Ново огнище на COVID-19 в дом за възрастни хора във Варна

25 души са заразени, няма такива в тежко състояние
6

Второ огнище на COVID-19 e установено в старчески дом във Варна. 25 души от дома за възрастни хора ''Гергана'' са дали положителни проби.

Трима от заразените са от персонала, a останалите 22-ма души – потребители на дома. Засега хора в тежко състояние няма, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата
До масовото тестване на потребители и персонал се стигна след като жена от дома почина от коронавирус. Въпреки че първоначално ситуацията изглеждаше под контрол, се оказа, че заразата все пак е плъзнала и там.

Далите положителна проба вече са изолирани на отделен етаж, хранят се с еднократна посуда, а сградата се дезинфекцира четири пъти на ден.

За разлика от частният дом за възрастни хора "Св. Георги", където половината персонал напусна, след като над 100 души се заразиха с коронавирус, в "Гергана" проблем с персонала и предпазните средства няма.

Там са настанени около 140 души, повечето на възраст около 80 години, сред тях и такива с физически увреждания, и над 70 души персонал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията от заразявания на домове за възрастни хора,натрапва два важни за всички ни извода:1) Натрапваната панацея срещу ковид-19 за изолация и носене на маски се оказва пълен бълвоч,тъй като,точно тези домове са образец за стриктно спазване това изискване,плюс обстоятелството,за непрекъснато медицинско обслужване на същите;2) Щом в такава стриктно охранявана и спазваща всички предписания за предпазване от ковид-19 среда,същия Е ПРОНИКНАЛ,ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ Е ВНЕСЕН ПРЕДНАМЕРЕНО ОТВЪН!
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИзтърка се тая плоча, смени я.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Огнища и вълни и пикове,спрете се бря доктора!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починалата жена от вируса ли е починала, или от нещо друго?
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А персоналът в карантина ли е или тихомълком бачка?Не пишете.