Съхраняват се агитационни материали в общината в Благоевград

Редно ли е това?
11 авг 2020 21:37, Петя Славова
7

Протестиращи в Благоевград съхраняват агитационните си материали - знамена, транспаранти в сградата на общината. От местната структура на ГЕРБ съзряха коалиция с кмета. Организаторите обаче твърдят, че няма нищо нередно.

Във видео на един от членовете на местната структура на ГЕРБ в Благоевград се вижда как протестиращи в града прибират агитационните си материали в общинската сграда.

"Няколко вечери подред, знамена, транспаранти, озвучаване на тези протести се прибират в общината, като човек, явно служител на общинска администрация отваря вратата на общинския съветник Калоян Ханджийски, съответно да използва общината като склад. За мен не е ок, независимо кой, било то общински съветник, било то обикновен гражданин, да използва сградата на общинска администрация по този начин", коментира пред Bulgaria ON AIR Александър Петков от ГЕРБ Благоевград.

Калоян Ханджийски е общински съветник от "Демократична България" и е сред активните участници в протестите. "На един от дъждовете понеже нямаше къде да приберем колоната, почукахме на охраната. Част от колегите, в последствие доколкото разбирам са си позволили още един, два пъти да приберат вътре въпросната колонка", обяснява за случилото се Калоян Хаджийски.

Според него не е направено нищо нередно, тъй като общината е обществена сграда и функцията й е да служи на гражданите.

От Община Благоевград не са издавали разрешение за складиране на агитационните материали в сградата.

"Това, което знам, че просто когато валя дъжда, стана за една вечер да не се развали техниката и това е. Аз поне не знам, като се върне кметът може да го попитате", каза зам. кметът на Община Благоевград Ясен Попвасилев.

Протестите в Благоевград продължават вече повече от месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
каква излезе тя? Незаконния червен кмет подкрепя протестърите
3
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунисти от БСП
2
2
 
4
 
! Отговори
Що е Маке преди 3 години
Се е юнак !
1
9
 
3
 
! Отговори
Протестър преди 3 години
Ако искам, във вашата спалня ще си държа материалите! Аз имам граждански права да протестирам, ще го правя както намеря за добре. Ако някой се опита да ми нарушава гражданските права, ще дойда с четири адвоката и ще ви попилея!