Жертвите на COVID-19 в дом "Възраждане" в Русе вече са пет

Починала е жена на 90 години
8 авг 2020 18:35, Нели Христова
34
Жертвите на COVID-19 в дом "Възраждане" в Русе вече са пет
Снимка: БГНЕС

Пет станаха жертвите на COVID-19 в дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе, където на 23 юли тази година бе обявено огнище на заразата. Това съобщиха от Областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

През последното денонощие е починала жена на 90-годишна възраст, която е била хоспитализирана в Университетската болница "Канев". Имала е придружаващи заболявания, сред които и диабет, предава БТА.

В същото лечебно заведение вчера е починала и друга пациентка с коронавирус - 74-годишна жена от русенското село Пиперково.

Диагностицираните с COVID-19 от обявяването на огнището в дом "Възраждане" до момента са 92-ма, от които 83-ма са обитатели, а девет души са от персонала. Петимата починали са обитатели - един мъж и четири жени.

Общо 10 са смъртните случаи на хора с коронавирусна инфекция в Русенска област. Към момента 45 души с COVID-19 са на болнично лечение, а други 84 са под домашна изолация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски, доло доло! Свобода!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
починала жена на 90-годишна...отървала се е най-сетне.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в този дом за стари хора-Русе се носи сериозна мълва че заразяването с вируса става нарочно.А каква е целта всеки може да се сети!
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аз-ът: Как реши, че съм Ганка? Името ми е друго. Или може би си ми новия кръстник? Много оригинално- Ганеца и Ганка. БЛЯК!
18
1
 
14
 
! Отговори
kk преди 3 години
Познавам много хора над 65 години, които са допринесли много за развитието на тази държава. Същите и към настоящия момент са много по-умни и с много по-голям принос като данъци и производителност от кифлите и дришльовците с вишу.
17
0
 
2
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Е като знаеш езици ,защо Писанието ти звучи кино и не обосновано А ?! Факти моля !!!
16
3
 
3
 
! Отговори
Трол преди 3 години
Важното е че шведите се провалиха. Източник: днес.бг от преди месец.
15
2
 
1
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
До 16Знам езици смея да твърдя че и твоето твърдение е теория на конспирацията.
14
2
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
За едно и Мангъров и Мутафчийски са единни - че трябва дисциплина. Ама Ганеца и Ганка, това им е най-трудно зер... Те се мислят за изключителни за над нещата? Те са чеда на горд род, на Тангра, земя свещенна, имат БЦЖ ваксина, манту, карали са вирус подобен през 2008... За вас сбългарите наистина най-правилната поговорка е :Г#З ГЛАВА ЗАТРИВА !Трябва да го сложат над Народното Събрание.
13
3
 
4
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Какви са тези теории на конспирацията а?! Учи езици и чети публикациите на водещи учени от " Джонс Хопкинс", Оксфорд и други. ВИРИСЪТ Е ОТ ЖИВОТИНСКИ ПРОИЗХОД ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ И ДРУГИ КОИТО СА БИЛИ В ЛЕТАЛНО СЪСТОЯНИЕ НО С ПРОМЯТА В КЛИМАТЪТ И ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ СЕ АКТИВИЗИРАТ!!!
12
7
 
0
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Поздравления, постигате си целта, бавно или бързо, но методично да изтребите цялото население от 65 нагоре, за да не им плащате пенсии, и всичко да е за вас. Само да не ровите яма под краката си. Никой не е видял хубаво от клетвите на родителите си.---коя ЦЕЛ *** Стрино? Чия цел е тва? Моята? На Правитлеството? Протестиращите, полицията? Чия? На МВФ, Световната Банка, Тръмп, руснаците, евреите, Бил Гейтс? Това е вирус,ти си дърта... Дзън-дзън?! Камбанка, нещо? Млади хора умират също.
11
10
 
5
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Биологичното оръжие за унищожение на възрастните и успокояване на пенсионите системи върши работа. Е, има и изключения, умират и по млади. Вече си мисля, че поне 70% от населението е заразено и го носи много повече време от 14 дни. Вирусът е супер заразен и се "крие" докато не се залепи за възрастен организъм. Мнозинството от починалите в Италия бяха в старческите домове.
10
2
 
7
 
! Отговори
KamKam преди 3 години
Персоналът трябва да се тества за Ковид редовно ,те са главният преносител на вируса.
9
0
 
11
 
! Отговори
Лумпени преди 3 години
Много *** или просто *** са повечето хора в този форум!
8
14
 
4
 
! Отговори
Лекаромразец преди 3 години
Какво пише на смъртния акт? Пише ли Covid 19 или нещо подобно, свързано с преекспонираната епидемия. Ще дойде време и медицинският фашизъм ще бъде изправен на съд за престъпления против човечността. Ще отговаря за: умишлено довеждане на хора до недоимък и безработица; ще отговаря за всички робовладелски гаври към човешки същества - сядане на пейка в парка и... 5000 лева глоба.
7
17
 
3
 
! Отговори
В. Узунов преди 3 години
Винаги съм казвал че старите хора разнасят само зарази. Е пример са Тея пандемици там.
6
6
 
9
 
! Отговори
Кумка преди 3 години
Поздравления, постигате си целта, бавно или бързо, но методично да изтребите цялото население от 65 нагоре, за да не им плащате пенсии, и всичко да е за вас. Само да не ровите яма под краката си. Никой не е видял хубаво от клетвите на родителите си.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един приятел ми каза, че журналистиката не била за всички. Трябвало и акъл...
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега средната възраст на починалите от вируса в България беше 67 години, но със заразяването на хората в старческите домове е вече около 69 години. Трябват строги наказания за хора заразяващи възрастните хора по домовете.
3
14
 
6
 
! Отговори
123 преди 3 години
От старческите домове ще си оправят стъкмистиката.