Поне 25 хиляди щели да са заразените с коронавирус през септември

Здравната система трябвало да се подготви
10 авг 2020 11:55, Петя Славова
44
Поне 25 хиляди щели да са заразените с коронавирус през септември
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към днешна дата каква е ситуацията с коронавируса, коментира пред Нова тв проф. Николай Витанов от Националния оперативен щаб.

"Към този момент базовото репродуктивно число е много близо до 1, което означава, че епидемията тъпче на едно място. Тя нито се разпространява, нито се свива. Сметките ми се сбъдват, защото зад тях стои мощната теория, която се нарича "Синергетика". Дългосрочно нещата обаче не седят много добре. Най-малко 16 000 души ще са болните в края на август и 25 000 в края на септември. В края на тази седмица очаквам 14 000 болни", заяви специалистът.

Още по темата

Той добави, че броят на регистрираните болни се умножава по 8 и така става ясен броят на хората, които са се срещали с болестта. За септември нямало риск за здравната ни система. Това което стана ясно е, че тя работи, смята проф. Витанов.

"За септември все още няма риск. Здравната ни система трябва да се подготви, защото след края на септември нещата няма да изглеждат толкова добре. Засега се търпи ръстът на заразата, но с бавни темпове се увеличават нещата и ако се натрупа - ще стане неприятно. Ако здравната ни система обаче се подготви - ще се справи", подчерта проф. Витанов.

По думите му щабът в момента не се вижда много, но той си работи. Засега италианският модел не се очаква. Здравната система няма да издържи само, ако се намесят външни фактори. Тази криза е един котлон, който е много силен и тенджерата може много бързо да заври, обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
този юн обича да се прави на актуслен. През дее седмижи си прави стъкмистики спиред ситуацията и все е прав.
38
1
 
5
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Като чета Тotеnkopf какво пише, започвам да подозирам, че това е мисирката на правосъдието - другаря Кирилов. Който втъпреки забраната пак е решил да се прави на чукча (който не знае има лаф - "*** не читател, чукча - писател")
37
4
 
0
 
! Отговори
Handel преди 3 години
В момента тук има само един бoйkoв пропакондом...или са затворили шкафчето, или са уморени от спамването през уикенда.
36
0
 
4
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 19И твоя начин за пресмятане е добър, но правилния отговор е 42!Цитат:"Ако сте чели или просто чували за Пътеводител на галактическия стопаджия", вие знаете отговора на Живота, Вселената и Всичко останало. А той е: "42". Но как Дъглас Адамс е достигнал до това абсолютно число?"
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки.Никакво пазене.И едва 2-*** умрели С коронавирус.Ужас!!!Чували!!!Камиони!!!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АА какво трябва да се прави?Заразените да се изгарят заедно с близките до 5-то коляно ли?
33
1
 
7
 
! Отговори
44 преди 3 години
Този още ли му дават поле за изява? R0 е доста по-различно от това, което казва този индивид! R0 се изчислява!!!!! И е повече от това кой колко е заразил! Ужасен човек. Теориите ми (по точно хипотезите му) са тотална скръб! Нищо не се сбъдва. Този просто ги напсава според данните от една измислена система, в която можеш всеки да напише каквото си реши ;)
32
1
 
17
 
! Отговори
А преди 3 години
Че вирус има, има... Ама цялата система при нас е българска работа! Сгрешени тестове, неадекватно проследяване на контактните, РЗИ не тества даже лицата, които живеят заедно със заразения... и докато не се влошиш като за болница никой не те поглежда! Личните лекари абсолютно безполезни и неадекватни... Господ да ни пази, щото работата е мамата си трака!
31
1
 
4
 
! Отговори
Константин преди 3 години
Лъжа.
30
0
 
9
 
! Отговори
GFG преди 3 години
Болните ще са толкова, колкото ви кажат.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчйиски доло доло
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам се има предвид, че за периода март - септември 2020, т.е. за 7 месеца, ще бъдат открити общо 25 хиляди носители на този вирус. Защото в момента има само 5 хиляди активни случая.Да им имам и сметките, и прогнозите.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До TotenkopfСмотльо ***, ти разбра ли, че нищо друго освен стаден имунитет не помага.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя досега нищо не е познал с неговите уж математически модели и изчисления. Е, все някога може и да му се получи, но ще е плод на случайност. Стига сте давали трибуна на такива псевдо-специалисти.
25
1
 
11
 
! Отговори
baby shark преди 3 години
Честно да ви кажа, не знам какво да мисля. От една страна лятото това нещо е явно, че не спря. Тогава зимата, като дойдат попринцип сезонните грипове и вируси, може да се мисли, че няма да е ясно какво защо и да има покчване, както и затваряне евентуално октомври/ноември. От друга стара, това вече го играхме, малко или много каквото и да е това чудо, вече сме запознати, не мисля че ще я има истерията като в началото. Не искам да ме затварят разбира се, но дори да стане трябва да е по адекватно.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече с сигурност ,имаме най много професори ,на глава в България ,и 80% да платени
23
10
 
1
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Мангъров и мангърчетата харесват това, точно това иска стадото - стаден имунитет.
22
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам тук се изказали едни от най- видните наши вирОсолози и имОнолози. Давайте все така, можете още! Живейте си нещастния живот, осмислен от ежедневното гуляене, никой не ви пречи. Заслужавате си съдбата на най- пропадналата държава в Европа!
21
4
 
12
 
! Отговори
Ванга умря преди 3 години
Аман от лъжепророци. Този същия доскоро предричаше 10000 заразени за есента, сега като видя, че ги минахме, веднага смени плочата.
20
8
 
10
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 3 години
А стига лъгахте бре ***... тиквеника пада от власт и това ще е край и на НОЩ и на всичките ви измислици манипулации. Безобиден вирус с който живеем повече от десетилетия и досега не е имало апокалипсис. Ще ви се търси сметка за всичките манипулации лъжи и насаждане на страх и противопоставяне на хората един срещу друг. Свършва се с геноцида и дискриминацията Ковид19. Маските падат така че спрете с тия медийни клишета. Няма нито пандемия нито епидемия има лъжци и мошеници!