Село Рударци редовно остава без вода заради аварии

Местните твърдят, че токът също спира всеки ден
11 авг 2020 11:57, Ния Христова
6
Село Рударци редовно остава без вода заради аварии
Снимка: Pixabay
Жители на пернишкото село Рударци редовно остават без вода заради чести аварии. Улиците в селото пък седят разкопани от месеци, а по главния път тече вода. Жителите твърдят, че преминаващите тежкотоварни автомобили допринасят за развалянето на шосето, предаде bTV. 
 
Хората също се оплакват, че токът спира всеки ден, а заради лошата настилка автомобилите им се развалят. 
 
Селото има проблем с водата откакто започват проблемите с водоснабдяването на Перник. Местните казват, че е парадокс улиците в Рударци да са кръстени на реки, а да нямат вода с дни.
Още по темата
 
Кметът на селото Богдан Богданов обяснява, че проблемите съществуват от края на 2019 г., а към момента нещата вървят бавно и трудно. Той призовава жителите на Рударци за търпение. 
 
"Има възложители и хората трябва да питат тях дали проектът върви и дали се спазват сроковете", заяви той. Кметът добави, че трябва да се измисли алтернатива и камионите да преминават по друг път. 
 
Богданов заяви, че до 40 дни се очаква да приключи вторият етап от подмяната на водопровода. От ВиК също потвърдиха крайния срок. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21-ви век "развита" България! Байраци горе!!!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Предприемачтрябва да се не*нормален да си купиш къща за 1,8 мил. в това забутано село, на 1час от Сф. За тези пари бих си взел 2 бр. в Бояна или най-добре 1 бр. в Калифорния.
3
1
 
0
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Успешните хора в Комплекс Делта Хил имат непрекъснато водоснабдяване от рилския водопровод. За бедните не знам как е
2
0
 
3
 
! Отговори
Земляк преди 3 години
Кмет Богдан Богданов, ГЕРБ"Кметът добави че трябва да се измисли алтернатива и камионите да минават по друг път"Богдане, не знам какво си свършил в твоето село като кмет но като чете човек информацията остава с впечатлението че в селото повече се разваля отколкото да се строи. И кой ще "измисли алтернатива?" Тази реплика е типично в бойковски стил. Аз съм сигурен че ти беше на големия пленум в София, вика като цялата *** "Бойко!Бойко!" до подмокряне. А твоите съселяни да пият дъждовна вода!
1
0
 
0
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 3 години
Не ми дреме България на 6 морета