Блокирани или блокиращи? Продължава акцията на пътя Стара Загора - Хасково

Протестиращите твърдят, че полицията ги държи край летището в града
25

Писателят Никола Райков коментира в ефира на Bulgaria ON AIR блокадата на пътната отсечка Стара Загора - Хасково, в която самият той участва.

"Държа да отбележа, че при нас ситуацията е по-различна в сравнение с останалата част от страната. Тук полицията е блокирала свободното преминаване на гражданите. Няма блокада от страна на гражданите. В момента сме към 15 човека", заяви Райков в "България сутрин".

Още по темата
По думите му основното искане на протестиращите е да преминат към детелината на магистрала "Тракия". Той подчерта, че демонстрантите нямат намерение да блокират ефективно пътния участък.

На място за да преговаря с протестиращите в понеделник пристигна и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

"Днес до края на деня ще имаме официална позиция по въпроса. Ние нямаме конкретно искане към кмета на града. Смятаме да останем тук, докато ни пропуснат да продължим", посочи писателят.

Според Райков съставът на протестиращите граждани на пътя е изключително разнообразен.

"Имаме всякакви хора. Аз лично не съм членувал в партия, нямам сериозни политически пристрастия към момента. За мен лично, ако някой използва етикета "интелектуалец", не може да остане безразличен към проблемите в държавата. Не може безгръбначно да останеш без позиция и да имаш някакви претенции", допълни писателят.

И изтъкна, че е много трудно да се прави прогноза за бъдещото развитие на протестните действия, тъй като ситуацията в национален мащаб е изключително динамична. Но Райков е убеден, че гневът на българите е достигнал пределна точка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПолицията е с протестиращите, оставят ги да правят каквото си искат. Замерят Министерството с яйца и те стоят като статуи нищо не им правят....
19
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Явно сте много гладни, защото сте си дали заплатата, за модерен телефон... И да сте още по-модерни, да купите и на детето си модерен телефон...приехте подаянията за да протестирате. Ако знаехте само, колко по-нещастни ще станете, при други обстоятелства, нямаше да се правите на ***!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Закона преди 3 години
Всеки, който иска да ходи на авто поход да бъде проверен за : лична карта, шофьорска книжка, талон на автомобила, пълномощно да управлява, годишен преглед, платени данъци, застраховки, винетки, гуми, фарове, чистачки, триъгълник, аптека, жилетки и други, съгласно закона. По устав! Колко ще преминат и колко са по закона?!?
17
1
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
КАК БИХ РЕШИЛ ВЪПРОСА АЗ : ПЪЛЕН ДОСТЪП ДО ДЕТЕЛИНАТА СВЪРЗАНА С МАГИСТРАЛА "ТРАКИЯ " НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЕЩИ ИЗЯВА НА ПРАТЕСТ / СЪС ЗНАМЕНА И ПЛАКАТИ/ ---- НО ПЕШЕХОДЕН ; ЕДИН ДО ДРУГ И СЛЕД ДРУГ И КОЛКОТО ИСКАТЕ ОБИКОЛКИ -НО В КРАЙНАТА ДЯСНА ЧАСТ НА ПЪТЯ ---БЕЗ ДЕЦА ПОД 16 ГОДИНИ !!!!!!!!!
16
6
 
4
 
! Отговори
чичо Гошо преди 3 години
Четете "Народ бг".Утре Боко привиква на спявка в София всички гербери.Затова магистрали и второстепенни пътища ще бъдат строго охранявани от полицията за да могат герберастите да стигнат безприпятствено.Остава само един ход-пълна блокада на София.Ще видим какво ще решат протестиращите.Мисля,че утре Боко ще хвърля пешкира и ще се опита да прави "експертно" правителство."Делта гард",по внимателската,много са ви насъбрали,а след Боко понеже сте прости ..знаете на *** човек какво се набива.
15
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента сме към 15 човека", заяви Райков в "България сутрин".полицията докога ще се занимава с тия 15 тъпaнapa?
14
0
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА ЛИ? преди 3 години
Оставка... Ами ето, остават бе, остават!
13
0
 
9
 
! Отговори
sbs преди 3 години
АБЕ КОЙ ПРАВИ ПРОТЕСТА ---ДА НЕ БИ ПОЛИЦИЯТА ---ЗАЩОТО НАВСЯКЪДЕ ТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ----И ЕДИН СЪВЕТ КЪМ ПОСЛЕДНИТЕ ---СЛЕД КАТО ИМАТЕ РАБОТОДАТЕЛ --НАПРАВЕТЕ СИ И СИНДИКАТ ---ЗА ДА СИ ОТСТОЯВАТЕ ЗАПЛАТИТЕ
12
4
 
9
 
! Отговори
sbs преди 3 години
ДО ПИСАТЕЛЯ РАЙКОВ---ЩОМ ПОЛИЦИЯТА Е БЛОТИРАЛА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ----РАДВАЙТЕ СЕ ЧЕ ИМАТЕ КМЕТ И ПОЛИЦЕЙСИ НАЧАЛНИК ---КОИТО СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА
11
2
 
10
 
! Отговори
sbs преди 3 години
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ПИАРЪТ НА БСП---АКО НЕ БЕШЕ ТОЙ С ТЕЗИ БЛОКАДИ --МОЖЕШЕ И ДА ВЛЯЗАТ В СЛЕДВАЩИЯТ ПАРЛАМЕНТ
10
3
 
24
 
! Отговори
asd преди 3 години
Като тях ги блокират - нарушавали им правата, като блокират 20 човека кръстовище според тях сигурно на никой не нарушават правата, а си "ремонтират държавата". Наглост!
9
18
 
7
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Ами тази тактика измисли хунтата...прати ченгесарите да тормозят народа и да предизвикат недоволство уж че протестиращите са виновни!Разделяй и владей!
8
5
 
31
 
! Отговори
666 преди 3 години
Защо се чувствате блокирани,има път и назад,никой не ви е спрял да се върнете там откъдето изпълзяхте.Ние как да се почувстваме,когато търсим обходни пътища за да стигнем там за където сме тръгнали.Аз лично се чуствам репресиран и настоявам да бъдете разпръснати и да ви се потърси отговорност.Поздравления за полицията ,която си върши работата спокойно въпреки идиотщините ви.
7
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече гледам протестирашите и слушам техните изказвания толкова по-мил ми става Баце. Ми той Винету изглежда направо интелектуален гигант в сравнение с тях.
6
22
 
3
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
Да четеш пасквилите на Бойко Борисов, да следиш какво пишат и световните медии за нашия премиер и при всички обстоятелства да твърдиш че ще гласуваш за него лично? Готов съм да гласувам за партия ГЕРБ но продължавам да се срамувам че съм се родил и продължавам да живея в държава, която е обсебена от една безскрупулна, бездарна, безочлива и самовлюбена особа. За ГЕРБ, но без креатурата Борисов!!!
5
6
 
27
 
! Отговори
До Райков преди 3 години
" ...Но Райков е убеден, че гневът на българите е достигнал пределна точка."Райков, гневът ни още не стигнал пределна точка, но може да стигне и да ви изметем. Вас, стотината човека/може и няколко хиляди да сте все тая/, дето си позволявате да говорите от името на целия народ, да блокирате улиците и пътищата и да ми пречите да работя.Пак си протестирай, уважавам правото ти, но не ми пречи да работя, така както аз не идвам да ти крия клавиатурата, като седнеш да работиш/да пишеш/.
4
3
 
27
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Аз също съм за оставка и наказания,но това с блокираните пътища ми идва в повече!Дреме му на Боко,че сте блокирали центъра на София и пътя за Хасково.Той от там не минава.Пречите и създавате неудобство единствено на ваши съмишленици и това ще стане като разцепление в момента ,в който прекалите!махнете се от там,дъздайте неудобство на властта,не на хората,които ви подкрепят!Депутати са на плаж,а аз търся обходен път по дупките!
3
5
 
27
 
! Отговори
Оставчик преди 3 години
Тези лежльовци и *** в София и Заарата постигнаха невъзможното: никога не си бях помислял, че е възможно на избори да гласувам за ББ-Т. Сега нещата се промениха - на следващите избори, ако трябва да избирам между тях и Борисов, *** автоматично губят. Поне моя глас и на хората с които общувам.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15 човека? Това сериозно ли е и тоя ми обяснява че били всякакви хора там и чак кмета ходи при тях? Утре каква ще е новината, трима души на протест в Килифарево?
1
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха Божков явно минава тънко че в провинцията взимат по малко, все пак човека е бизнесмен и като му е по евтино си изнася операциите извън столицата.