До кога няма да е достъпна градската среда у нас?

Проблем, който е нерешен от години
11 авг 2020 22:05, Петя Славова
10

Градската среда в България все още не е достатъчно достъпна за инвалидите. Това становище изразяват от неформална общност "Алианс за достъпност".

От там призовават за спешни промени в Закона за устройство на територията, чрез които да бъде въведен критерий за оценка на достъпността и задължителна достъпност на градската среда.

Хората със специални нужди са възпрепятствани да гласуват по време на избори. Туристически дестинации и обекти масово не са пригодени за свободно движение от всеки, а децата с двигателни проблеми нямат възможност да посещават часовете по спорт в училище, коментират още от Алианса.

Темата коментирахме в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR с Иван Янев от "Алианс достъпност" и параолимпиеца Камен Минков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отговора на въпроса е ,че никога няма да е достъпна градската среда така както трябва да бъде по простата причина ,че всичко се прави само за пари и отбиване на номера.Няма професионалисти (хора които имат знания и вършат нещата с отношение ).Толкова ме хваща яд да гледам някой творения на инженерната мисъл които са направени с цел само да се вземат парите,че няма да ме е толкова яд ако са ги взели без нищо да правят.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствените инвалиди, за които властта мисли, са умствените такива. В това число т.нар. "бизнесмени" и самите представители на управляващата клика.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато онази тъпичката с фризурите не остарее достатъчно, че да осъзнае необходимостта. Онази, дето е родена в Самоков, живее в Манастирски ливади, и се прави, че преместването от селото в гетото й харесва зверски много.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Край-чо,градската среда не са само тротоарите, а и защо автомобилите са там е друга тема, по която явно не показваш знания
6
0
 
4
 
! Отговори
докато има преди 3 години
БЕЗНАКАЗАНО пълнене на ЧЕКМЕДЖЕТА
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек на какъв адрес да изпраща сигнали за груби нередности, правещи някое място недостъпно или да изпраща предложения за разумно решаване на подобни проблеми?Не всички българи работят с компютри, така че контактуването само с имейли не е най-добрият вариант.
4
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 3 години
Няма държава която като си качиш колата на тротоара да не ти съдерат *** със здрава глоба - тук в държавата на толупите това се толерира.Нали малките толупи трябва да избират големите Толупи.
3
0
 
1
 
! Отговори
магистралки преди 3 години
трябват и за хора с увреждания ама иначе си играем на отчетчета за свършена неработа
2
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
Градската среда ще е недосъпна за инвалиди, възрастни хора и майки с колички докато българите са прости. Вероятно завинаги.Няма тротоар без паркирани коли по него "щото ми то нема къде". Няма друг град в света в който като "нема къде" можеш да вземеш пътя на хората.Както като нямаш къде да спиш не можеш да идеш да им легнеш на спалнята.Бате ще си иде дявола *** в българина едва ли.
1
0
 
3
 
! Отговори
Протестър преди 3 години
Докато не получа всички оставки, които искам. После ще видим.