положение, а Пънчев продължава да нагнетява страх и несигурност. Което вероятно означава, че бoko пак лъже и ще каже "Ми то аз не исках, ама от НОЩ настояха".
221
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 232 Ама извинявай ти помисли ли,че от интензивно лечение се нуждаят и хора с различни проблеми от коронавирус.
220
3
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Няма ли да върнете измислените декларации, да затворите хората по домовете,м?Или май е малко рисковано,другари управляващи?Понеже има едни леки протести,та затова се безпокоя,да не се разрастнат..
219
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цяла България няма и 1000 легла за интензивно лечение? И това, след като очевидно здравното министерство имаше достатъчно време, за да се подготви.... накрая ще обвинят хората, чв били такива и онакива....
218
1
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
До Бил ГейтсСпокоен бъди, твоят чип вече ти е поставен. Той върви с тъпотията. Не виждам защо Бил Гейтс трябва да си хаби високотехнологичните чипове за ***.
217
7
 
2
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 3 години
Обръщам се към всички стейхоумовци и мои приятели и подръжници.Не се тревожете вече има готови 2 милиарда ваксини ,а догодина ще са 10 милиарда.Ваксините са напълно безвредни ,вътре има коктейл от церове лично съм ги забърквал.Моят приятел Мъск е приготвил 5 милиарда чипа ,те са подарък към ваксините.Без паника без бутане в редичка от 1 януари почваме ваксинациите.После ще ми благодарите за всички добрини ,които правя за вас.Ваш благодетел Чичо Гейтс!
216
2
 
4
 
! Отговори
Ачо, братле, преди 3 години
Давай оставка и остави меката китка да срича пред камерите. Да ми липсва Ананиев, не мислех, че е възможно. :(. И поздрави двамата пичаги професорите.
215
4
 
4
 
! Отговори
ДОЦЕНТЕ преди 3 години
ДАНО ЧЕТЕШ ТУКА, МОИТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ ТЕБЕ, И ДРУГИТЕ ОТ ЩАБА, БРАВО ЗА ПОЗИЦИЯТА И МЪЖКАРСТВОТО, ПРЕДАЙТЕ НА МИНИСТЪРЧЕТО, ЧЕ КАТО МУ ИЗСТИНЕ МЯСТОТО, ЩЕ МУ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА СМЕТКА, НАЗДРАВЕ НА ПРОФЕСОР К И МНОГО ПОЗДРАВИ НА ГЕНЕРАЛ МУ:)
214
0
 
2
 
! Отговори
До 210 преди 3 години
До АнонименПраво в десятката. Досега те се стараха да донапълнят гушите на приятелските кръгове, да им минимизират загубите от ковид.
213
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Генерала каза и друго:"29.02 Коронавирусът е най-обикновен грип. Недоумявам защо е тази паника!13.03 Коронавирусът е най-страшната пандемия в човешката история!19.03 Маските е вредно да се носят от здрави хора. Не виждам никакъв смисъл.30.03 Маските стават задължителни за всички!03.04 Една седмица след Великден ще сме в ада заради масовите събирания! Дано ни стигнат чувалите за трупове!19.04 Адът се отлага за неопределено време"И доверието сега е проблем!
212
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 202"Кога са казвали, че е леко грипче?"Казаха го! Цитат:"29.02 Коронавирусът е най-обикновен грип. Недоумявам защо е тази паника!"
211
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-н Кунчев, казахте много пъти какъв е начина да се предпазим.Който чул-чул, който се е интересувал - е запомнил. Вече всеки сам отговаря за себе си.Който не иска да чуе ще продължава да реве по улиците и пак Бойко ще му е виновен.
210
2
 
14
 
! Отговори
до 217 преди 3 години
Не Ангел е виновен.Много години наред и много правителства съкращаваха какво ли не в здравеопазването.А и срещу този вирус нито има ваксина,нито лекарства.Само изолацията има някакъв ефект.
209
2
 
8
 
! Отговори
cvbv преди 3 години
То и сега няма места в инфекциозните отделения на София - пълни са и то предимно с хора в тежко състояние с коронавирус. Ако нямаш задух изобщо не те вземат. Пиеш си антибиотиците у вас и това е.