Полицията освободи пътя до "Капитан Андреево", нямаше сблъсъци

Палатковият лагер беше разтурен, протестиращите обмислят нови блокади
5 авг 2020 07:10, Анисия Иванова
120
Полицията освободи пътя до "Капитан Андреево", нямаше сблъсъци
Снимка: БНТ

Малко преди полунощ полицията освободи пътя до ГКПП "Капитан Андреево". Протестиращи блокираха около 20 ч. пътя до граничния пункт. Те направиха палатков лагер на 4 км от него.

Спряно бе движението и в двете посоки - от България към Турция и от Турция към България. Сред демонстрантите беше и един от тримата водачи на протестите - адвокат Николай Хаджигенов. Малко преди 22:00 ч. полицията ги призова да освободят движението до 15 минути.

Към 22:30 ч. около 130 униформени полицаи направиха триредовобръч около протестиращите и ги изтласкаха към канавката, започна освобождаване на едно от платната към Турция.

Към 23 ч. бяха останали едва 5-6 души, оградени от полицаи. До сблъсъци не се стигна. Униформените бързо разградиха лагера и освободиха движението и в двете посоки. Адвокат Хаджигенов обяви към 23.45 ч. край на блокадата и допълни, че протестът ще продължи в друга точка.

Няма нито един задържан. Протестиращ се е оплакал, че по време на избутването от полицията е бил ударен в крака.

"Успяхме да удържим около три часа. В момента тук има няколкостотин униформени. Броихме ги, докато ни изстласкваха от платното - 128 униформени на 11 души, един от които на 65 години", каза Хаджигенов, цитиран от БНР.

Преди лагерът да бъде раздигнат се образува 15-километрова опашка от ТИР-ове на АМ "Марица". Чакаха и десетки автомобили с гастербайтери, които се завръщат за ваканция в родината си.

Протестът беше обявен за сряда в 18:30, но границата беше блокирана едно денонощие по-рано. Организаторите заявиха, че са избързали да направят палатковия лагери и блокадата, защото са имали информация, че няма да бъдат допуснати до магистралата в сряда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРВЕНИТЕ МАФИОТИ СА ПРОПЛАКАЛИ ОТ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР- ЗНАЧИ ПРОКУРАТУРАТА Е ПОЕЛА В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА- ДАВАЙТЕ МОМЧЕТА НАРОДА Е ПРОПИЩЯЛ ОТ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ И ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ- ДО ЕДИН ПО ЗАНДАНИТЕ КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО- ТЕ ИМАЛИ ПРАВА, А ДРУГИТЕ НЯМАЛИ- ТЕРОРИСТИ ГНУСНИ.
78
0
 
10
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
"Не знам какво искам, но го искам веднага!" - слоган на протестър
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАХНЕТЕ ЧЕРВЕНИТЕ АТЕНТАТОРИ ОТ МАГИСТРАЛИ И КРЪСТОВИЩА...
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на полицията!!!Така се прави-*** в канавката.
75
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо е била там полицията,шофьорите сами щяха да разтурят блокадата и сигурно протестиращите нямаше да помислят за друга.
74
3
 
14
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Двама души държат плакат "Ние сме България"Не, драги мои, не сте. И никой не ви е дал правото да говорите от името на нацията. Вие сте просто шепа аутсайдери, които смятат за свое право да тероризират цялата страна, и това скоро ще спре - вие си изберете дали ще е по лесният или трудният начин.
73
0
 
14
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
Вчера гледам и слушам по новините един от протестърите в Ст. Загора. Изказване му беше нещо от сорта:- "Ама как така полицията ще ни спира да си направим шествие до детелината на магистралата. Така, полицията ни ограничава ПРАВОТО НА СВОБОДНО ПРИДВИЖВАНЕ! Не е честно!" - край на цитата.Да се смееш ли, да плачеш ли ....?
72
3
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Хареса ми уточнението в публикацията че нарушителите на обществения ред са били изтласкани от полицията в КАНАВКАТА, там е мястото на всички нездрави елементи в обществото в т.ч. клошари, наркомани, войнстващите *** от партия Възраждане и так далее ... !!!
71
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боя е ясно че са оттървали,а е.ането?Или Хаджи Генчо орално обслужи полицаите?
70
2
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Полицията трябва да освободи и кръстовищата в София превърнати незаконно в места за плажуване и къмпингуване, а тези които се противопоставят да бъдат озаптени и задържани поне за 72 часа, да им бъдат наложени и глоби за антиобществени прояви ... !!!
69
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с тези протести,хора от Варна писаха,че продавали наркотици от палатките пред общината там,кой всъщност протестира?
68
4
 
22
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Хаджигенов е един изключителен мръс.ник, долна личност. Ами като сте били само 11 души протестиращи това не ти ли говори колко сте нагли и жалки бе "адвокате"?
67
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 104: като ги изброи така... Терминал2?
66
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От година на година става по зле с матриала.Чак такива гнусни *** в един протест никага не са се събирали-Фелфебела,***,Мая-лесната,Слави-пъпеша,***,Хаджигенов,Бибиян,Иванчева,Игривите майки,наркомани,алкохолици,крадци,биячи на бабички и тем подобна ***.Ако не беше тъжно щеше да е много смешно
65
1
 
24
 
! Отговори
истината преди 3 години
При парламентарни избори има праг за влизане в парламента който е 4%При гласуващи обикновено около 3-4 милиона, това са 140-150 хиляди гласа.Ако изкараш 100 хиляди оставаш на паветата като партиите на Христо Иванов и на Местан .На миналите избори за ДОСТ на Местан гласуваха малко над 100 хиляди и не влязоха в парламента.За Марешки гласуваха около 150 хиляди и успя.Та се питам при 5-10 хиляди протестиращи, дори и всичките да гласуват за една партия, какъв им е шанса да влязат в парламента.
64
1
 
27
 
! Отговори
Майките с увреждани. преди 3 години
По БТВ съобщиха, че 150 хиляди фенове на Радев блокирали магистралата. Нападнал ги дядо-шофьор-гербер с бастууун. Полицията пазила протестиращите и едвам ги спасила. Мая Манолова пътува натам с бял микробус и черни чували за труповете. Президента вместо юмрук вдигнал среден пръст, щото Деса днес ще ходи на шопинг на чаршията в Одрин. Двама гладуващи пред президенството получили безплатно бензин от Божков да се самозапалят
63
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХахахаДаваха някаква дебелана, каза че Георгия се казвала и тя щяла да гладува .Ами тя след два месеца глад ще е 100 килограма, ако сега подадат оставка, ще си остане 120Да се моли да си изкарат мандата , а тя наистина да гладува , че да стане 80
62
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тунеядците минали на гладна стачка. Гладната диета е полезна, какво по-хубаво. Както е казано глад, бой и ***..е. Най-важните неща ги имат, липсва им само второто.
61
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя пък,как няма да си вземеш парите бе?Аз няколко пъти ги вземам от проф.***,а 2 пъти ми плати Хаджигенов,като ми казаха,че ако се сбия с полицаите надника става двоен
60
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия лентяи по кръстовищата достатъчно много вдигнаха рейтинга на гербавите и насъбраха негативите на обществото. Боко, ако правилно мисли, сега е моментът отново да ги спечели, за кой ли път вече. И тия безделници да мирясат, че наистина взеха да писват и могат да усетят бастуна на някоя баба, случайно.