Около 50 хил. дка са засегнати от пожарите в Хасковско

Огнищата са потушени, огнеборците дежурят
5
Около 50 хил. дка са засегнати от пожарите в Хасковско
Снимка: БГНЕС

Всички пожари в област Хасково са потушени. Това съобщи областният управител Стефка Здравкова пред БТА.

Локализирани и изгасени са огнищата в големия пожар между тополовградското село Присадец и свиленградските села Варник и Маточина.

Още по темата
На място са оставени дежурни 9 противопожарни автомобила, които да предотвратят евентуално повторно разпалване.

Там вече е била направена предварителна оценка от служители на държавното лесничейство на засегнатите площи, която е около 50 000 декара.

Започва и описването на щетите, допълни още д-р Здравкова. Стопаните на земи с унижощена продукция и домашни животни ще получат обезщетения на основание обявеното бедствено положение.

По думите на д-р Здравкова погасен е бил и пожарът между селата Георги Добрево и Оряхово в община Любимец, който се разви вчера на площ 500 декара ниска растителност и широколистна гора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Хасковопожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ щети не виждам просто са изгорели там някакви си необработваеми земи (хаври) , ако знаете след 30 дни какви тучни ливади ще станат . Ще видите от !!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Истина и правда преди 3 години
Защо ЕС не даде милиони безвъзмездна помощ на бг граждани пострадали от пожарите нито на Австалия Гръция или САЩ а раздава милиони на ислясмка дръжава като ливан чиято терористична организация финансирана от Иранския терористичен режим и ЕС и въоръжавана от Русия жертват живота дори на своите граждани само и само да унищожат и и ограбят Божия избран свят народ Израел. вместо да осъди ислямските неонацистки антисемитски режими ЕС ги финансирани съучаства в престъпленията им срещу Бог и Израел
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А главния пожарникар и за гасене го не бива!
2
1
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
А къде са природозащитниците?За 50м. плаж дигат олелия, за 20м. дюни реват като заклани, а тук ги няма!!!Ами няма ги, на морето можеш да се плацикаш и да протестираш, а тук трябва да пазиш и гасиш. Има дим и огън под краката, а там вода и пясък!!"Зелени" или платени манипуланти
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още онзи ден турците предлага ха помощ техника самолети хеликоптери нашите предпочетоха да гъсят с лопати е изгоряха 50 хил декара ся дървената мафия ще изнася навън