Над 700 души от село до Велико Търново са без вода

Хората споделят, че обявеният режим е само по протокол
11 авг 2020 09:14, Ния Христова
5
Над 700 души от село до Велико Търново са без вода
Снимка: Pixabay
Повече от месец над 700 жители на село в близост до Велико Търново живеят без вода. Жителите на Караисен излязоха няколко пъти на протест. Резултат от недоволството им обаче няма. Тази сутрин хората отново са се събрали и настояват за решение на проблема.
 
В селото има Дом за възрастни хора, както и детска градина.
Още по темата
"Нямам вода поне от месец. Смятам, че някой трябва да предприеме някакви мерки и да ни помогне. Молим се да завали дъжд, за да имаме поне дъждовна вода", казаха жители на Караисен пред Нова телевизия.
 
Други обясняват, че в Дома за възрастни хора хигиената става невъзможна. "Перем на ръка, когато има вода в селската чешма. Няма как да си ползваме машините за пране", добавят те.
 
Хората споделят, че обявеният режим е само по протокол. Имало цели дни без капка вода, а когато тя се появявала, било за минути.
 
"Трябва да открием нови водоизточници и да изградим инфраструктура, която да доведе водата до селото", казва кметът на селото Стефан Караниколов.
 
"Не знам как човек може да живее без вода? Аз имам кладенец и съм добре, но какво правят другите? Какво означава да нямаш вода в 21 век? Не познавам такъв проблем, той не може да съществува в Германия", казва Андреас, който е от Германия и живее в село Караисен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
В наше село преди 3 години
В наше село вода няма още от бай Тошово време. Добре , че имаме кладенец.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ние цяла община цяло лято сме без вода,въпреки,че живеем под Балкана и вода блика от всякъде.Няма кой от това мутренско управление да ни чуе,защото няма далавера.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им закарат вода от Банкя.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато водата от благо се превърне в стока,жаждата става повсеместна.След ГЕРБ пустиня.