Пак жертва на мъртвото вълнение – 63-годишен мъж от София

Инцидентът станал на къмпинг Арапя
Обновена: 4 авг 2020 17:39 | 4 авг 2020 17:26, Нели Христова
13
Пак жертва на мъртвото вълнение – 63-годишен мъж от София
Снимка: БГНЕС

Морето взе поредната си жертва - мъж на  63-години от София се удави на плажа край къмпинг Арапя, съобщават от "24 часа".  Инцидентът е станал в охраняемата зона.

Мъжът влязъл да се къпе, но бил засмукан от мъртвото вълнение, което бушува от началото на август. Въпреки усилията на спасителите да го върнат към живот, мъжът издъхнал, а пристигналият медицински екип само констатирал смъртта.

По време на инцидента флагът на плажа е бил жълт, след това бил сменен на червен.

От седмица насам има опасно мъртво вълнение, предупреждават спасители. Въпреки привидно спокойното море, то подкопава пясъка и придърпва навътре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Прав е първия коментирал че на Арапя дърпа и то си дърпа целогодишно, особено в лявата част на плажа, където има канал и могат да акостират корабчета, но като не се паникьосва човек и като не се бори с течението, а просто леко се премества настрани докато го завлича, след 50 метра е извън обхвата на мъртвака и си излиза даже без да се е задъхал. Паниката убива, защото тя те кара да драпаш към брега, без да осъзнаваш че силите ще ти свършат след минута-две, а не можеш да пребориш течението.
8
1
 
15
 
! Отговори
Спасени преди 3 години
Днес сутринта на плаж "Перла" в Приморско две деца бяха засмукани от мъртвото течение. Слава Богу, моменталната реакцията на спасителите ги извади живи и здрави от морето. Поклон пред саможертвата им. Не го виждам никъде в новините.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се дразня на тези, дето се мислят за умни ,когато всяка втора дума им е ***, а не са прочели и един ред от А.Константинов.
6
17
 
8
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
*** не се научи. Нашльокал са шопа с рИкия и са гмурнал. И не излезнал. И после кой виновен? Ми държавата му виновна на ***, щот мъртво вълнение има. Един пияница по-малко, к'во толкова?!?!?!?! Ето така пропада туризма, тоя повече няма да може да цоцка рИкия на плажа за 5 леа. И фалит на бара с рИкията. И те така.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по Тошово време никой не стъпваше на това място, ама сега ,бизнес....то плажчета много има ама не вдички са читави.
4
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно комунист помалко.
3
26
 
8
 
! Отговори
Протестърчо преди 3 години
Ами, будалата вместо да ходи по протестите в София , тръгнал по плажовете ! Хак му е сега ,нека мре !
2
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така нареченото мъртво вълнение подкопава пясъка и придърпва навътре. Не се паникьосвайте! Не се гмуркайте! Не се опитвайте да плувате към брега!Плувайте успоредно на бреговата линия. Дишайте равномерно.Широчината на така нареченото мъртво вълнение обикновено не е повече от 30-50 м.
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Арапя дърпа страхотно. Това е една от причините да спра да ходя там.